87 millioner til sikring av forsvarsbygg

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NTB
Regjeringen setter av 87 millioner kroner til sikring av Forsvarets bygninger og infrastruktur som fiberkabler i statsbudsjettet for neste år.
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) presenterte budsjettlekkasjen under et pressemøte hos Heimevernets distriktsstab på Lutvann i Oslo tirsdag.

– Vi har siden 2012 brukt cirka 1,1 milliarder kroner på grunnsikring av objekter i Forsvaret. I tillegg er det også brukt 450 millioner kroner til elektroniske sikringssystemer, sier Søreide.

I tillegg foretas det investeringer for rundt 900 millioner kroner for å erstatte dagens radiolinjenett med fiberkabler, noe som ifølge forsvarsministeren vil redusere antallet skjermingsverdige objekter.

– Tre nye politihelikoptre og det nye beredskapssenteret på Taraldrud som skal stå klart i 2020, er andre viktige elementer i arbeidet med sikkerhet og beredskap, sier finansminister Siv Jensen.

(©NTB)
mats.ronning@ntb.no


Publisert: sep 5, 2017 @ 10:54 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)