Hareide freder Solberg, men ikke i fire år

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

NTB

KrF-leder Knut Arild Hareide sier at en Høyre- og Frp-regjering ikke vil bli fredet i fire år, selv om han ikke vil felle en slik regjering rett etter valget.

Gitt at det blir borgerlig flertall og statsminister Erna Solberg (H) foretrekker å fortsette i regjering med Frp, blir det uten noen som helst form for avtale som gjør KrF til et støtteparti, slår Hareide fast overfor Vårt Land.

Men det betyr ikke at KrF aktivt vil bidra til en blåblå avgang valgnatten, legger han til.

– Det er naturlig at Erna fortsetter. Når vi har pekt på henne som statsministerkandidat, blir det rart å felle henne etter valget, også dersom hun velger å bli sittende med Frp, sier KrF-lederen.

På spørsmål om hvor lenge han vil frede Fremskrittspartiet i regjering, sier Hareide at det er opp til den politikken en slik regjering vil legge fram.

(©NTB)

jon.even.andersen@ntb.no


Publisert: sep 7, 2017 @ 12:52 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)

  • Harald

    Hvem er det denne selvhøytidelige tullebukken tror at han er? En totalt uberegnelig fyr som det er umulig å stole på. Med venner som han trenger man ikke fiender. Håper inderlig at Kristeligmuslimsk Forkvalingsparti havner under sperregrensen slik vi blir kvitt dette uvesenet som kaller seg KrF en gang for alle.