ANB: Rødt og MDG sikrer Støre flertall

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

De rødgrønne får flertall på en måling for ANB, men flertallet avhenger av støtte fra både Rødt og MDG. Både Venstre og KrF havner under sperregrensen.

Arbeiderpartiet fortsetter å miste velgere til småpartiene, ifølge målingen som Opinion har gjennomført denne uken. Ap har den største nedgangen, ned 3,6 prosentpoeng til en oppslutning på 26,4 prosent.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sammenlignet med augustmålingen til ANB mister Ap og partileder Jonas Gahr Støre 100.000 velgere, først og fremst til fordel for SV, MDG og Rødt.

SV går noe fram på målingen, 1,9 prosentpoeng, til 6 prosent, mens Senterpartiet taper 2,1 prosentpoeng og ender på 8,6 prosent.

De rødgrønne ville med et slikt resultat fått 73 mandater, altså et godt stykke unna grensen på 85 som ville gi flertall. De er dermed avhengig av MDG, som får 5,7 prosent (+1,4) og er inne med ti mandater og Rødt, som får 4,9 prosent (+2,0) og ni mandater.

Selv om regjeringspartiene kommer godt ut på målingen, ryker flertallet for Erna Solberg (H) ettersom begge støttepartiene havner under sperregrensen. Venstre måles så lavt som 2,5 prosent (-0,7), mens KrF får 3,4 prosent (-2,6).

Ifølge målingen er Høyre nesten jevnstort med Arbeiderpartiet med en oppslutning på 25,9 prosent (+ 1,0), mens Frp får 15,3 (+2,9).

Andre partier får 1,3 (- 0,3 prosentpoeng).

(©NTB)

anne.marjatta.goystdal@ntb.no


Publisert: okt 20, 2017 @ 9:06 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • tror ikke på dommedag..

  Skriver dette mens den siste partilederdebatten før valget pågår. En debatt som nærmest virker som en eneste stor fornærmelse mot vårt folkestyre.

  En gjeng med partiledere som går rundt grøten. Med debattledere som er smarte, men uten evne til å stille spørsmålene som viser at keiseren er uten klær.

  En øvelse i naiv idealisme – helt uten vilje til å ta tak i hva det vil si hva det vil si å være nordmann.

  Vi har nå demokratisk valgte ledere helt uten ansvar for andre enn seg selv. Så det kommer ikke til å skje noen demokratisk revolusjon på mandag.

  Det blir om fire år de store bevegelsene skjer.

  Når de snakket klima, så kom det ingen liten jente som tok mikrofonen og spurte denne kameratgjengen av noen partiledere – om de kunne svare oss på – om det finnes naturvitenskapelige ubestridelige beviser på om dagens klimaendringer skyldes CO2.

  Slik gutten i H.C. Andersens berømte eventyr gjorde.

  Ikke en eneste en i denne banden turte å nevne den unevnelige eksplosive befolkningsveksten fra de regionene i verden som flere i banden hevdet vi nå fremover visstnok vil oppleve en tsunami av «klimaflyktninger» fra.

  Keiseren er nå uten klær