Trollet som dro til utlandet for å gjøre seg fet

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gro Harlem Brundtland kaster seg inn i hylekoret mot Sylvi Listhaug. Nullskatteyteren mener det er merkelig at Listhaug reiste til Sverige for å se på forholdene rundt innvandringen der.

– Man reiser ikke til et naboland for å skyte mål fra nabolandet. Det går ikke an, sier den gamle statsminister og sykehuskø-snikeren.

Det har seg faktisk slik Gro, at dette heter konsekvensanalyse. Uten god planlegging ved å studere hva man bør unngå og hva som kan gjøres av andre land som har håndtert større mengder innvandrere enn hva vi har, så står man i fare for å gjøre de samme feilene som andre har gjort. I Listhaug sitt tilfelle, som innvandringsminister, så plikter jo hun å sette seg inn i hva som kan gjøres for å håndtere situasjonen med store mengder flyktninger på best mulig måte.

Det er bare å gjøre jobben man er satt til det.

Vi har mange komiteer på stortinget som reiser rundt om i verden for å lære, men som det virker er mer opptatt av om de kan reise på businessklasse og hvilke kanapèer og snitter som blir servert på foredraget de skal på. Listhaug dro faktisk for å se hvordan forholdene var i utsatte områder som har tiltrukket seg interesse fra det internasjonale media.

Hvordan du kan mene at det ikke går an og at det er merkelig, sier vel litt om både deg som person og den politikken du og Arbeiderpartiet fører.

Det som er merkelig her, er hvorfor du nok en gang er med i valgkampen til AP hvor dere sier at vi må slutte å bruke oljepenger og heller betale mer skatt. Det er merkelig, fordi du i flere år oppholdt deg i utlandet da du var WHO-direktør i Sveits, og tok deretter skattemessig utflytting til Frankrike, og betalte heller ikke skatt i Norge for din politikerpensjon og for dine foredrag.

I perioden 1999-2005 skattet du til sammen 87.000 kroner til hjemlandet, altså 12.400 kroner per år i snitt. Det er halvparten av hva en minstepensjonist gjør det. Når man så vet at du og din ektemann står oppført med en ligningsformue på henholdsvis 22,3 og 17,9 millioner kroner, vel 40 milllioner kroner til sammen, og bladet Kapital endog mener at den reelle formuen deres er på 66 millioner, så er det ikke rart kvalmen begynner å kjennes.

Økningen i ligningsformuen din fra 2012 til 2016, er på voksne 740 prosent!

Så at du finner det merkelig at Listhaug drar til utlandet for å lære, mens du selv dro for å gjøre deg rik, minner jo mest om et omvendt eventyr fra Asbjørnsen og Moe hvor du har rollen som det grådige trollet!

Merk deg imidlertid at trollet alltid taper til slutt. Enten så sprekker det når sannheten kommer for en dag og sola skinner på Barcelonatraktaten, eller så vil din overmann (i dette tilfelle overkvinne) Listhaug stikke av med halve kongeriket og alle velgerne, og får dermed leve lykkelig resten av livet.

Snipp snapp snute Gro, du skjønner det ikke selv, men du er virkelig ute!

Innlegget er tidligere publisert på John M. Johansens blogg. 

 

 


Publisert: sep 6, 2017 @ 9:57 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

John M. Johansen

Samfunnsdebattant

Latest posts by John M. Johansen (see all)

 • Harald

  Hun er vel ikke det eneste sosialdemokratiske trollet som har reist utenlands for å gjøre seg feit? Jagland, Stoltenbergslekta, Barth-Eide er vel andre prakteksempler, og mitt tips er at «neste troll ut» er Janus Gahr Støre etter å ha gått nå snørra 11. september.

  • Emperor

   Han blir å finne i Palestina som rådgiver for Hamas – hvordan få mest mulig penger ut av Vesten.

  • Richard Olsen

   Legg merke til at de politikerne som har lagt seg flatest for internasjonale storpolitikere er de som får de feteste jobbene etterpå!
   Altså lønner det seg storlig å strø om seg med våre penger!

 • jonas

  jeg forstår ikke helt, er det rart han hun ikke skattet til norge når hun bodde i utlandet?

  • Ulrik Nyborg

   Hun skattet ikke til hverken Norge eller utlandet,men mente hun fortjente en hofteoperasjon på norske skattebetaleres regning.

 • Ann O Nym

  Hun tjener 200.000 – 300.000 for et foredrag på en time.

  • Disqusting

   Hvem er villig til å betale for å høre på henne?

 • Det valgkampen burde handlet om: Det er Nå færre sykehjemsplasser og færre pleiere, enn der var i 2013. Det har skjedd på denne regjeringens vakt. Likevel lover Frp 65 milliarder i nye skattelettelser. Seriøst? Neppe.
  http://www.tv2.no/nyheter/9345693/

 • RS
 • Thor Nilsen

  Trist med Gro Harlem Brundtland. Hun var jo populær på 80-90 tallet. Og var landsmoderen som vi følte oss trygge og sikkre på at hun tok alle de riktige avgjørelsene, men det var da og ikke nå. Hun åpnet grensene
  mot verden og er arkitekten for det flerkulturelle samfunn vi har i dag. Selv bor hun store deler av året på Gran Canaria i en luxus leilighet på Puerto Mogan når hun ikke er hjemme i huset sitt på Bygdøy.

 • Asle Runar Borgersen

  Gro Harlem Brundtland, Thorbjørn Jagland og Jens Stoltengerg er de tre trollene som dro til utlandet for å gjøre seg fete. Får bare håpe de treffer på den eldste bukkene Bruse, som setter dem på plass

 • Jovlang

  And the howl chorus goes on.