Venstre sikrer borgerlig flertall på ny måling

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Venstre over sperregrensen sikrer borgerlig flertall på Stortinget, viser en fersk meningsmåling fra Respons Analyse gjort for Aftenposten og Bergens Tidende.

I målingen får Venstre 4,9 prosents oppslutning, en framgang på 1,2 prosentpoeng. Om dette blir valgresultatet vil partiet få åtte representanter på Stortinget og sikre flertall på borgerlig side. Til sammen sikrer Høyre, Frp, KrF og Venstre seg 88 av de 169 plassene i nasjonalforsamlingen, skriver Bergens Tidende. Det er tre mer enn hva som kreves for flertall.

Målingen føyer seg inn i rekken som viser nedgang for Arbeiderpartiet. Partiet går tilbake med 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 26,1 prosent. Også Høyre går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 23,9 prosents oppslutning. Tilbakegang er det også for Senterpartiet som faller hele 2 prosentpoeng til 8,8 prosent

I tillegg til Venstre og MDG, viser målingen også framgang for SV, KrF og Fremskrittspartiet. Størst framgang er det for SV, som går fram 1,7 prosentpoeng til 6,2 prosents oppslutning. KrF går fram med 0,9 prosentpoeng til 5,4 prosents oppslutning, mens Frp går fram 1,1 prosentpoeng til 16,6 prosents oppslutning.

Rødt går tilbake med 0,8 prosentpoeng til 2,4 prosent og MDG er igjen over sperregrensen med en oppslutning på 4,7 prosent, en framgang på 0,8 prosentpoeng fra forrige måling.

Målingen er basert på telefonintervjuer med 1.003 personer gjort mellom 28. og 30. august. Feilmarginen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

NTB
(©NTB)


Publisert: aug 31, 2017 @ 1:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.