Ikke et valg mellom pest og kolera

Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
Featured Video Play Icon

På mandag gjør vi et viktig valg. Det står trolig mellom en fortsettelse av H/Frp, med V og Krf løpende rundt etter oppmerksomhet, eller nok en gang Arbeiderpartiet. Ja, Ap. For Senterpartiet og SV, samt identitetspartiene Rødt og MDG vil utlikne hverandre somstøttepartier. En rød-grønn regjering er i praksis en Ap-regjering.

Norsk politikk er i en overgangsfase. De samfunnsmessige endringene bryter ned den tradisjonelle tilhørigheten til høyre og venstre. Velgermassen er fragmentert, og nye segmenter relatert til masseinnvandringen har blitt attraktive mål for noen partier. Ap har et spesielt dilemma. Deres tradisjonelle velgermasse i det lavlønnede sjikt er også de som blir mest negativt rammet av innvandringen. Deres lønninger presses ned, de opplever «mangfoldet» mer enn andre både på jobb og i sitt bomiljø. Og samtidig er Ap innvandrernes foretrukne parti. Ap sørger for at velferdsytelsene holder seg oppe.

Norge kan ikke fortsette som før. Sjeføkonomen Øystein Dørum har tidligere varslet at oljefondet er tomt allerede i 2043 om pengebruken fortsetter som nå. Sosiale ytelser gjennom NAV utgjør 40% av statsbudsjettet. Det overføres mer enn 600 mrd. kroner fra det offentlige til privatpersoner hvert år.

Det er ikke bare Ap som er rause med oljepenger og velferdsgoder. Alle partier fristes til å dele ut snacks til velgerne. Men noen er mer uansvarlige og korttenkte enn andre. Partier som SV, Rødt og MDG er partier som prioriterer at tilhengerne deres skal føle seg bra – de er «feel-good» partier. Det viktigste er at man er aktivistisk og har gode intensjoner. Konsekvenser blir altfor komplisert å forholde seg til. De velger ut noen demoner – helst fra sin egen kulturgruppe – som er de onde obstruksjonistene i identitetsmessig opposisjon til deres egne moralsk opphøyde visjoner. De lever i Utopia.

Når et parti som Ap må basere seg på støtte fra slike grupper, må resten av befolkningen serveres allverdens bortforklaringer og halvsannheter. Ap har mistet sin forankring i arbeiderklassen og ser ut til å ha blitt kuppet av velstående maktmennesker med få prinsipper og sviktende analytisk integritet. Opportunismen lyser på alle fronter. En Ap-regjering etter valget betyr derfor fire unødvendige år med politisk korrekthet og demonisering av nøktern virkelighetsbeskrivelse om det «nye Norge».

Slik berøringsangst og unnvikelse er absolutt ikke noe Norge trenger mer av nå. Det er allerede på overtid at landet begynner å fatte avgjørende valg om infrastruktur, velferdsstat, innvandring, normhevdelse, forsvar og politi.

Ingen politiske partier i Norge fortjener udelt skryt. Den borgerlige regjeringen har haltet. Høyre har ingen «ånd», synes det som. De virker å bestå av «småfolk» som ikke tør å stå opp for noen ting, enten fordi det mangles ryggrad eller i pragmatisk frykt for å skremme velgerne bort. Partiet må snart ta sin plass som det oppvakte sentrum for et konservativt syn: Endring må ikke skje før effekter er nøye gjennomtenkt. Selvråderett er viktig; nasjonal identitet er en politisk grunnmur.

Som partner har Høyre hatt Frp de siste fire år. Partiet har dermed blitt «ansvarlig». Eller heller tannløst, vil noen mene, hadde det ikke vært for Sylvi Listhaug. Men noen ting vil med nødvendighet være Frps sak, og grensekontroll er fremst blant disse. Og slik gjør de seg til partiet for de innvandrings- og islamkritiske. Asylinnvandringen har da også sunket med dem på post. Det merkes i utlendingssystemet at jernnevene banker på toppen.

Til støtte for seg må kanskje H og Frp nok en gang ty til Venstre og Krf. Særlig Venstre er det vanskelig å se nytten av i norsk politikk. Det er et greit parti «å kuppe» for ambisiøse mennesker fra hist og pist, men som politisk gruppe virker Venstre bare helt hjelpeløst. En gjeng lærere som best passer til å gjete de mindreårige. Krf er overtatt av en gruppe unge progressive som vel strengt tatt ser den kristne troen som noe de helst vil bli kvitt. Deres formål har blitt å vende det annet kinn til, knapt en formel for politisk suksess.

I mitt hode skulle jeg gjerne sett at Senterpartiet vendte Ap ryggen og heller gjorde forsøk på å temme Høyres sentraliseringsiver fra innsiden av de blå regjeringskontorene. I sjel og kjerne har de mer til felles mot sentrum-høyre enn de har med motsatt fløy. Frp-H-Sp hadde vært en trekant verdt å prøve.

Godt valg.


Publisert: sep 9, 2017 @ 1:27 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Finn

  Ja! Interessant som vanlig!?
  Tenker Grande var spesielt enig!?

 • Đào Phùng

  Jobber 12 – 14 timer hver eneste dag for at restauranten min skal gå rundt. I tillegg har jeg ansatt 7 arbeidstakere og betaler arbeidsgiveravgift for disse også. I tillegg en formueskatt på 30000 kroner per år. Så her blir det å stemme FRP eller demokratene. Jeg håper å erstatte krf eller venstre med demokratene. Det er derfor jeg kanskje kommer til å stemme på dem. Ellers har jeg stemt FRP på alle år i Norge

  Som norsk grunder og arbeidsgiver. Er jeg veldig imot 15 milliarder kroner i økt skatt og mye mer med rødgrønn regjering. Jeg aner ikke hvor mye mer jeg orker å jobbe 12 – 14 timer i restauranten. Får jo ikke beholde pengene heller ettersom jeg blir nødt til å betale formueskatt for mitt harde arbeid. Men jeg tror jeg kommer til å stemme på FRP slik at vi forhåpentligvis kan bli kvitt formueskatt og arbeidsgiveravgift. Hilsen norsk vietnamesisk restaurant grunder.

  • Knut

   Mange av dere som hit tidligere jobber og gjør rett og sjel for dere så til de grader. Vil dere virkelig betale dobbelt skatt fordi våre naive dumme politikere vil overflomme landet med folk som for all fremtid kommer til å leve på NAV?

   Dumt spørsmål til deg som allerede har skjønt det men det var for å prøve å vekke andre sovende mennesker.

  • tror ikke på dommedag..

   15 milliarder er en drøy prosent av det norske statsbudsjettet.

   Våre fremste tillitsvalgte krangler slik sett om småsummer når alt kommer til alt. Likevel så er skatteinngangen den viktigste inntektskilden til fellesskapet – oss. Ikke oljefondet.

   Og det å betale skatt til felleskapet svir. Men er en selvfølge i landet du havnet i.

   Masseinnvandring er ikke til fordel for din virksomhet.

   Den undergraver din egen virksomhet.

   Med mindre du vil ha en evig strøm av konkurrenter som hater de som slapp deg inn.

   • Huhai zhong

    Kebab, hamburger og pizza er ingen trussel mot asiatiske restauranter. Si ifra når de begynner å drive med wok, vårruller, peking duck, dumplings. Da blir de en trussel. Norge kan gjerne importere 2 millioner muslimer, men den eneste trusselen og konkurranse kraften blir pizza, kebab og hamburger. Jeg bor i Oslo og det eneste de muslimene servere er kebab, pizza og hamburger.

    Jeg snakket med mange muslimer som jobber i kebabsjappene. Mange av dem jobber svart og tjener 50 kroner i timen. Så kjenner jeg muslimer som har 19000 kr i uføretrygd hver måned og reiser på ferie i Pakistan. Grunnen til jeg kjenner til disse forholdene. Er fordi jeg er kineser. Alle pakistanske muslimer elsker Kina. Putt en kineser og en pakistansk muslim sammen. Ingenting blir holdt hemmelig fordi alle pakistanere elsker Kina.

    • spirild2

     Så egentlig er du bare en egoist?
     Du bryr deg ikke om hva muslimsk innvandring til Norge og Europa vil gjøre med våre samfunn? Tenker bare på din egen lommebok..
     Forrsten, vet du at kineserne i Paris/Frankrike orker ikke mer muslimsk «berikelse»?
     http://www.fdesouche.com/tag/chinois
     Ei heller de kinesiske turistene. De må ha egne sikkerhetsvakter når de er i «douce France»…bienvenue en enfer! (velkommen til helvete)

     Og for oss europeere, en liten ikonisk melodi fra «myke Frankrike». For alle aldre

     • Fei Hung

      Tror du har misforstått hele poenget her. Poenget var at uansett hvor mange muslimer Norge tar inn. Så vil de aldri være en trussel mot asiatisk restaurant miljø da de ikke lager asiatisk mat.

      Dessuten så er det fakta at alle muslimske pakistanere elsker kinesere. På grunn av den kinesiske konflikten med India. Pakistanere bare venter på at Kina skal innvadere India. Så det er derfor muslimske pakistanere elsker kinesere.

      Det betyr jo selvfølgelig ikke at kinesere i Norge Støtter kommunist partiet eller liker muslimer. Men det er fakta at hele den pakistanske miljøet i Norge elsker Kina. De bare venter på at Kina skal utslette India. Det er ihvertfall inntrykket det kinesiske miljøet får fra det pakistanske miljøet i Norge. Når jeg prater med en pakistaner. De heier alltid på Kina og venter på Kina skal utslette India. Derfor elsker alle muslimske pakistanere kinesere i Norge. Jeg personlig og mange kinesere liker egentlig ikke muslimer. Faktisk så jeg anti kommunist selv om jeg er kineser.

    • tror ikke på dommedag..

     «Norge kan gjerne importere 2 millioner muslimer, men den eneste trusselen og konkurranse kraften blir pizza, kebab og hamburger. Jeg bor i Oslo og det eneste de muslimene servere er kebab, pizza og hamburger.»

     Ønsker du å bli godtatt som nordmann, med alt hva det innebærer? Inkludert mye skatt?

     Du vet – restauranten din er ikke vinneren til evig tid. Om vi tar i mot 2 millioner muslimer. Det kan over tid bli vanskelig å drive kinarestaurant da.

  • KriKra

   Stå på min venn.

 • Knut

  Det står mellom Støre og Erna og dette er et valg mellom pest eller kolera, ikke bare for oss etniske nordmenn men også for innvandrere som allerede har etablert seg i Norge.

  Skatten til hver enkelt av oss vil økes kollosalt hvert eneste år i all fremtid fordi Støre og Erna er med i Merkels Losje begge to og de har blitt enige om å overflomme Europa med arabere og afrikanere.
  Dette er mennesker uten utdannelse og de aller fleste er analfabeter og kommer seg aldri i arbeidenoensinne i noen vestlige land.
  Joda våre politikere sier at alle skal i arbeide men pr. I dag så har vi ikke jobber nok til alle så hvilke jobber skal disse analfabetene ta?
  Dette er som det pleier løgn og fanteri fra våre folkevalgte og vi vil få fattigdom, krig og elendighet i Europa.
  Dette får vi fordi folket ikke skjønner sitt eget beste når det er valg og vi har mulighet til å sette foten ned å si at slik vil vi ikke ha det.

 • bitten

  Støtter fullstendig, dette innlegget her til Lurås, at ingen partier, fortjener å få 100 % skryt ,
  jeg syns Erna ,har vært, en meget tam , udugelig statsminister , gjennom 4 år også .
  Nå har det jo vært, tidens, masseinnvandring i 2015 – 2016 og i 2017 som blir ny rekord , med bosetting, av immigranter i år , på grunn av familiegjenforening , som Grande ,
  Hareide , er så stolte av vist .
  Så begge regjeringsalternativer , blir en stor onde, for min store del , hvis Erna + Frp må ha støtte av Venstre og Krf , eller AP med Støre blir ny statsminister , med ny rødgrønn
  regjering , som må ha støtte av, Rødt og MDG , hvis de får alt for mye makt der .

  JA og som sagt, så vet ikke politikere , hva vi skal leve av , etter oljealderens død ,
  så politikere, er ikke noe framtidsrettet , som politikere burde, ta på fullt alvor nå .

  Som sagt , så er det ingen partier , som vil ha Norge ut av , den kveldene asylindustrien ,
  EØS , Schengen , SV som vil ha oss ut av EØS , SP vil ha oss ut av Schengen , EØS .
  Men ikke et eneste parti , på stortinget , vil legge ned denne rådyre asylindustrien ,
  som koster flerfoldige oljefond på sikt , så ingen partier fortjener , ros av meg .

 • Geir Kahrs Andersen

  Godt skrevet av Helge Lurås

 • Victor Lima

  Det mest slående med dagens melding fra SSB var reaksjonen fra AP: Deres bekymring var 10.000 i økt skatt per borger per år, ikke at innvandrere ville komme i flertall i befolkningen i 2100. https://www.nrk.no/norge/bohler-om-innvandringsrapport_-_-vi-ma-ta-det-som-en-varsellampe-1.13678607 Det mest kritiske er at tallene er helt bort i natten feil. Om vi har majortitet av innvandrere i 2100, bety det en økning på 3.000.000 innvandrere frem mot dette tidspunktet. Med kostnader med en netto nåverdi per innvandrer på drøye 4.000.000 (som sannsynligvis er alt for lite) blir det totalt 12.000.000.000.000 i kostnader ved å ta disse inn i landet – eller ca 1,5 ganger oljefondet. Med 3% rente som beregningsgrunnlag betyr det at det må hentes inn 360.000.000.000 kr ÅRLIG for å betale for kostnadene ved denne innvandringen. Regner vi med 3.000.000 yrkesaktive i 2010 (antageligvis altfor optimistisk når vi tenker på befolkningens sammensetning….) betyr det ekstra skatt per arbeidstager på 10.000 – PER MÅNED!!! Altså 120.000 i ekstra skatt per år for yrkesaktive. Så om ikke noe gjøres vil dagens skattenivå for vanlige lønnstagere fordobles frem mot 2100 – bare for å betale kostnadene ved innvandring. I realiteten er dette ikke mulig – en skatt på nærmere 90% er ikke gjennomførbart. Dermed er det bare en løsning som gjenstår – kutte brutalt i budsjettene for skole og helse. En forlokkende utvikling…… Godt valg!

 • Infowarrior

  Min stemme gikk til FRP

 • DrD .

  Godt å se at andre ser muligheten for FrP-H-SP. Senterpartiet ønsker jo veier, industri, olje, nei til EU og verdiskapning i hele landet. Hvorfor disse da har klistret seg til globalisten Støre og Arbeiderparitets knefall for islamsk innvandring er en gåte som selv ikke SPs velgere skjønner.
  Arbeiderpartiet er så uspiselig at selv mange som lever av jordbruk snur ryggen til Senterpartiet.
  Høyre er tannløse og styres av en broiler uten noen som helst arbeidserfaring utenfor Høyres partiapparat. Hun drømmer om EU og fremtidige jobber internasjonalt.
  FrP mistet en viktig stemme når Sandberg gikk inn i regjeringen. Han viste sjelen til FrPs velgere når andre i partiledelsen var tvunget til å snakke på vegne av regjering fremfor parti. Dessverre er heller ikke FrP feilfritt hvor landsstyret ønsket mer overvåkning av alle landets innbyggere. Justisministeren skulle vært ekskludert fra partiet for hans overvåkningsiver og innskrenkninger av befolkningens rett til å eie våpen.
  Justisministeren har helt på egenhånd ført til at flere medlemmer i FrP har meldt seg ut i protest.

  • spirild2

   «Justisministeren skulle vært ekskludert fra partiet for hans overvåkningsiver og innskrenkninger av befolkningens rett til å eie våpen»

   Dette skjer i alle EU land og du forstår vel hvorfor?
   Det foregår på samme tid i alle landene.

 • spirild2

  Sukk, jeg har også et forslag til politikerne:
  Vær så korrupte dere vil, men da skal dere også stanse innvandringen.

 • Terje Hauger

  Høyre er bare tragisk. Partiet står ikke for noenting og har stort sett bare veeldig flinke gutter og jenter som kan prate både på inn- og utpust, selvfølgelig uten å si noe som helst forpliktende. Slike politikere, som er mer opptatt av å administrere framfor å sette spor etter seg, passer jo godt i et parti uten profil. Engang hadde Høyre en veldig klar profil mot stat, byråkrati og formynderi. I dag vil de ikke engang røre fylkeskommunene. Norsk fotball er ødelagt av for mye penger, Høyre er ødelagt av karrièrepolitikere?

 • Kim Andre Henriksen

  Stem FRP nå!!! Demokratene eller Alliansen kan vi stemme på om fire år, hvis vi får mobilisert folket!!!

 • Tom

  Enig, H, Frp og Sp burde absolutt være et alternativ! At Sp går inn en Ap, MDG, SV regjering må jo være uspiselig for Sp?

  Slår regnestykket inn får vi mange flere tusen fattige barn og familier i Norge!

 • Infowarrior

  Kjempebra initiativ, jeg kommer nok til å bli fast leser her 🙂

 • Torgny Lars Bakken

  Jeg er helt enig med Lurås i konklusjonen han trekker i siste avsnitt. Hvis det nå skulle bli slik at vi fortsatt får et borgerlig flertall, så bör det påbegynnes en brobyggerprosess mellom H/FRP og SP. Det blir ikke enkelt, men det kan väre verdt å benytte noen år på å se hva man kan oppnå forut for et Stortingsvalg i 2021.

 • Steinar Sørensen

  Kostnadene for den enkelte øker betydelig og det er derfor på tide å begrense innvandringen slik at kostnadene er håndterbart. En annen utfordring med dobling av befolkningen til rundt ti millioner i 2100 er den kulturelle. Det vokser frem bydeler som har egen kultur og normer. Det fremtidige Norge vil bli et fragmentert land hvor flere etniske grupper oppholder seg. Dette er grobunn for gnisninger, konflikter og uro. Fedrelandet vil bli svært annerledes om den etnisk norske andelen blir klart i mindretall. Det er å håpe at politikerne setter mål for innvandringen og påser at innvandringshastigheten ikke er større enn samfunnets evne til å ta opp i seg det nye og avvise det uakseptable. Uansett hvem som styrer kan det synes som om politikken er basert på «tenk på et tall» og «går det så går det». Dette er det motsatte av en styrt og kontrollert innvandring og det er uholdbart.

 • Kaffermann

  Hvis Venstre og/eller Krf forsvinner under sperregrensen så kan jeg godt leve med en ny AP regjering i 4 år. Ikke store forskjellen på AP og Høyre.

  FRP er desverre ikke lenger troverdig på innvandring. FRP er ikke Sylvi.
  Jeg tror faktisk AP’s regime med overfylte asylmottak var en større skremsel for trygdeshoppere enn FRP sin rekord med bosetting.
  Min stemme gikk forøvrig til Alliansen som det eneste alternativ for meg. I år var det faktisk et reelt valg. Siden jeg personlig kunne velge Lysglimt eller ikke. Siden alliansen sannsynligvis ikke får andre kandidater inn på den listen. Så blir det et personvalg og ikke et partiliste valg for meg. Dere andre slipper stort sett ikke unna Partidiktaturet.

 • geparden

  Det jeg ikke skjønner her i landet, er at det er rundt 800 000 pensjonister som klager over at de blir frasvindlet sin opptjente pensjon gjennom underregulering vedtatt av Sortinget med Arbeiderpartiet i spissen. Hvorfor stemmer ikke disse pensjonistene på sitt eget parti – pensjonistpartiet. De ville jo ha blitt Norges største parti og kunne dannet regjering med en gang. Da vil de jo kunne overregulere pensjonene sine og leve lykkelige i alle sine dager.

 • Dag Einar

  Man får ikke NY politikk med de samme politikerne !!! Få inn nye koster! https://uploads.disquscdn.com/images/1c0085023dd55dcd199ad328bcfeca166d3795361077d1cf6b5dcc6a1d553aa5.jpg

  • heimevernet

   Fantastisk bilde;-) Alle som vurderer å sitte hjemme eller stemme blankt i dag på grunn av det begredelige politiske landskapet burde vurdere å stemme på Lysglimt/Amundsen i Alliansen. Alle andre bør vurdere det også, for den saks skyld. Generelt synes jeg Alliansens kandidater fremstår som opptatt av langsiktighet, norsk suverenitet og den vestlige sivilisasjonen.

   Omvendt synes de etablerte partiene å være kortsiktige, bry seg lite om norsk suverenitet og de synes å mene at det ikke er noe stort tap om den vestlige sivilisasjonen innlemmes i Islam.

   Man bør ikke henge seg opp i barnesykdommer eller ting sagt i kampens hete. Norge trenger et nytt parti. Det er lenge til de andre partiene tar til fornuften. Mer enn en generasjon. På det tidspunktet er fremtidens europeere allerede født. De heter ikke Ola, Gerhard, John og Antonio, men i stedet Muhammed, Mohammed, Mohamad og Muhamar.

 • Geir Ivar Jørgensen

  Et valg som står mellom Ap og Høyre, Jonas eller Erna, er visselig et valg mellom pest eller kolera. Det blir omtrent som i USA i valget mellom Clinton og Trump.

  I Norge har vi heldigvis flere valg, enn så lenge. Men da må velgerne bruke alternativene, og ikke stemme for mer av det samme som er iferd med å ødelegge Norge som demokrati og suveren fri nasjon.

 • Erik K Eriksen

  Det er et cenario jeg så vidt har sett nevnt og som jeg finner skremmende, at FrP blir det største partiet og dermed skal ha statsministerposten. Det KAN medføre at de to partiene som i realiteten har mest lik politikk (ikke retorikk og ideologi) går i koalisjon, nemlig H og AP. Det vil være det verst tenkelige utfallet vi kan få men med to statsministerkandidater som begge arbeider mer for EU enn for Norge er det ikke utenkelig.

 • OlaPedersen

  Stem Alliansen! Frp fungerer kun i opposisjon uansett.

 • Arbeideren

  Liberalistenene i FrP er hindringen for å få denne trekanten til å bli annet enn en pikant ønskedrøm. FrP trenger en kulturrevolusjon innad – send liberalistene ut på landet for å plukke potitt.

 • Jan Johansen

  Innvandringskeptiske som stemmer i Oslo ser ut til å få valget mellom FrPs Christian Tybring-Gjedde eller SV’s Petter Eide, den gamle Amnesty International og Norsk Folkehjelp-lederen.

  Stemmes FrP i Oslo, får dere inn politikeren med best track record på innvandringskritiske innlegg på Stortinget, en av få norske politikere som er bunnsolid på det fagfeltet.

  Eller kan kaste bort stemmene i Oslo på sjanseløse promillepartier som Demokratene, Alliansen, De Kristne, slik at Petter Eide kommer på Stortinget. NGO-aktivisten som har brukt hele livet sitt på å piske inn mest mulig ikke-vestlige innvandrere til Norge.

  Den gamle Internasjonale Sosialister og ekstremkommunist, nå journalist i Vårt Oslo, Vegard Velle, koser nå livskiten av seg over at Tybring-Gjedde kan forsvinne på bekostning av Eide: https://www.vartoslo.no/kat

  Muligens avgjør kun få dusin stemmer om Christian Tybring-Gjedde forsvinner ut av politikken og over til næringslivet for godt. Og vi isteden får globaliseringspapegøyen Petter Eide skrikende om mer innvandring i alle kanaler de neste 4 årene.

  Godt Oslo-valg!