Markedsanalytiker: – Tullball å tro på langvarig boligprisfall i Oslo

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret hevder alle pilene peker oppover for boligmarkedet i Oslo.

Tirsdag legger Eiendom Norge fram prisstatistikken for august.

– Jeg tro pluss/minus null i august. Det er tullball å tro langvarig prisfall i Oslo om økonomien går som forventet. Alle piler peker oppover. Optimismen er tilbake for fullt etter oljenedturen. Rentene er fortsatt lave, og trolig skal utlånsrentene ytterligere ned. De fundamentale forholdene tilsier ikke et kraftiboligprisfall, sier Øye tiFinansavisen.

Prisene  brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo falt 0,6 prosent fra juli til august. Det er fjerde måned  rad at Obos-prisene faller ihovedstaden.

Øye mener mye av årsaken er psykologi.

– Oslo har hatt en eksepsjonell prisvekst og var overmoden for en korreksjon. Den ville ha kommet uansett. Denne gangen var det boliglånsforskriften som utløste det. Da snudde det psykologisk, og det skjedde raskt, som det pleier å gjøre i boligmarkedet. Det er den viktigste grunnen til prisfallet vi har sett, sier Øye.

NTB
(©NTB)


Publisert: sep 2, 2017 @ 7:06 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.