Kina og Sør-Korea fordømmer på det sterkeste Nord-Korea kjernefysiske test

Yonhap via AP

Kina og Sør-Korea fordømmer på det sterkeste at har Nord-Korea ignorert det internasjonale samfunnet og gjennomført en ny kjernefysisk prøvesprengning.

– Nord-Korea har ignorert den vidtrekkende motstanden i det internasjonale samfunnet og igjen gjennomført en kjernefysisk test. Kinas myndigheter uttrykker kraftig motstand og sterk fordømmelse av dette, heter det i en uttalelse fra kinesisk UD.

I Sør-Korea oppfordrer president Moon Jae-In til «strengest mulig straff» mot Nord-Korea, inkludert nye FN-sanksjoner.

– Moon har bedt om alle mulige diplomatiske tiltak, inkludert sanksjonsresolusjoner i FNs sikkerhetsråd som fullstendig isolerer Nord-Korea, siterer sikkerhetsrådgiver Chung Eui-Yong ham på etter et møte i det sørkoreanske sikkerhetsrådet.

Videre siterer han presidenten på at Sør-Korea vil drøfte mulighetene for å utplassere «det kraftigste den amerikanske hæren har i sitt arsenal». Dette kan muligens referere til taktiske atomvåpen, som ble trukket tilbake av Washington i 1991.

Chung Eui-Yong hadde om lag en time etter den nordkoreanske prøvesprengningen en 20 minutter lang telefonsamtale med USAs sikkerhetsrådgiver H. R. McMaster, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

NTB-AFP-TT
(©NTB)


Publisert: sep 3, 2017 @ 9:40 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.