Ap hyret advokat og forsøkte å stoppe kritiske sitater i NRK-sak om Støre

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Arbeiderpartiet hyret advokat som sendte brev til NRK og forsøkte å stanse kritiske sitater om Ap-leder Jonas Gahr Støre, melder VG.

VG offentliggjorde torsdag kveld brevet som ble sendt fra advokat Christian Reusch til NRK sist tirsdag.

Bakgrunnen er saken om at Jonas Gahr Støre ikke betalte da Knut Brundtland gjorde ham en vennetjeneste i forbindelse med at Støre solgte seg ut av et eiendomsprosjekt på Ensjø i Oslo.

Advokaten protesterer mot at NRK planla å publisere uttalelser fra jussprofessor Hans Petter Graver i denne forbindelsen. Graver uttalte at Støre ikke hadde brutt loven, men at han beveget seg i et felt hvor «varsellampene for korrupsjon bør blinke, og det bør ikke en mann i hans posisjon gjøre».

I brevet antydes det at uttalelsene kan føre til rettslig ansvar for NRK etter skadeerstatningsloven.

– På denne bakgrunn anmodes om en bekreftelse på at NRK ikke vil gå videre med saken, heter det i brevet fra advokaten.

NRK publiserte sin sak onsdag kveld, men uten de omtalte sitatene om korrupsjon fra Graver.

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK avviser at de har gitt etter for press, men sier de ble overrasket over brevet.

– Vi mente vennetjenesten definitivt hadde offentlighetens interesse og derfor valgte vi også å publisere. Men vi mente det ikke var dekning for å trekke inn dette begrepet i denne konkrete saken. Gravers meningsinnhold kommer klart fram i saken. Ingen av ekspertene i saken påstår at Støre har begått lovbrudd. Som VG er godt kjent med, skal terskelen være høy for å trekke inn ord som svindel, bedrag og korrupsjon, sier Beverfjord.

(©NTB)


Publisert: sep 7, 2017 @ 9:45 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Marhabba2

  Kortversjonen: Det fungerte.

 • StemmerBlankt

  Er ikke trang til sensur av seg selv bare tradisjon og vanlig praksis i Ap, da?

 • Ivar Systad

  Jeg kan ikke huske et valg der AP har hatt en så dårlig valgkamp som denne. Det skyldes selvfølgelig lederen.
  Mange husker Støre som en av de skyldige i at Norge kom inn bakveien i EU, da EØS avtalen er like elendig for Norge som et EU medlemskap ville ha vært. Det ble sakt at han aktivt var med på utformingen, av denne elendige avtalen for landet vårt. Det er nok selvfølgelig en av hovedårsakene, til at det norske folket ikke ønsker han som statsminister.

 • Profet1

  Det er interessant at en sånn fyr fortsatt oppfattes som den mest egnede lederen av landet av alle LO-medlemmer. Mister man evnen til å tenke selv når man er organisert?

 • Jokke Halvorsen

  Norge først! Stem Alliansen! 🙂

 • MrFeyn

  Det ryktes at APs troverdighet har gjemt seg i skam på øh…Fisketorget på Aker brygge. og at det derfor ble liten plass til overs og torget ble redusert til en fiskedisk inne i en restaurant… ;P

 • Thomas Rieber-Mohn

  Lurer virkelig på hvordan dette blir mottatt av Arbeiderpartiets tradisjonelt sett mest trofaste støttespillere, nemlig mediamangfoldet. Landets aviser og radio/tv-kanaler. Å prøve å kneble en nyhetsformidler på denne måten, burde ha tapetsert alle forsider i dag. Særlig når det er en potensielt ny Statsminister som gjør det.

  Det er temmelig alvorlig når en potensiell Statsminister prøver å true mediene til taushet og ikke tåler et kritisk søkelys på seg selv og sine disposisjoner. Sånn kan vi ikke ha det. Har han valgt å leve sitt liv i politikken og søker de høyeste maktposisjonene, så må han tåle et kritisk lys på alt han gjør. Selv om det kan koste noen ganger, men sånn må det nesten være i et demokratisk land som har ytringsfrihet og en fri presse. Jeg håper bare at pressen er tøffe nok til å tørre å stå i denne stormen, og at de setter skapet på plass for Lord Støre i dagene som kommer. Dessverre har jeg mine tvil om det.

 • Victor Lima

  Nå som vi er på oppløpet er det kritisk å få satt inn de siste kreftene frem mot mandag for å forhindre massemord-sympatisørene i Rødt og Miljøpartiet de Gale i å komme i posisjon – konsekvensene av det vil være uoverskuelige og til dels irreversible. Et av slagordene er: «La Hansson NAVe»… https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/d3jVJ/Rasmus-Hansson–Kommer-jeg-ikke-inn-na_-sa-har-jeg-ikke-noen-jobb-a-ga-til

 • Ahunter

  «Jeg er Jonas Gahr Støre; Jeg lever blått, velger rødt og handler svart»

 • Infowarrior

  Støre er et grusomt forbilde for den oppvoksende generasjon, jeg gremmes.

 • geparden

  Hva kan en vente av en arbeiderpartileder som tidligere var høyremedlem og spankulerer rundt i lyseblå skjorte.. Dessuten har arbeiderpartiet en tidligere fr.p-kone som nestleder, av pakistansk opprinnelse, og en AUF-leder fra Syria. Det er vel færre og færre norske arbeidere som kan identifisere seg med et slikt parti og enda mindre vente seg at de skal ivareta deres interesser. «Arbeid for alle» roper Støre. Så vidt jeg husker for en del år siden, var det arbeiderpartiledelsen i Finnmark fylkeskommune som fabrikerte avskjedsaker mot tillitsvalgte fra konkurrerende fagforeninger, bl.a mot de best utdannede og dyktigste lærerne de hadde i fylket, for deretter svarteliste disse og stenge dem ute fra srbeidslivet. Såvidt jeg husker satt Helga Pedersen, Aps tidligere nestleder på den ene siden av bordet og Aps Geir Lippestad som advokat på den andre siden av bordet, og satte norsk rett ut av spill. I Troms fylkeskommune, også sterkt vanstyrt av arbeiderpartiet, nektes norske innbyggere tannlegebehandling, mens innvandrere og assylsøkere selvfølgelig går foran. DUMP ARBEIDERPARTIET FOLKENS. De er falskere enn dere tror. De opererer som en partimafia som misbruker sin politiske makt til å tilsette folk etter partiboka i stedet for etter kompetanse i sjefs- og lederstillingene i fylkeskommunene, som igjen tilsetter lavt utdannede folk i underordnede stillinger. Dette er hovedårsaken til bl.a. de dårlige elevresultatene i skoleverket i samtlige nord norske fylker. Partimafiaen må bekjempes og skal bort.