Vi oppgraderer siden

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kjære lesere,

Etter over en ukes drift har vi mottatt utallige tilbakemeldinger. Den tilbakemeldingen vi har fått fra flest har vært ønsket om å oppgradere kommentarsystemet vårt fra Facebook til Disqus. Da vi tar våre leseres ønsker og behov på alvor går vi i disse dager gjennom en prosess for å oppgradere våre systemer til Disqus. Vi ber i den sammenheng om tålmodighet og om tilgjivelse for de kommentarer som måtte forsvinne i overgangen. Vi ønsker ikke å sensurere eller støte noen ved å gjøre, men heller å skape en platform for åpen dialog hvor også leserne får komme til uttrykk på best mulig vis. Vi håper derfor på deres forståelse og fortsatte støtte.

Mvh,
Redaksjonen


Publisert: sep 7, 2017 @ 9:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Redaksjonen

Latest posts by Redaksjonen (see all)

 • test

 • Bjørn Ihler

  Velkommen til Disqus

  • Pål Sigland

   Dette er virkelig et fremskritt, takk for rask respons!

  • DrD .

   Jeg oppfordrer Moderator til å undersøke om det i Disqus plattformen finnes en mulighet til å f.eks begrense antall kommentarer fra hver enkelt bruker til 3 eller 4. Dette vil da begrense muligheten for støyende elementer å spamme uten at de oppretter flere kontoer, og vil redusere arbeidsmengden for moderatore betraktelig. Hvis denne funksjonen ikke eksisterer i Disqus bør det rettes ønske om det til utviklerne av Disqus.

   • Lone Wolf

    Det er ingen god ide fordi du da også rammer dem som vil svare på andre innlegg.
    Moderatorene bør heller skjerpe seg, for de er tydelig overnervøs og tar inlegg til moderering som aldri burde vært merket for moderering.

    Blir moderatørene derfor overbelastet med «arbeid» så er det de selv som har skylden for dette.

 • ridderen_ride

  Bra

 • Sushito

  Mye bedre, takk

 • StemmerBlankt

  Dette ønskes varmt velkomment!
  Takk til Resett som tar leserne og en av demokratiets grunnpillarer på alvor, i motsetning til resten av norsk media.
  Jeg har lenge ønsket å bidra i diskusjonene her, så dette er gledelig.
  Tusen takk for at Resett blir ennå bedre.

 • NilsNoldus

  Bra, få vekk Facebook siden de går for sensur av meninger.

 • Elisabeth Hoen

  Så fint, bra info. La merke til at en kommentar jeg postet ble borte…det var gjennom fb.

  • Bjørn Ihler

   Ja, vi slet en del med den løsningen, så langt ser det ut til at Diqus ikke har de samme problemene =)

 • VOX

  Gratulerer med Disqus! Og farvel til Facebook-stifteren som forkynner åpne grenser for andre, men selv lever bak meterhøye, piggtrådbekledte murer voktet av væpnede vakter.

 • Orholmen

  Bra

 • Feliciano

  Dette er min første kommentar på dette nettstedet, og jeg vil benytte anledningen med å gratulerer Resett med å begynne å bruke Disqus!
  Dette kommer dere ikke til å angre på. 🙂

 • MrFeyn

  Gratulerer. Dere er en svært velkommen avis som tar tak i temaer det politisk korrekte og the permanently baffled establishment har berøringsangst for. Det er allerede flere glimrende artikler og skribenter på banen så dette er veldig gledelig.
  Mvh John Feynman.

 • John Calvin

  Glimrende!

 • Profet1

  Herlig. Disqus er nok et steg i riktig retning, og Resett tar med dette steget opp til «leses flere ganger daglig». Altså langt over Dagbladet osv.

  • ad1648

   De går motstrøm i forhold til elitemdier som NRK, Dagbladet, VG og Aftenposten som før hadde anonym debatt men nå krever full utlevering av hvem det er som skriver.

   • no show

    For i tillegg å fjerne alle kommentarer som divergerer fra MSMs politiske oppfatning.
    NRK er i så måte en parodi på kommentarfelt som meningsutveksling.

 • Nei

  Bra. Kommentarfeltet burde sammenlignes med en ansamling av folk på torget som roper ut sin enighet eller uenighet til den som taler.

  Å tvinges til å stå med et skilt med fullt navn og telefonnummer og hevde de heretter er en offentlig person på linje med taleren fungerer mer til å kneble og smøre enkeltes fisefine, følelsesmessige sårbarhet på andres vegne.

  Istedenfor å overdøve taleren på torget har man også en rolig oversikt over hvor mange som er for/mot og kanskje hvorfor, flere sider av saken og noe nytt.

  Hvordan man formulerer seg får stå på ens egen regning. Alle burde være i stand til å skille sak og person uansett, noe som perfekt gjenspeiles i antall liker eller motkommentarer. Det er en helt gratis og naturlig form for moderasjon.

  At Facebook skulle føre til en bedre debatt er kun uttalt av de som er årsaken til at Resett kunne bli til i utgangspunktet. Det er det de anså som en bedre debatt, en debatt med de «riktige» meningene, som motsatt ofte har en sosial kostnad å ytre, det har aldri handlet om hvordan meningene ble formulert, når de som sagt blir selvmoderert naturligvis, med unntak av sabotasje.

 • Iso

  Veldig bra at dere valgte vekk FB som kommentarsystem. Takk for kjærkomment og etterlengtet bidrag til nyheter og meninger i det trange og konforme meningsmarkedet i steinrøysa.

 • Robin Haug

  Flotte greier. Nydelig valg av illustrativt foto, forresten.

 • P54

  Takk, veldig bra. Tenkte på å be dere om det samme og ser nå at det er flere enn meg som foretrekker Disqus fremfor FB.

 • StemmerBlankt

  Så vidt meg bekjent er nå Resett det eneste nyhetsmediet med reell ytringsfrihet for leserne.
  Håper vi alle kan ta lærdom av grunnene til at de andre redaktørene kunne hevde at det var riktig å frata leserne muligheten til å diskutere.
  Da vil vi kunne fortsette med Disqus her.

  • Olaus Trøgheim

   Både HRS og NRK bruker da Disqus. NRK kanskje ikke alt for ofte da…

   • StemmerBlankt

    Flere bruker Disqus, Facebook og Aid.
    Men du får ikke mene noe annet enn moderator på disse stedene.
    Da er hele poenget med debatt og diskusjon borte.

   • ad1648

    Men NRK avkrever at du blotlegger din identitet til spott og spe. Noe som er urimelig da NRK er et tvangsfinansiert medieum som vi betaler for. Hadde det vært en privat mediebedrift som Aftenposten hadde det vært greit, men ikke når det er et medium vi mot vår vilje betaler for.

  • Feliciano

   Man har også document.no og ektenyheter.no som bruker Disqus.
   Men når jeg først kommenterer her vil jeg også anbefale snaphanen.dk.
   De bruker også Disqus.

 • Vaeringen

  Flott tiltak fra Resett. Tydeligvis mange som -i likhet med meg – har ventet på dette.
  Ser fram til et vesentlig mer levende kommentarfelt!

 • Olaus Trøgheim

  Øyh!

 • Bjorn Ramstad

  Ja. Tror dette er bedre.
  Veldig fint at redaksjonen hører på, og ønsker det beste for leserne.
  Det stimulerer.

 • Stokke123

  Vi er med! 🙂

 • Cato W Gustavson

  Det hadde vært fint med en oppfølgingssak som redegjør for fordeler og ulemper ved skifte til Disqus. Eller kanskje noen her inne kan bidra?

  Mvh Cato

  • Bjørn Ihler

   Vi tar det til oss, tenkte å komme med en oppfølgingssak om driften av Resett, sidene og infrastrukturen om ikke så alt for lenge da leserne er viktige for oss og det er viktig at dere får innsikt behind the scenes, det er nettop den interaksjonen som førte til at vi byttet system til Disqus i utgangspunktet =)

 • Doremus

  Bra noen tar anonymiteten på alvor!! Det er ikke alle som har anledning til å stå frem med sitt egentlige navn, uten at det skaper unødvendig støy på arbeidsplassen e.l. Takk til Resett!!! 🙂

  • Torqueville

   Jepp! Geek Feminist Wiki har av alle en meget god artikkel som går i detalj med hvor mange forskjellige grupper som ekskluderes av de «inkluderende» medienes «fullt navn» policyen. http://geekfeminism.wikia.com/wiki/Who_is_harmed_by_a_Real_Names_policy%3F

   Om det blir å overdrive å hevde at majoriteten rammes, så er det i alle fall en betydelig minoritet.

   En gruppe som det gode selskap ikke har tenkt på er for eksempel muslimer som er i opposisjon til islam og islamske skikker som kjønnslemlestelse, forbud mot privatliv, kjæreste, vestlige klær, anledning til å kunne ferdes fritt ut i samfunnet uten anstand etc.

 • Doremus

  Jøss.. her hyller man Resett for valg av diskusjons plattform, så blir innlegget slettet?? Hva er det for noe?

  • Feliciano

   Noe teknisk gikk vel galt.

  • Ten4

   Skyldes nok forhåndsmodereringen. Det er en særdeles tungvint måte å moderere på.

  • Bjørn Ihler

   Vi forhåndsmoderer, tror ikke vi slettet noe fra deg, vi slipper definitivt det meste gjennom, her skal meningsbredden frem. Om du føler noe urettferdig blir tatt bort send en mail så kan vi ta en prat om det =)

  • Bjørn Ihler

   vi forhåndsmoderer det meste i et forsøk på å gjøre debatten god, håper på forståelse for det, men vi har virkelig mål om å holde debatten god og sletter ytterst få innlegg

 • ad1648

  Et lovende prosjekt. Ønsker dere lykke til med å bli et bra alternativ og korrektiv til mainstream-mediene.

 • Ingvar Nilsen

  Ikke helt enig i dette. Teknisk sett er nok Disqus å foretrekke, framfor Facebook. Men jeg er selv av den fandenivoldske typen, og misliker generelt anonyme meningsytringer. Det er over 30 år siden jeg begynte med å delta i offentlig debatt, og jeg har alltid brukt eget navn.

  Jeg har vært næringsdrivende, både i større sammenhenger, og i et lite lokalsamfunn. Og sikkert tapt penger på å si hva jeg mener, Folk har gitt meg ros, og folk har nærmest hatet meg. Jeg har fått trusler, og folk har spilt meg pek, på grunn av meningene mine.

  I kommentarfeltet på YouTube får jeg beskjed om å gå og henge meg, og lignende oppfordringer har jeg fått anonymt på telefon. Hittil har jeg gitt blanke faen. Jeg sier hittil, for det går så klart en grense.

  Jeg har sett kun seriøse kommentarer på Resett hittil, uten bruk av moderator. Og – det skyldes så klart bruken av Facebook. Så dette er, etter mitt syn, en uting. Og, det går jo an å opprette en Facebook-konto på Tor Divel, Flue Snapper eller Vippe Stjert, hvis en absolutt må være anonym.

  • Ten4

   Du må huske på at mange FB-profiler er FAKE, og at seriøsiteten på for eksempel VG sine debattfelter ikke akkurat er veldig høy

   • Ingvar Nilsen

    Jeg er ganske ambivalent til dette. Og som jeg skrev, teknisk sett er Disqus langt å foretrekke! Så lenge innleggene er seriøse, så kan godt folk være anonyme for meg. Så for å unngå misforståelser – jeg er ikke i mot pseudonymer per se.
    Jeg ønsker bare at Resett skal holde en seriøs profil. En leser jo stadig at «kommentarfeltene oversvømmes av hat», og slike ting.
    Klarer Resett å bevare den fine seriøsiteten de allerede har klart å bygge opp, så er jeg all for Disqus.

    • Ten4

     Enig i det!

  • ad1648

   De har forhåndsmoderering her slik at useriøse og ulovlige innlegg ikke vil slippe gjennom så det du beskriver med YouTube blir en irrelevant problemstilling. Kommentarfeltene på YT er en kloakk, det er jeg fullstendig enig i.

  • Hermann

   Der er «pro and cons» med alt.
   Slik jeg ser det overstiger fordelene ved anonyme kommentarfelt suverent ulempene.

   FORDELENE VED ANONYME DEBATTFELT:
   a.)Mulighetene til å kommentere anonymt, har gjort at aktører med kunnskap om nyhetssaker, men som sitter slik til politisk, byråkratisk, næringslivsmessig osv at det er forventet taushet, lojalitet osv, har hatt muligheter til å komme med vesentlige korrigerende bidrag.

   b:)Stillhetens spiral ( teori utviklet av statsviteren Elisabeth Noelle-Neumann)

   Mennesker som opptrer i det offentlige rom tilpasser i stor grad sine egne meninger til flertallets, av frykt for isolasjon og risiko for å bli ekskludert fra ulike fellesskap. Slik oppstår en stillhetsspiral der individene ikke tør ytre avvikende holdninger og upopulære meninger. Mindretallets representanter blir slik enda mindre innstilt på å ytre seg i offentligheten. Resultatet er at minoritetsperspektivene, enten de dreier seg om avvikende politiske syn eller verdier, blir enda mer marginaliserte enn de var i utgangspunktet. Muligheten for anonym yttring er derfor viktig for at folk virkelig skal få si det de mener.

   c:) For de som opererer i politikkken er det anonyme debattfeltet en fin arena til å teste ideeer og motreaksjoner på. Ofte dersom man skal fronte noe politisk har man kunnet teste reaksjonen og motargumentene i debattfeltene først. Ikke minst de av oss som har frontet ikke-sosialistiske ideer har hatt nytte av dette, fordi mange organisasjoner med venstresidig tankegods har vært svært aktive i debattfeltene og flere har nærmest hatt desker som har operert 24-7.

   d:)Ved anonymitet vil man få en «renere» og mer «fordomsfri» debatt, så fri for BIAS som mulig. Leser man en artikkel som er signert Kristin Halvorsen eller Siv Jensen vil mange umiddelbart ha BIAS til fordel for eller mot vedkommende avhenig av ståsted. Vet vi at vedkommende debatant er feminist, mann, kvinne, hvit, farget, norsk etnisk, av pakistansk herkomst, milliardær, osv, osv vil vi ha våre forestillinger som gir oss en BIAS før vi leser teksten. Anonymitet renser vekk alle disse forstyrrelsene og gjør at vi mest mulig fordomsfritt kan konsentrere oss om teksten.

   I det anonyme kommentarfeltene kommer folkedypets mening i større grad til uttrykk. Denne kan ofte være dimmetral motsatt av det som er politisk korrekt. Meningene kan være både på godt og vondt og i enkelte tilfeller ekstreme, men det at de kommer til uttrykk er av et samfunnsmessig gode.

   • Ingvar Nilsen

    Hermann, takk for interessant kommentar! Jeg vil kun stille et spørsmål ved punkt d). Etterhvert vil jo pseudonymer også få en viss status, de som skriver veldig godt. Jeg «følger» jo noen i denne kategorien. Så det blir en form for BIAS her også, om enn ikke i samme grad.

  • Bjørn Ihler

   Vi vurderte de poengene du peker ut nøye og vi landet på denne løsningen. Disqus tilbyr veldig gode verktøy for moderering der facebook fallt gjennom og vi håper det kan bidra til en bedre debatt, det er også enkelte som har behov for anonymitet, ikke for å være ufyslige, men fordi de vil snakke om tema som i noen kontekster er touchy, det vil vi legge til rette for. Vi vil som du også påpeker helst ha en seriøs og god debatt, og vi håper det vil fortsette også med Disqus =)

 • Geir Ivar Jørgensen

  Jeg har ingen problem med anonymitet for dem som foretrekker det, så fremt det eksisterer en aktiv moderasjon, som raskt kan fjerne anonyme troll og den spam de vanligvis representerer.

 • sydvest

  Flott! Er forresten veldig fornøyd med Resett så langt. Dyktige skribenter og varierte tema. Et godt supplement til de (få) andre nettstedene på borgerlig side.

 • per berge

  Takk for den endringa.

 • Cosmic

  Penger har visst Resett mer enn nok av. En jeg kjenner prøvde å komme med et tips om hvordan de kan øke inntektene, men det var uinteressant å videreformidle til de rike onklene bak resett.

  • Bjørn Ihler

   Vi videreformidler alle henvendelser til rett avdeling som best vi kan, men vi er en liten gruppe og noen ganger tar det litt tid å svare. Bare å sende epost om det skulle være noe, vi setter pris på alle tips, både om nyheter og drift, det er som et resultat av slike tips og ønsker vi gikk over til Disqus

 • Ann O Nym

  Så bra. Da kan jeg også kommentere.?

 • Elisabeth Sjølie

  Hei! Økonomiansvarlig er Helge Lurås.
  Mvh Elisabeth Sjølie

 • Kriss James

  Kjempebra! Jeg avskyr Facebook og er en stor tilhenger av retten til å være anonym på internett, så dette er en stor forbedring på alle måter.

 • KjellArneThomassen

  Nice.
  Endelig skikkelig kommentarfelt.

 • Tom Martin Williams

  Supert! Facebook har allerede blitt et orwellian mareritt, mens det enda er håp med Disqus…