Konspirasjon og paranoia blant nordmenn

AFP PHOTO / Bay ISMOYO

«Det er ikke muslimer som islamiserer Norge. Det er Aftenposten, VG, Dagbladet, Bergens Tidende, Adressa, Fævennen, Aftenbladet, som alle synger i samme kor,» er et sitat av Hans Rustad, grunnlegger og redaktør av Document.no.

Nordmenn blir i stadig større grad preget av konspirasjonsteorier, hvor det blir malt et bilde av muslimer som mørkemenn som ønsker å ta over Europa. Artikler om jihadister, islam og innvandring troner på topplistene når det gjelder saker som blir delt mest i sosiale medier i Norge. I følge Klassekampen, hadde Document.no, som er gjennomsyret av hatytringer mot muslimer, omtrent 230 000 delinger i mai i år. Human Rights Service som har offisiell støtte fra Stortinget i form av statsstøtte er også å finne på topplistene. Her er det som regel Hege “islam er en landeplage” Storhaug som fører pennen.

Konspirasjonsteorien om Eurabia gjennomsyrer den islamofobiske diskursen på mange av disse såkalte islamkritiske nettstedene. En stor del av den etniske befolkningen i Norge tror at Europa er i ferd med å bli en islamsk koloni, dette skjer med både velsignelse og støtte fra ledende europeiske politikere, akademikere, media og andre samfunnstopper.

Så fort man påpeker dette fenomenet, den utpregede islamofobien i diverse kommentarfelt som nå dessuten blir legitimert og gjort stueren av politikere som Sylvi Listhaug, blir man beskyldt for å innta en offerrolle. Dette er en hersketeknikk som er ment å kneble de som tør å ta til motmæle.

 


Publisert: sep 7, 2017 @ 1:30 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Abdiweli Mahamoud

Samfunnsdebattant

Latest posts by Abdiweli Mahamoud (see all)

 • Islam har mye til felles med Nasismen, Fascismen og Kommunismen bare at Islamismen er den mest totalitære av de alle. Det er ikke å undres over at de fleste opplyste mennesker ønsker denne og lignende ideologier plassert på historiens skraphaug for dårlige ideer. Her kan du lese litt om Sylvi Listhaug, «nasistkjærringa» og Islamismens rette plass: http://fakta360.no/2017/09/03/sylvi-listhaug-folket-pa-side/

  • Pål Eggen

   Islamismen har mye til felles med kristenfundamentalisme, sionisme og fascisme. Islam er mer som kristendom og buddisme. Hvorfor ikke lære deg skillet mellom ideologi og religion?

   • De ulike religioner og politiske bevegelser har hver sin ideologiske variant. Ideologi kan forstås som et tankesett tuftet på politiske, filosofiske eller religiøse idéer om hvordan verden og samfunnet bør forstås og innrettes. Selv om ordet «ideologi» blir hyppigst brukt i den politiske debatt er det mange ulike former for ideologi: politiske, religiøse, sosiale, erkjennelsesmessige, etiske, og videre. 🙂

   • heimevernet

    For det første er islam en sterkt politisk religion. Kanskje den mest politiske religionen som finnes. Dr. Bill Warner har analysert innholdet av politikk i Islam og konkludert med at Islam er en ideologi. Også muslimske teologer sier at Islam er et komplett politisk system, ikke bare en religion. Statsviteren Bernt Hagtvet har forklart at islam(isme) er nært beslektet med fascisme. Hagtvet bruker ordene islam og islamisme for å anerkjenne at det finnes muslimer som ignorerer mye av det politiske innholdet i islam.

    • Svein Larsen

     Nettopp, like barn leker best er det noe som heter, litt likt hva muslimer og nasizter under 2. Verdenskrig. Og om jeg ikke tar feil så er Mein Kampf en bestselger i den muslimsk-arabiske verden.

   • Cosmic

    Hvorfor ikke lære deg litt om islam? Begynn med å lese koranen.

    • Pål Eggen

     Hvorfor ikke vise at du kan skrive noe intelligent?

     • Brian Cohen

      Hvorfor ty til personangrep?

   • Jokke Halvorsen

    Islam er en verdensherredømme ideologi akkurat som zionisme etc.

    De har samme mål, bare annerledes måte å gjøre det på.

    • Brian Cohen

     Herrefred, enda en slik «zionisme»-talsmann… Du er i «godt» selskap med Tore W. Tvedt og Audun Lysbakken og hans disipler.

     • Jokke Halvorsen

      Det blir bare flere slike «zionisme»-talsmenn forresten. 🙂

   • William Steffensen

    Her tar du grundig feil Pål! Islam er først og fremst politikk, et middel til makt! Det gjelder særfordeler for soldater når det gjelder sex eller at hvis de skulle dø i kamp så er det rett til Allah! Religions aspektet er kun til for å forsterke troen på disse særfordelene! Skape fryktløse soldater som gjerne dør for herskeren som har med jordiske mål!
    IS levde etter koranen, og de fikk ha slaver! Yasedi kvinnene ble brukt som sexslaver til glede for IS soldatene. De var «lovlig bytte», og dette var og er sanksjonert i koranen!
    En kan si hva en vil om både buddismen og kristendommen, men du finner ikke slike handlinger sanksjonerte selv i GT!

   • Brian Cohen

    Enig, men å si at islamismen ikke har sin rot i islam er det samme som å lukke øynene for et faktum som gjør at mange – ikke minst fritenkere blant muslimer – lider.

  • Thor Fredrik Hoff

   Det er sant. Og burde havne på dynga. Men da må vi reise oss opp fra sofaen der også Støre sitter!

 • Jens – alt er på Twitter

  Hva er «konspiratorisk» ved å si at redaktørene av nevnte aviser alle trekker sterkt i retning av økt islamisering av Norge? Dette er en faktabeskrivelse basert på ytre kjennetegn og en vurdering av tekstene de skriver.

  Redaktørene og journalistene har et syn og en effekt. De sier noen ting og ikke andre. De påvirker verden på noen måter, og ikke andre måter. Om noen temaer viser de en sterk tendens, om andre sier de ingenting. For eksempel kan jeg ikke huske at de har sagt særlig mye om aktiv dødshjelp. Derimot mener jeg at flere har vært klart mer negative enn positive til vannscooterkjøring.

  Vi kan si at en magasinforside fremmer kroppspress, vi kan si at en film fremmer forråing av barn, og vi kan si at en bok fremstiller narkotikabruk sympatisk. Utsagn om effekten av det skrevne ord. Hvorfor kan vi ikke si at Dagbladet fremmer islamisering, når dette som alle de andre er et utsagn om innholdet i og effekten av avisenes tekster? Hvorfor er dette en konspirasjonsteori?

  Kan vi si at én enkelt avis bidrar til islamisering ut fra sine tekster, slik vi kan si at en bok bidrar til kroppspress? Er problemet å si at én avis gjør det, eller er problemet å si at mange gjør det?

  Er temaet så smertefullt at ingen skal ha skylden, selv om noen helt åpenbart bidrar mer enn andre?

  Hvor mye har Bergens Tidende skrevet som trekker i retning av å redusere mengden Islam og antallet innvandrere i Norge?

  Faktisk har jo media skapt en organisasjon som aktivt fremmer innvandring. Det formelt etablerte, offentlige, kjente og delvis åpne nettverket Norsk Journalistlag utgav i 1997 regelsettet «Mangfold eller enfold? Veiviser for journalistisk arbeid i det flerkulturelle Norge».

  Dette regelsettet gir det som skrives om innvandring en enorm slagside. Journalisten skal «ikke skape unødige skiller». Religion, kultur, bakgrunn og etnisk opprinnelse skal ikke oppgis med mindre det er «klart relevant». Man skal være «forsiktig» med tallmateriale som kan skape negative holdninger til innvandrere, men ikke med tallmateriale som kan skape positive holdninger til innvandrere.

  Problemet her er at «konspirasjonsteori» ikke brukes presist av Abdiweli Mahamoud. Å si at mange mennesker trekker i samme retning om en sak er ikke en konspirasjonsteori. At norske aviser hjelper og sprer innvandring og Islam langt mer enn de jobber for å reversere og fjerne innvandring og Islam, er helt åpenbart, klart og vel nærmest uomtvistelig.

  • GHjo

   Denne Abdiweli Mahamoud gjør seg skyldig i en grov undervurdering av nordmenns intelligens.
   «Konspirasjonsteorier»? Vel, da må islams Jihad-doktrine,som formaner alle muslimer til å bidra i krig, for å underkue de vantro, eller å drepe dem, hvis de ikke vil la seg underkue, Koranen og de øvrige islamske skrifter, være eventyr og fri diktning, som inspirerer til grunnløse, konspirasjons-teorier.
   Og de islamske lovskoler og diverse islamske åndelige ledere må da servere det reneste sprøyt, tøys og tull.
   Er do enig i det, Abdiweli Mahamoud?

 • Kristoffer Lie

  (…)- Artikler om jihadister, islam og innvandring troner på topplistene når det
  gjelder saker som blir delt mest i sosiale medier i Norge…. (…)

  Ja, det skulle jo bare mangle. Del, lik, og kommenter alt som opplyser om islams overhengende samfunnsfare folkens! Dess flere som innser fakta, dess bedre forberedt blir
  allmuen på konfliktene som oppstår i Europas midte, utført av troende muslimer som 24/7 aktivt oppfører seg etter islams rigide regler, der alle som en verdsetter den fiktive middelalderentiteten »Allah», mer enn sine medmennesker. Islam er uten tvil den farligste ‘ismen’ som finnes i verden i dag. Dess mer jihadterror på europeisk mark, dess flere europeere innser at islam i Europa, ikke er kompatibelt med vårt levesett. Konspiratorisk? Nei, den drapsorganiserte jihadismen innen islam griper om seg, og det er ikke fiksjon.

 • Thor Fredrik Hoff

  Abdiweli Mahamoud
  Er du salafist eller wahhabist?

 • spirild2

  Vel vel.
  Skulle islamistene klare å islamisere hele verden, ville det være på grunn av et høyere intellekt, sin tro eller militær makt?

  Eller kunne det ha noe med motstandernes feighet å gjøre?

 • Jan Christiansen

  Dette blir vel «litt» feil?
  Og er etter min mening, en total ansvarsfraskrivelse,
  noe som er dagligdags fra muslimers side!
  Jo, det er muslimer som islamiserer Norge!
  Og de Naive, venstreradikale, hjelper til så godt de kan,
  Uten å skjønne det selv!

 • Svein Larsen

  Jeg leste dette innlegget, og plutselig var det slutt….???? jeg forventet meg faktisk litt mer enn subjektive påstander i islams navn. Men nei gitt, det ble bråstopp, akkurat som forfatteren hadde laget et lengre innlegg og bare lagret halvparten før maskinen gikk i svart, og så gadd han ikke å gjøre det ferdig en gang til.

 • Vilhelm Vilhelmsen
  • Buddy O

   Her er et par lesetips til, siden du tydeligvis — og svært gledelig for meg — er interessert i slikt.

   Tidligere EU-president Romano Prodi hadde en strategi han kalte Ring of Friends, som i tid ligger mellom Barcelona og UfM. Han holdt vel sin første tale om temaet i 2002, etter at EU hadde fått 9/11-sjokk.

   I den forbindelse utarbeidet EU en svært lesverdig, dog sjokkerende, rapport som dannet grunnlaget for EU-politikken ovenfor MENA.
   Denne rapporten, blant annet forfattet av Hassan al-Bannas sønnesønn, kan leses her:

   http://institut-medea.be/wp-content/uploads/2004/01/Rep_HL_Adv_Group_11_2003.pdf

   Prodis tale: http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-02-619_en.htm

 • Lyn_Gordon

  Konspirasjon eller ikke. Det er i hvertfall motivasjonen og planen til ett stort antall muslimer i Europa. De sier det jo rett ut. Det er derfor hijab, hente-ekteskap og strenge regler not å gifte seg med «vantro» er blitt så utbredt. Og SA, Tyrkia og gulfstatene pøser inn ekstreme resurser til bygging av moskeer og sender konservative imamer. For å holde en sterk muslimsk identitet.

  Mange imamer, politikerer og «lærde» i den muslimske verden sier rett ut at ett islamsk Europa er målet. Erdogan sa at muslimske kvinner i Europa pliktet til å få minst fem barn.

 • Sin egen herre

  Ja , og verden er både urettferdig og komplisert . Noen ganger , for noen , litt for komplisert . Og det er urettferdig .

 • Geir Ivar Jørgensen

  Media er partiske, og det har de alltid vært. De gjengir og vinkler i henhold til det. De som kommer med saker og innhold er imidlertid andre. Det er spesielle politiske særinteresser, og blant dem er det mange livssyns-sentrerte særinteresser. Fordelt på religioner, ateister og humanetikere.

  Blant de livssyns-sentrerte er det drøssevis av «svovelpredikanter», som dystopisk beskriver andre livssyn, og Islam især. Det er beskrivelser som polariserer debatten og sprer frykt og hat fra mange retninger. Tydeligst er politiske ekstremistiske bevegelser fra kristen-sionistisk hold og fra muslimer preget av Wahhabisme. Det blir som å sette Frimurere opp mot Det muslimske brorskap. Begge er globaliserte politiske bevegelser med imperialisme som motiv.

  Jeg har skrevet noe relatert til dett tidligere. Ref. kommentar her under:

  FORSKJELLEN PÅ DESPOTISK OG HUMANISTISK RELIGIØS TRO

  En skikkelig kristen svovelpredikant vises i denne videoen:

  https://www.facebook.com/ryansteinbruner/videos/285340608511507/

  Det finnes knapt en muslimsk Imam som kan konkurrere med denslags fanatisk religiøs fundamentalistisk retorikk 🙂

  Svovelpredikanter har historisk brakt oss både inkvisisjon og heksebrenning. Muslimenes steining blir ganske humant i forhold til kristen fanatisk fundamentalistisk strafferett.

  Svovelpredikantene har mye bibelsk jævelskap å hente inspirasjon fra med hensyn til straff for å ikke følge deres guds befaling:

  http://www.side3.no/dette-er-de-jvligste-tingene-som-star-i-bibelen/3423176720.html

  Her må man dog understreke at dette gjelder de fundamentalistisk kristne, som holder ethvert ord i bibelen for sannhet. Vi har heldigvis andre kristne bevegelser som har forkastet det gamle testamentet og dets pakt. De holder seg til den nye pakt som Jesus brakte opplysning og lære om. Den pakten er i hvert menneskes sinn og hjerte. Med andre ord en oppfordring til å bruke fornuft og forstand, og ikke holde seg til autoritære og totalitære despotiske lover.

  Det er dessverre slik at kirken aldri skikkelig har understreket hvilken opprører Jesus var imot den gudsforestilling israelittene fulgte på Jesus tid. Sionistene og fundamentalistisk kristne følger fortsatt israelittenes fundamentalisme. Det er derfor vi ofte omtaler dem som kristen-sionister eller Anglo-sionister.

  Hvordan sionistene styrer Israel og deres behandling av palestinere viser samsvar med den jævelskap en slik fundamentalisme bringer med seg.

  Vatikanet med Paven følger den fundamentalistiske tro for katolikker, noe som ikke synes å være kjent og forstått. Det er en meget stor forskjell på katolisisme og den protestantisme vi har som norsk tradisjon.

  Muslimer flest følger en fundamentalistisk tro, selv om også blant muslimer har vi retninger som vi i kristen tradisjon vil kalle reformerte. Det er ikke riktig at en reformasjon ikke har skjedd i Islam. Den er bare ikke like kjent som den kristne reformasjonen.

  Den versjon av Islam som ISIS og Wahabisme forbindes med er svovelpredikanters versjon av Islam.

  Med et juridisk perspektiv er det vidt forskjellige rettssystemer vi snakker om, mht. strafferett. Det er forskjellen mellom despotisk strafferett og humanistisk strafferett.

 • Erik Pedersen

  Det er et faktum at folk preges av det nyhetsbildet norske medier presenterer, kanskje ikke bare nyheter men også virkelighetsbeskrivelsen. Enkelte ting er det konsensus om i mediene, politikk og klima. Siden det er valg til helgen er det ikke politikk på agendaen merkelig nok, nå handler det stort sett om meningsmålinger og hvorfor Arbeiderpartiet mister fotfestet mens de blåblå trygger sitt flertall. Når det gjelder klima fins det ingen egentlig debatt, kun påstander, ubegrunnede, om at verden går til h…. hvis vi ikke slutter å kjøre fossildrevne biler eller fly når vi skal ut. Vi blir presentert for påstander som faktisk halve befolkningen tror helt og fast på, 52% i følge en fersk meningsmåling. Resten uttrykker et eller annet nivå av usikkerhet…
  Verden vil bedras…

 • Vegard Fjellbo

  Jeg hadde skrevet en kommentar her, men den ble aldri publisert. Den ble lagt inn via Facebook etter at disqus-systemet ble tatt i bruk, men er merket som spam. Ser ikke hvorfor det skulle skje. Hva er problemet?

  • Elisabeth Sjølie

   Hei! Vi har ikke slettet noe sånt manuelt, så da må det ha forsvunnet pga omleggingen. Det skal kun være mulig å kommentere med Disqus nå. mvh Elisabeth Sjølie

   • Vegard Fjellbo

    Ok. Takk. Jeg har forsøkt en gang til, men bare med en ekstra setning til som sier at jeg har forsøkt en gang til og for at kommentarene ikke skal være identiske.

   • Vegard Fjellbo

    Hei igjen. I følge Disqus er det moderator jeg skal ta kontakt med når jeg får opp beskjeden ‘Detected as spam’. Kommentaren jeg forsøkte å poste – den jeg opprinnelig spurte om – samt re-postingen og en ytterligere kommentar ble alle merket med ‘Detected as spam’. Å forklare denne statusen på kommentarene er noe som bare moderator kan forklare, i følge Disqus.

    • Elisabeth Sjølie

     Hei! Jeg vet ikke hva som har skjedd og får ikke nøstet det opp. Foreslår at du bare poster kommentaren på nytt. Mvh Elisabeth Sjølie

     • Vegard Fjellbo

      Ja, det var jo nettopp det jeg gjorde, men bare med en ekstra setning for å skille kommentaren fra den første. Men re-postingen ble også merket som spam. Deretter postet jeg ytterligere en kommentar, men også denne ble også merket som spam. Totalt tre kommentarer ble merket som spam, altså, uten at jeg klarer å se noen god grunn til det.

      På bakgrunn av dette lurer jeg på om implementasjonen deres av Disqus har en feil eller om dere har en regel som rammer kommentarene mine. I så fall, kunne dere kanskje opplyse om den regelen. Jeg kan ikke se at det skulle være noen potensielle fy-ord i kommentarene, for eksempel.

     • Elisabeth Sjølie

      Send meg en epost på resett@protonmail. com, så skal jeg se nærmere på det. mvh Elisabeth Sjølie

 • pmuggsy

  Dere «vanlige» muslimer kan vel stå opp mot ISIS, vold i Islams navn og genrelt de muslimene som skaper grunnlaget for det som blir hatytringer innimellom…..?????

 • Vegard Fjellbo

  Forsøker en gang til å publisere kommentar:

  «Nordmenn blir i stadig større grad preget av konspirasjonsteorier…»

  Å diskutere mengden islam vi skal ha i Norge, det blir en debatt jeg tar med andre nordmenn, ikke med muslimske misjonærer. På samme måte som jeg diskuterer hvilken bil jeg skal kjøpe med ektefelle, far, kamerater og bekjente istedenfor med bruktbilselgeren.

  Når det gjelder konspirasjoner, så eksisterer de. Å være så optimistisk at man aldri klarer å oppdage konspirasjoner er dumt. Optimisme er generelt en farlig ideologi som er altfor populær blant vest-europeere. Blant tenkende mennesker vinner man ikke debatten ved å si ordet «konspirasjonsteori». I visse debattklimaer er det å uttale det riktige ordet, uten å ha en velbegrunnet mening bak, synonymt med å vinne debatten. Men neppe her på resett.no. Hvis Norsk journalistlag for eksempel utarbeider et dokument for bruk i journalistisk arbeid som vedrører immigrasjon, så er det et eksempel på en konspirasjon.

  «…muslimer som mørkemenn som ønsker å ta over Europa.»

  Vidt meg bekjent er Islam fremdeles en misjonerende religion. Islam har erobret og erobrer fremdeles områder fra andre ideologier, inkludert religionene kristendom, buddhisme og hinduisme. Kall det gjerne en konspirasjonsteori, men det er en sann konspirasjonsteori. Kina, Thailand, Fillipinene, Myanmar, Hellas, mange afrikanske land, Russland, Frankrike, Spania, Storbritannia og mange flere opplever alle muslimsk erobringskrig i dag. Krigen kan være åpen eller den kan være mer geriljapreget. I Vest- og Sør-Europa er det per dags dato bare geriljakrig, men Europa er vant med åpen krig mot Islam fra tidligere.

  Den islamske sivilisasjonen fungerer svært dårlig (på mange samfunnsområder), den har blodige grenser og det er en ikke ubetydelig fløy innenfor Islam som ser Vesten som sin fiende. Dette er ikke noe som kan avvises, for det kommer fra eksperter som Bernard Lewis. For øvrig er det ikke klart at den fløyen som ser Vesten som sin fiende vil tape debatten. Og nå har vi en betydelig muslimsk befolkning i Vest- og Sør-Europa som vil bli konvertert til en indre fiende dersom sistnevnte syn vinner frem i den pågående debatten.

  Selv om ikke fiende-synet skulle vinne frem, så er det fremdeles en bekymring at vi har hatt stor muslimsk immigrasjon til Vest-Europa uten å vite årsakene til at den islamske sivilisasjonen er dysfunksjonell. De nordmenn som ikke er bekymret for fremtiden er enten stokk dumme eller uvitende.

  «…påpeker dette fenomenet, den utpregede islamofobien i diverse kommentarfelt som nå dessuten blir legitimert og gjort stueren av politikere som Sylvi Listhaug, blir man beskyldt for å innta en offerrolle.»

  Med ordet «islamofobi» tipper jeg du mener ideologisk kamp mot Islam. Innleggsforfatter må gjerne fortsette å bruke et ord som henspeiler på sykdom og irrasjonalitet i betydningen ideologisk kamp hvis han står på den andre siden av debatten og ønsker å eskalere konflikten. Hvis ikke, finner han et annet ord for fenomenet.

  Angående ordet «offerrolle»: Offermentalitet står sentralt i noen varianter av islamsk ideologi. Dette kommer fra eksperter som Thomas Hegghammer. Så å vise til offerrollen er ikke en ubegrunnet beskyldning i ideologisk kamp mot Islam. Det er ikke en hersketeknikk, men et etablert faktum.

 • Vegard Fjellbo

  Håper du å få et komplett bilde av verden fra en enkelt kilde? Lykke til. Når du beskylder noen for løgn kunne du kanskje bidra med et eksempel på en løgn, altså en usannhet som fremstår som bevisst og som ikke er blitt dementert eller beklaget og som ikke på rimelig vis kan karakteriseres som et synspunkt.

  Hvis du hevder å ha kommet over en konspirasjonsteori som du kan dementere, så kan du kanskje ta deg bryet med å gjøre nettopp det. Det ville i så fall være et bidrag til debatten.

 • densensurerte

  Den godeste Mahamoud må jo vite at han skriver mot bedre vitende og at enhver oppegående leser bare rister på hodet av dette tullballet.
  Kom med noe bedre, Abdiweli.
  s

 • Rajinder

  Jihad betyr struggle, men ifølge en islamsk IMAM. Så er alle muslimer late og produsere ingenting. Så hvorfor snakker dere om Struggle når islamske nasjoner produsere og skaper ingenting? Til og med disse tullingene i Taliban, ISIS, Al Qaida. De bruker AK47 som er russiske våpen. Muslimer skaper ingenting som er sitt eget. Dere bruker kinesisk, europeisk, russisk og Amerikansk utstyr. Hvorfor skaper dere ikke deres egne saker?

  Muslimer prater alltid om Jihad og Struggle, men skaper ingenting hahahaha.

 • Jokke Halvorsen

  Islamofobi! Islamofobi! Islamofobi!

  Takk for opplysningen.

 • Torqueville

  Men har du noen eksempler på «konspirasjonsteorier» og «hatytringer mot muslimer» på document.no ?!

  Du må jo lett kunne finne noen eksempler, siden du mener at «document er gjennomsyret av hatytringer mot muslimer».

  • Buddy O

   Man kan uten tvil hevde at document.no er svært kritisk til både islam og innvandringens konsekvenser. (Flere bør være det, spør du meg.)

   Hatytringer mot muslimske enkeltpersoner ser man lite eller ingenting til, bortsett fra «kjendiser» som al-Qaradawi og lokale islamister. Men de kritiseres stort sett for sine handlinger.

   Artikkelforfatteren er helt på bærtur og er anmasende med sine usaklige påstander om «islamofobi» og «muslimhat». En kyniker ville kanskje sett på denne artikkelen som et slags islamvennlig «alibi» fra resetts side, for å skape litt avstand til andre nettsteder? 😉

 • Fred

  Three stages og jihad bør sees av alle, verdens viktigste video!

 • Buddy O

  Fra din siste link, der kan man på side 26 lese «Three needs have been given priority: to increase the number of Arab teachers in Europe; gradually to revise history and geography books; and to facilitate the distribution of Arabic books in Europe.»

  Det handlet om mye mer enn økonomi. De planla faktisk å skrive om Europas historiebøker så de ble mer islamvennlige. Det har jo skjedd også.

  Man kan få til mye når man kontrollerer olje, verdens viktigste råvare.

  • Torbjørn Morka

   Egentlig så burde vel Norge, som selv produserer olje, ikke la seg tvinge til å følge denne avtalen på noe vis? Eller er dette bare et av de mange skjulte baksidene av EØS-avtalen som ble snikinnført?

   • Buddy O

    Om man skal si noe veldig kort om saken: Norge er vel med på lasset fordi Norges politikere lenge har delt virkelighetsforståelse, ideologi, og strategi med resten av Vest-Europas politikere.

    Willy Brandt kjørte også beinhardt på at Europa måtte stå sammen ovenfor araberlandene, og selv om EU var hovedforhandlingspart, var norske politikere svært mottakelige for Brandts budskap. De hadde tross alt gitt ham fredsprisen for akkurat samme politikk bare tre år før.

 • Fred

  Det bildet, månen og stjerne, hva betyr det? Er det allah og allat?

 • Stephen Rohaim

  Den som tror at vi I norge i fremtiden med ett muslimsk flertall eller en veldig stor gruppe muslimer med tyngde politisk kan fortsette å tegne og skrive hva vi vil lever i en fantasi boble utenfor virkeligheten. Og det alene holder for meg, jeg trenger ikke noe mer for å vite at jeg ikke vil ha islam eller dens tilbedere i landet, min yttringsfrihet er viktigere enn ditt liv..

 • Brian Cohen

  «What remains, then, is to conquer Rome. The second part of the omen. ‘The city of Hiraq [once emperor of Constantinople] will be conquered first,’ so what remains is to conquer Rome. This means that Islam will come back to Europe for the third time, after it was expelled from it twice… Conquest through Da’wa [proselytizing] that is what we hope for. We will conquer Europe, we will conquer America! Not through sword but through Da’wa.»

  Dette er ordene til Yusuf Al-Qaradawi, «et fantastisk menneske» i følge Basim Ghozlan, fra 1995, der det klart kommer fram hva han anser som islam(ismen)s mål. Kanskje Abdiweli Mahamoud kan si noe om hva han tenker om dette?
  Tar med at den samme Al-Qaradawi mener det skal være dødsstraff for å forlate islam, samt at HItler var Allahs straff mot jødene. Hvis dette er en mainstream/»moderat» muslim, i likhet med Ap-politiker Nasir Ahmeds kompis Muhammed Tahir Ul-Qadri (som vil steine alle blasfemikere), så ser det ikke akkurat lovende ut for ikke- og ex-muslimer i fremtiden.

 • Tja… Da gjenstår det bare for deg å finne bevis for at islam IKKE har som mål å spre seg til alle verdens land og ta over, slik at guds lov innføres over hele verden – slik jo koranen sier, og profeten din pålegger alle muslimer å hjelpe til med. Eller fornekter du koranen og mener profeten din tar feil når han sier dette? La oss høre.
  Dette er altså ikke en «konspirasjon» fra nordmenn, Document eller oss ateister. Dette er noe utallige bøker, imamer, presteskap, skriftlærde og muslimer SIER SELV i aviser, kommentarfelt, nettsider og youtube. Stolt og ærlig. Og da gjenstår for deg å forklare på hvilken måte det er Document og vestlige mennesker som står bak dette og gjør det til en «konspirasjon»
  Det er altså ikke vi som sier dette. Det er dere. Muslimene. Og det står i klartekst i boka deres, og ropes ut fra hver eneste minaret i verden. Dere går i opptog med tusenvis av troende som vandrer gjennom våre europeiske byter, mens dere veier med fremmede flagg og faner, og plakater som sier sharia skal innføres. DERE har skylda for det.
  DERE troende mønstrer tusenvis av sektmeldemmer til bønn, og tar over gater og parker i europeiske byer for å underkaste dere til en innbildt venn i himmelen og en skrønemakter av en krigsherre. Det er ikke vår skyld. Det er ikke en konspirasjon. Det er DERE som gjør. Trodde du ingen skulle legge merke til det, eller ha noe imot det?
  Islam har allerede angrepet Eruopa to ganger. Islam har allerde overtatt over 40 land i verden. Islam spiste Iran. Islam spiser Tyrkia. Og islam dominerer flere europeiske byer, og har gjort store forsteder til shariadominerte områder. Dette er ikke en «konspirasjon», det er noe DERE holder på med. Og så er du frekk nok til å skylde på ANDRE, og hevde at det alle kan se med egne øyne er en «konspirasjon». Tror du alle vantro er idioter?
  Tror du ikke vi har øyne i hodet?
  Islam ER en landeplage. Islam er en fare for folk, kulturer, byer og land, og ikke minst for kvinner innenfor islam. Det det blir aldri for mye islam for dere. Dere vil alltid ha litt til, uansett hvor «moderate» dere er.
  Men bevares. Fortell meg at profeten din løy om dette, og at det som står i koranen er helt feil, så har hvertfall en av dere tatt til vettet og konvertert til fornuftig ateisme.

  • Fred

   Du vil ikke få svar, grunnen er koran 6:68. Tror du snakker for døve ører da islam er en i hovedsak doktrine for makt og erobring, guden fra Petra står kun for 14%. Det vi kan lese i koran 6:111 ser ut til å stemme bra. Uansett, takk for din kamp mot ondskapen.

 • Harald

  Dette innlegget er skrevet av en mann som enten ikke kjenner islam, eller som tror at nordmenn er dumme som østers, eller begge deler. Jeg skal ikke bli veldig detaljert med kun referere til det muslimske brorskaps manifest fra 1928. Når «godeste» Abdiweli har lest det kan han gå inn å skrive om hele innlegget sitt samtidig som han beklager ovenfor resetts lesere at kunnskapen om temaet var fraværende «i gjerningsøyeblikket». Dette er noe av det verste surr jeg har lest i hele mitt liv. Og det av en mann viss navn skulle tilsi at han visste langt bedre.

 • Ann O Nym

  Du kommer bare med svada. Se til Sverige. Der er islamiseringen nesten i boks..

 • Geir Rune Kvernmo

  Snu tingene på hodet, tror du at de arabiske landene hadde tatt i mot kristne flyktninger i slike mengder som Europa hear tatt i mot muslimer? Og i tilfelle, hadde vi like fritt kunne fortsette vår vestlige livsstil, med frihet og likhet, tale og pressefrihet, frie til å dyrke vår religion? Tror du det?

 • Geir Ivar Jørgensen

  Selvsagt er det muslimer som islamiserer Norge. Hvem andre skulle det være? Det blir akkurat som når kristne vil kristne Norge. Jøder vil fremme sitt livssyn, og katolikker vil fremme sitt livssyn. At ulike religiøse grupper vil påvirke samfunnet i tråd med eget livssyn er uunngåelig. Spesielt når vi snakker om Abrahamismens religioner, som alle har sin «misjonsbefaling», og en tro på at kun de har den rette og sanne tro, mens alle andre er vantro og hedninger.

  Dersom et lands lover skal reflektere et religiøst livssyn, må det nødvendigvis føre til konflikt med andre livssyn. Derfor har vi i Norge arbeidet for å skille religion og politikk, ved å legge vekt på sekulære lover som skal gjelde likt for alle. Uavhengig av livssyn.

  De ulike religiøse samfunn har problemer med å respektere det sekulære og pluralistiske fundament i norsk politisk kultur. Det er en utfordring for både jøder, kristne og muslimer. Det krever respekt og toleranse for den norske politiske kultur fra alle de religiøse samfunn. Det er ikke noe som kun gjelder muslimer. Det gjelder like fullt for jøder, kristne og andre livssyn.

 • Sven007

  Abdiweli Mahamoud mener at når så mange nordmenn har begynt å tro på ideene om Eurabia, og en muslimsk overtakelse i eksempelvis Norge, så tar vi feil.

  Fram til år 1000 var faktisk muslimene en trussel mot Europa med okkupasjon av Spania og Portugal, samt full kontroll med Middelhavet.

  De ble etterhvert slått tilbake både på land og tll vanns og drevet ut av Europa. Senere kom det osmanske riket til og ekspanderte gjennom sørøst Europa og etterhver helt opp til Wien i Østerriket.før de ble stoppet.

  I begge disse tilfellene gikk konflikten mellom europeiske makter på den ene side, og et muslimsk kalifat på den andre. Og begge kalifatene syntes å ha hatt interesse av å legge under seg en større andel av Europa?

  Idag har vi ikke lenger noen kalifater (jeg regner ikke med IS-kalifatet), men kan muslimske interesser idag ivaretas av Ummah? Den muslimske verden har demonstrert at deres interesser går mot Europa, men Abdiwel Mahamoud mener altså at det er feil?

  Islam er kjent for å ha spredt sin religion med sverdet i tidligere tider, men det er kanskje ikke så aktuelt mot en motstander som militært kan slå tilbake med forødende kraft. Men for en misjonerende religion så kan man i dag gjøre det helt annerledes.

  For eksempel å flytte inn i de områder man har siktet seg inn på. Og uansett så ser vi at det store tallet innflyttende muslimer i liten grad tilpasser seg vertslandet. Det er vel heller vertslandet som skal tilpasse seg dem?

  Det synes jeg gir en god forklaring på at vi her til lands ser med økende skepsis på innflyttende muslimer, o g ikke lenger er like villig til å legge forholdene til rette for dem.

  Men jeg personlig imøteser gjerne Abdiwel Mahamoud forklaring på hvorfor muslimer pga av sin religion ikke kan leve sammen med oss norske, men like forbannet ønsker å bli her i landet? Siden han mener det ikke er noe motiv bak det hele.