The Wall Street Journal: Trump ergret seg over Comeys manglende reaksjon

AP Photo/Susan Walsh

President Donald Trump skal ha ment at tidligere FBI-direktør James Comey burde trekke seg fordi han ikke offentlig renvasket ham i Russland-granskingen.

Helgen før han sparket Comey, utarbeidet presidenten et fire siders brev der han begrunnet hvorfor han ikke ville at han forble i stillingen, sier en kilde i Trump-administrasjonen til The Wall Street Journal.

Presidenten arbeidet med brevet på sin golfklubb i Bedminster i New Jersey i begynnelsen av mai fordi han ønsket at Comey gikk ut offentlig og klargjorde at presidenten ikke var personlig under etterforskning i forbindelse med en eventuell russisk innblanding i fjorårets presidentvalget. Ifølge en kilde som kjenner saken skal FB-direktøren ha forsikret Trump privat om at han ville gjøre det.

– Du har fortalt meg tre ganger at jeg ikke er under etterforskning, men du vil ikke fortelle verden, og det hindrer landet, sier tjenestemannen i parafrasering av budskapet Trump ville ha fram i brevet.

Presidenten skrev brevet med hjelp fra en av sine topprådgivere, Stephen Miller, men det ble aldri sendt til Comey.

I stedet ble et annet brev, skrevet av visejustisminister Rod Rosenstein, ifølge The New York Times sendt til FBI-direktøren samme dag som han ble sparket. Dette brevet vektla Comeys håndtering av etterforskningen knyttet til Hillary Clintons private epostserver.

NTB
(©NTB)


Publisert: sep 3, 2017 @ 5:32 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.