Erna klar for siste valgkampinnspurt

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) setter alle kluter til for å vinne tilbake velgere. Lørdag legger hun ut på en ny turné med valgløfter i bagasjen.

Solberg setter lørdag kurs mot Trøndelag og Møre og Romsdal. I løpet av den tre dager lange turneen får ytterligere tre fylker – Rogaland, Hordaland og Vest-Agder – besøk.

Lørdag skal statsministeren blant annet møte Venstre-leder Trine Skei Grande i Stjørdal og holde valgappell i Trondheim.

Nedgang på Vestlandet

Målingene den siste tiden gir statsministeren grunn til uro. På en måling fra InFact for VG fredag går Høyre mot et katastrofevalg på Vestlandet. I tre av fire fylker kan partiet miste stortingsrepresentanter.

I Møre og Romsdal får partiet en tilbakegang på 5,9 prosentpoeng ifølge InFact-målingen. I Hordaland, Solbergs hjemfylke, er tilbakegangen 7,9 prosentpoeng i forhold til valget i 2013, og i Rogaland er den på hele 8,9 prosentpoeng.

Imidlertid har det vært store sprik i fylkesmålingene den siste tiden, og InFact skiller seg fra øvrige meningsmålingsinstitutter ved at de vekter mot kommunevalget for to år siden i stedet for siste stortingsvalg.

På en måling som Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende fredag, er Høyre størst av partiene i Hordaland med 30,1 prosent. Også i Rogaland har Høyre gjort et byks framover til 31 prosent, ifølge denne målingen.

Kan snu

De rødgrønne har lenge ligget an til en knepen seier i stortingsvalget, trass i Arbeiderpartiets dramatiske fall på målingene. Men dette kan fortsatt snu. Ifølge en måling i Dagbladet lørdag har sjansen for at de fire borgerlige partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF får flertall, økt fra 11 til 17 prosent den siste uka.

NTB
(©NTB)


Publisert: sep 2, 2017 @ 10:10 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.