Vedum om SV-krav: – Uklok måte å drive politikk på

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lite til overs for SVs absolutte krav før eventuelle regjeringsforhandlinger. Våre krav er ikke hardere enn Sps, mener SV.

– SV har stilt noen ultimatumer som vi mener er en uklok måte å drive politikk på. Vi går til valg på en Sp- og Ap-basert regjering fordi vi mener det er best for landet, sa Vedum i TV 2s partilederutspørring mandag.

Senterpartiet satt i årene 2005–2013 sammen med Arbeiderpartiet og nettopp SV i regjering.

Vedum understreket samtidig at det er uaktuelt for Sp å «gjøre en regjering avhengig av Rødt og MDG».

SV-nestleder Snorre Valen vil ikke uten videre være med på at kravene fra hans parti er noe mer ultimative enn Senterpartiets egne.

– Slik jeg kjenner Trygve, er han selv opptatt av tydelige krav i politikken. Våre hovedkrav er ikke hardere, eller svakere, enn for eksempel Vedums eget krav om å stanse tvangssammenslåing av kommuner, sier Valen til NTB.

På direkte spørsmål om han er klar for å sitte i regjering sammen med både Sp og Ap, svarer han dette:

– Vi er klare for å forhandle om det. Da vet både Sp og Ap hva som er våre viktigste prioriteringer.

Foruten regjeringsspørsmålet måtte Vedum svare på spørsmål om landbruk, kommunesammenslåing og sentralisering. Han kunne ikke garantere at nedleggelsen av gårdsbruk stanser hvis Sp får makt.

– Det vil det være uklokt å gjøre. Det vil være endringer, sa Vedum, og siktet blant annet til at ny teknologi og modernisering også skaper forandringer i landbruksstrukturen.

(©NTB)

kristian.sollie.skardalsmo@ntb.no


Publisert: sep 4, 2017 @ 6:10 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)