Britisk minister: Storbritannia vil ikke la seg utpresse

REUTERS/Pierre Albouy/File Photo

Storbritannia må ikke la seg bli utsatt for pengeutpressing bare for å komme videre i Brussel, advarer ministeren for internasjonale handelsavtaler, Liam Fox.

Ministeren hadde tautrekkingen om den såkalte skilsmissebetalingen i tankene da advarselen falt, melder BBC. Dette er en engangssum som britene skal betale til felleskassen som sin del av EUs vedtatte forpliktelser, som for eksempel lån til Ukraina og Den afrikanske utviklingsbanken.

Forhandlingene i Brussel har kjørt seg fast på dette punktet, som EU-siden krever løst før neste fase i forhandlingene kan starte.

EUs forhandlingsleder Michel Barnier sa etter tredje runde torsdag at med den farten som britene har lagt opp til, vil han ikke anbefale EU-landene om å åpne forhandlinger om det framtidige økonomiske og politiske samarbeidet ennå.

Britene vil forhandle om de ulike problemkompleksene parallelt, mens EU vil gjøre dette i en rekkefølge som er fastlast på politisk nivå i unionen.

NTB

(©NTB)


Publisert: sep 2, 2017 @ 8:27 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.