Støre tror skolevalget er et frampek

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

NTB

Ap-leder Jonas Gahr Støre tror skolevalget er et frampek mot stortingsvalget.

Arbeiderpartiets fremgang i skolevalget er en kjempeinspirasjon for innspurten av valgkampen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Arbeiderpartiet er større enn Frp og Høyre til sammen i skolevalget, og det er et tydelig signal. Jeg tror dette er et frampek som sier noe om valget på mandag, og som kan overraske noen hver, sa Støre da han møtte Høyre-leder Erna Solberg til statsministerduell i Dagbladets valgbod onsdag formiddag.

Statsminister Solberg viste til at mye har handlet om fraværsreglene i skoledebattene.

– Vi går lite grann tilbake sammenlignet med skolevalget for to år siden, og det var et fantastisk valg for oss. Unge Høyre har stått veldig på for å forsvare fraværsreglene, som nok scorer litt høyere hos foreldrene enn hos elevene, sa Solberg.

– Mitt inntrykk er at skoledebattene har handlet om langt mer enn fraværsreglene. Det er å ta ungdommene litt for lite på alvor å si at det bare handler om det, svarte Støre.

(©NTB)
jon.even.andersen@ntb.no


Publisert: sep 6, 2017 @ 8:33 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)