PST: Valgkampretorikk og tema gir flere trusler

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

NTB

Hissig, spisset ordbruk om tabubelagte tema skaper en stemning som gjør at PST følger ekstra med under valgkamper. Men årets nivå er ikke verre enn vanlig.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har løpende dialog med myndighetspersoner, inkludert toppolitikere, partigrupper og komiteer, og sier de får litt ekstra å gjøre før valg.

– Trusselbildet mot politikere har vært relativt stabilt lenge, men i forbindelse med valgkampen er vi skjerpet på dette, fordi mange opplever økt antall trusler. Det henger sammen med at retorikken spisses og at debatten tar opp mer kontroversielle tema. Da tiltrekker de som uttaler seg også flere trusler, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NTB.

– Det er ikke noe verre i år enn det har vært andre år, legger han til.

Han ønsker ikke å kommentere dialogen PST har med enkeltindivider i år.

– Vi kan ikke si hva vi snakker med hvem om, bekrefte eller avkrefte påstander om enkelttilfeller. Det får være opp til dem hvor mye av dialogen med oss de ønsker å fortelle om, sier Hugubakken.

(©NTB)

mette.bjorberg.estep@ntb.no


Publisert: sep 7, 2017 @ 6:49 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)

 • Kristoffer Lie

  PST følger med hvem, islamister? Neppe, for jfr. PST så er jihadismeterror uaktuelt scenario i Norge. Ensomme ulver, uten islam i bagasjen, er farlige mener PST. De høyreekstreme hatretorikerne er sannsynligvis under lupen, kommentarfelt-Frp (og Høyre). For kommentarfelt-folket skaper splid og hausser opp »de ensomme snille ulvene» til å bli slemme ulver.
  Alice i Eventyrlands opp-ned virkelighet råder hos PST.

 • Brian Cohen

  Stormløpet mot «nazist-fascist-rasist» Listhaug, både direkte på henne og gjennom andre partier i regjeringen, «er ikke noe utenom det vanlige»?
  Når dette kommer fra PST, og vi vet at en fyr ansatt i politiet viser at islamismen har plass også i politiet (og Ap…), så må jeg si jeg blir litt… betenkt.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154882842748325&set=a.10153866815413325.1073741828.637288324&type=3&theater
  Denne grunnleggeren av Minhaj-ul-Quran står faktisk bak Pakistans blasfemilov, og ønsker død over alle blasfemikere, uansett religion. Å kalle denne mannen «vis» og påstå at han står for fred og verdighet, vitner om svært dårlig dømmekraft.