President Donald Trump walks from Marine One across the South Lawn to the White House in Washington, Wednesday, Aug. 30, 2017, as he returns from Springfield, Mo. (AP Photo/Carolyn Kaster)

USAs president Donald Trump skal ifølge nyhetsbyrået AP oppheve beskyttelsen for folk som kom ulovlig til landet som barn.

Det bekrefter kilder til nyhetsbyrået søndag.

Presidenten har selv antydet at han ikke har bestemt seg for hvorvidt han skal skrote DACA-programmet, som gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse.

Ifølge flere kilder nær Trump vil migrantamnestiet oppheves, men med seks måneders forsinkelse – uten nærmere forklaring på hvordan det vil fungere i praksis.

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals, og ble til via en ordre fra daværende president Barack Obama i 2012. Det betyr at Trump kan oppheve programmet med et pennestrøk.

På spørsmål fredag om når han vil ta en beslutning, svarte presidenten «en eller annen gang i dag» eller i løpet av Labor Day-helgen.

NTB-AP
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.