Listhaug og AUF i tottene på hverandre

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

NTB-Bibiana Piene

AUF-leder Mani Hussaini mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sprer «grove løgner», mens Listhaug omtaler en AUF-video om henne som «avskyelig».

Listhaug har flere ganger påstått at Hussaini har sagt at «Frp jubler når barn drukner i Middelhavet.»

Onsdag slo Hussaini tilbake.

– Grov løgn, sier han til NTB.

Hussaini avviser blankt å ha sagt noe slikt og ber innvandrings- og integreringsminister Listhaug om å ordne opp. AUF-lederen hevder å ha mottatt både sjikane og drapstrusler som følge av Listhaugs påstander.

I en epost til NTB sier Listhaug at hun håper Mani Hussaini anmelder truslene, men hun sier ikke om hun kan dokumentere at Hussaini faktisk har sagt det hun hevder.
Omdiskutert

Da AUF-lederen tok opp saken med Listhaug på Twitter, meldte leder i Akershus KrFU, Julia Sandstø, seg inn i diskusjonen med Hussaini:

– Har selv sittet i debatt med deg x antall ganger hvor du har sagt akkurat dette. Ville ligget litt lavt hvis jeg var deg, flere har videoer.(…) Når folk fra KrFU, Unge Høyre og FpU alle sier de har hørt deg si det, uavhengig av hverandre, stoler jeg mer på dem enn deg, skriver Sandstø.

AUF-lederen etterlyser dokumentasjon.

– FpU og KrFU påstår at de har en film hvor jeg har sagt dette, jeg har vært i kontakt med flere og spurt etter videoen. De må bare publisere den. Nå har det gått fem dager, og ingen har publisert videoen. Nå spinner de en løgn videre, sier han.
Omstridt video

Derimot har en valgkampvideo fra AUF Trøndelag skapt rabalder og store avisoverskrifter. I videoen settes sitater fra Listhaug sammen med bilder av blant annet båtflyktninger og forelskede homofile. Flere av sitatene er tatt ut av sin opprinnelige sammenheng.

– Dette er den mest avskyelige og løgnaktige valgkampvideoen jeg har sett fra Arbeiderpartiet, sier Listhaug (Frp) til Dagbladet.

Et av sitatene er lagt oppå et bilde av et gråtende flyktningbarn. Sitatet lyder: «Deira eige liv betyr ikkje noko for dei. Dei drep seg sjølve og andre».

Listhaug kom med utsagnet i forbindelse med en sak om radikale islamistiske terrorister.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Adresseavisen at han ikke har sett videoen selv, men at han vil ta tak i saken.

– Vi tar det veldig alvorlig, sier han.
Trukket

Leder i AUF Trøndelag, Julie Indstad Hole, forsvarte først videoen som et oppgjør med retorikken til Sylvi Listhaug.

Senere onsdag ga Hole kontrabeskjed og opplyste at videoen var slettet.

– Det er en sterk video med sterke bilder og sterke sitater. Vi føler vi har fått fram vårt poeng om at en stemme til Venstre er en stemme til fortsatt Frp i regjering. Vi har respekt for at mange synes videoen blir svært sterk, og har derfor valgt å trekke den tilbake, skriver hun.

Ved 18.30-tiden onsdag var videoen imidlertid fortsatt tilgjengelig på AUF i Trøndelags facebookside.
Falske valgsedler

Onsdag ble det også kjent at det er spredt falske valgkampbrosjyrer med Venstre som avsender i Oslo.

På brosjyren står det «Hvis du vil ha Sylvi Listhaug som integreringsminister, bør du stemme Venstre». Budskapet er til forveksling likt budskapet i AUF-videoen: «En stemme til Venstre er en stemme til Listhaug».

– Vi har ingen kjennskap til disse løpesedlene. Det er ikke vi som står bak, sier AUFs generalsekretær Renate Tårnes til NTB.

(©NTB)

bibiana.dahle.piene@ntb.no


Publisert: sep 6, 2017 @ 5:53 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)

 • StemmerBlankt

  Hussaini forklarte i Nettavisens promoteringsintervju med han at hans familie måtte flykte fra Syria fordi myndighetene der ikke likte ytringene til hans far.
  Nå arbeider Hussaini som 30-årig leder (!) av et politisk ungdomsparti for å begrense nordmenns ytringsfrihet.
  Han ble forbannet på protestmarsen fra grupperingen som demonstrerte i Kristiansand, og han respekterer heller ikke andre politiske partiers rett til å mene noe annet enn han.
  Burde ikke nettopp Hussaini med hans bakgrunn vært opptatt av å fremme ytringsfriheten, fremfor å forsøke å kneble folk?
  Ap har lang historie i å motarbeide folkets rett til medbestemmelse, da de ønsker all makt selv?
  Skummelt.

  • Frida Fredriksen

   Helt enig i din kommentar.

 • MrFeyn

  AUF har vel med disse demokratiforaktende og perfide hatefulle utspillene vist at de holder til på den ekstreme og totalitære aktivist siden sammen med det såkallede Antifa og PLO, samt resten av det som etterhvert karakteriseres som terrorister i ren «palestinsk» aktivist-stil, der hensikten helliger midlene.
  Avskjedssøknaden til alt som ligner demokratisk adferd har altså blitt innlevert og denne organisasjonen bør oppløses.

  Det er etterhvert ikke mye igjen av det som engang legitimt kunne betegnes som Arbeider partiet… Støre og de andre millionærene og millionærvennene deres herjer tulling med demokratiet og hever pekefingeren som liksom skal ligne moralsk indignasjon rettet mot folk flest, mens de selv går bak ryggen på hele folket med løgn, bedrag og svindler. EU/EØS er vel det dyreste og mest ekstreme eksempelet vi til nå vet om.

  At noe av partilederen Støres disposisjoner kan betegnes som legale, er kun grunnet det enkle faktum at partiet har legalisert den type kriminalitet…mens de har kriminalisert opposisjon og kaller det hatprat og rasisme… Det sier noe om deres politiske omtanke og respekt for arbeiderne som faktisk skaper realverdier her til lands.
  En stor skam er hva hele AP har blitt til.

 • Tim Hansen

  Kjære Hussaini, folk er provosert over deg ikke på grunn av nevnte sitat fra Listhaug (som det tok deg mange dager å kommentere), men på grunn av frekkheten din som du har eksponert over lengre tid. Mange synes du oppfører deg som en gjest som forsøker å diktere vertskapet og få dem til å danse etter egen pipe.