Merkel: Tyrkia blir aldri EU-medlem

RTL via AP

Tysklands statsminister Angela Merkel ønsker å stanse forhandlingene mellom EU og Tyrkia om tyrkisk EU-medlemskap.
– Jeg kan ikke se for meg at de noen gang blir med. Og jeg trodde aldri at det ville skje, sa Merkel under en debatt med de tyske Sosialdemokratenes leder Martin Schulz søndag kveld.

Merkel la til at hun vil snakke med de andre EU-landene for å se «om vi kan stanse disse medlemskapssamtalene». Også Schulz sa han ønsker å avslutte forhandlingene.

Forholdet mellom NATO-landene Tyskland og Tyrkia er for tiden svært dårlig. Til sammen tolv tyske statsborgere sitter for tiden fengslet i Tyrkia av politiske årsaker, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Merkel og Schulz møttes søndag til sin eneste TV-sendte debatt før det tyske valget 24. september.

Merkel og kristeligdemokratene har en solid ledelse på meningsmålingene, og debatten kan være Schulz’ siste mulighet til å snu utviklingen.

Flere politiske kommentatorer mener valgkampen så langt har vært kjedelig. Magasinet Der Spiegel hadde nylig følgende oppfordring til de to kandidatene til statsministerposten: Våkn opp!

Sosialdemokratene og Merkels kristeligdemokratiske parti CDU, som tradisjonelt har vært politiske hovedmotstandere, har i flere år samarbeidet i en regjeringskoalisjon.

NTB-DPA-AP
(©NTB)


Publisert: sep 3, 2017 @ 8:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.