Med verdens øyne rettet mot Nord-Korea, utvikler Iran ny våpenteknologi

AFP PHOTO / HO / IRANIAN PRESIDENCY

Iran kunngjorde 3 september en vellykket test av det nye mobile, lang-rekkevidde, anti-missil forsvarssystemet Bavar 373. Systemet er inspirert av det russiske systemet S-300, men alle komponenter er produsert i Iran, så landet trenger ikke lenger noe støtte fra eksterne makter for å oppnå slike kapasiteter. Navnet til missilet har en religiøs konnotasjon: Bavar betyr ”å tro” på persisk, mens ”373” er det numeriske navnet til profeten Mohammed i arabisk alfabetet.

Irans ledere forstår at Nord-Korea utilsiktet har gitt dem en fantastisk mulighet til å fremme landets militære interesser. Mens Nord-Korea avleder verdens oppmerksomhet, kan Iran ukontrollert og uhindret fortsette å utvikle sine militære kapasiteter. Og det er nettopp det landet vil gjøre. På lørdag 2 september sa Irans nye forsvarsminister Amir Hatami at Iran har ”en spesifikk plan om å  styrke landets missiler”, og at han håpet på at: ”kapasitetene til Irans ballistiske- og cruisemissiler ville øke i de neste fire årene.

I motsetning til russiske, israelske, pakistanske, iranske og til dels britiske, har vestlige medier vist liten interesse for å rapportere om Irans nye militære anskaffelser

For mer info se:

The Observer. With World Distracted by North Korea, Iran Amasses New Weaponry, 6 September 2017,

Defense Talk: Iran tests home-grown ‘Bavar’ air defence system: Official, 3 September 2017.

 


Publisert: sep 7, 2017 @ 2:00 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
 • Charles STØENG

  Verden har lite å frykte fra Irans missilforsvarssystemer som uansett er helt defensive våpen. På den andre siden er Iran velkjent for meget optimistiske industrielle påstander som i virkeligheten overhodet ikke blir realisert.

  Jeg tenker vi kan ta denne annonsen fra Iran med en god klype salt og knusende ro.

  nihil sub sole novum

  • Harald W Andersen

   Har du forlatt Iran for godt?

   Alias OE Salte fra Origo.

   • Charles STØENG

    Neida 😉
    Men jobber også mye i nabolandene for tiden

    • Harald W Andersen

     Jeg har vært i Jordan og Israel i mellomtida. I Norge et det kommet mange syrere, iranere og irakere til området nær meg. Men forunderlig få er muslimer?! Det er kristne.

     • Charles STØENG

      Det burde jo betydelig forenkle intergreringen i påvente av en full asimilering.