Israel vil gjøre alt for å forhindre en sjiakorridor fra Teheran til Damaskus, sier Israels forsvarsminister

AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA

Bare timer etter at israelske krigsfly skal ha bombet en påstått kjemisk våpenfabrikk i sør-Syria, sa landets forsvarsminister Avignor Liebermann torsdag 7. september at Israel kommer til å hindre Iran i å etablere en sjiakontrollert landkorridor som strekker seg fra Teheran til Damaskus.

«Vi ser ikke etter noe militært eventyr i Syria, men vi er fast bestemt på å hindre at våre fiender skader, eller til og med skaper muligheten til å skade sikkerheten til israelske borgere. Derfor vil alt bli gjort for å hindre eksistensen av en sjiakorridor fra Teheran til Damaskus,» sa forsvarsministeren.

Den israelske trusselen kommer i tillegg til en påstått lignende advarsel fra de amerikansk-støttede og kurdisk-dominerte Syrian Democratic Forces (SDF). I følge artikkel i den uavhengige jordanske avisen Al Ghad, datert 31. mai tidligere i år, vil ikke SDF akseptere noen korridor mellom Iran og det syriske regimet. Artikkelen siterer ”en kilde i gruppens ledelse”, men dette har ikke blitt bekreftet.

South Front. Israel to do everything to prevent Shi’ite corridor from Tehran to Damascus – Israeli defense minister, 7. september 2017.

South Front. SDF vows to prevent any corridor between Iran and ‘Syrian regime’ – media,
31. mai 2017.

NB. South Front mistenkes for å ha sterke forbindelser til Kremlin og det russiske militæret.

 


Publisert: sep 8, 2017 @ 2:29 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
  • Charles STØENG

    Den korridoren er defacto allerede et faktum

  • Kristoffer Lie

    Etter 2011-revolujonen i Egypt, under den vestlig døpte såkalte ‘arabiske våren’, så jobbet Brorskapets sunni-muslimske president Morsi, med å fore opp vennskap mellom teokratene i Kairo ogTeheran. Den store Satan var USA, og den lille Satan var Israel. Felles fiende forenet sjia-prestestyret i Iran med sunni-terrorister i Kairo. Direkte flyrute Kairo-Teheran ble satt opp, flyruten som ikke har sett dagens lys etter1979. Iranske militære fartøy krysset også for første gang gjennom Suez-kanalen, og lå dokket i farvannet utenfor Al-Arish nær Gaza-stripen (Israel). Nåværende president Al-Sisi fikk effektivt stoppet flyruten, og gjentagelsen av sjia-krigsskipsseilas gjennom Suez-kanalen.