In this Saturday June 22, 2017 photo, U.S.-backed Syrian Democratic Forces (SDF) fighters move into position for a battle against Islamic state group militants, in Raqqa, northeast Syria. Several weeks ago, the SDF — which is dominated by Syrian Kurdish forces with a mix of Sunni Arab militias and a Christian faction — made a swift and surprising advance, breaking through the historic wall that surrounds the old center of Raqqa. (AP Photo/Hussein Malla)

Ekstremistgruppa IS er drevet ut av gamlebyen i Raqqa i Syria, ifølge opprørsalliansen SDF.

SDFs talsmann Talal Sello sier fredag at deres styrker nå befinner seg like ved området hvor IS har sine viktigste stillinger i sentrum av byen.

Raqqa har lenge fungert som en slags hovedstad for områdene som den ytterliggående islamistgruppa har kontrollert i Syria. Men store deler av byen er nå erobret av SDF, som støttes av den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS.

Ekstremistgruppa har de siste årene gått på en rekke nederlag på slagmarken både i Syria og Irak.

NTB-AFP
(©NTB)