Solberg vil revurdere væpning av politiet på Gardermoen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Regjeringen, KrF og Venstre er ikke avvisende til permanent politibevæpning på Oslo lufthavn. – Vi må lytte til politiet, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Det er kanskje naturlig at politiet i noen sammenhenger og på noen steder har permanent bevæpning, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

Politiets verneombud kritiserte i helgen sikkerheten på landets hovedflyplass. Ved et terrorangrep eller en annen akutt hendelse, må politiet løpe til bilene sine på utsiden av bygningene for å hente våpen.

Nå vil også Kristelig Folkeparti og Venstre se nærmere på problemstillingen.

Andre nestleder i justiskomiteen på Stortinget, KrFs Kjell Ingolf Ropstad, sier de vil vurdere saken.

– Vi vet med bakgrunn i andre terrorhendelser i Europa at det er slike steder som er utsatt for angrep. Det er derfor nødvendig å vurdere om man skal ha bevæpnet politi der, sier han til NRK.

Fornebu lufthavn, som var landets hovedflyplass fram til slutten av 90-tallet, hadde bevæpnet politi fram til flytting av flyplassen, og politiet på Gardermoen var bevæpnet i starten, men i 1999 var det slutt. Bakgrunnen var at «samfunnsbildet» hadde endret seg.

(©NTB)


Publisert: sep 4, 2017 @ 1:31 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.