SSB: Innvandring vil koste 10.000 ekstra per person

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

NTB

Innvandring til Norge vil koste 10.000 kroner ekstra i skatt per person hvert år fra 2025, viser ny forskning fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

En viktig årsak er at innbyggertallet vil være dobbelt så stort med ventet innvandring ved utgangen av dette århundret, som det ville ha vært uten innvandring, melder NRK.

– Befolkningstilskuddet som genereres av innvandring fra og med 2016, vil være 4,1 millioner mennesker i 2100, sier forsker Erling Holmøy ved SSB til kanalen.

Ifølge SSB ventes flertallet av innvandrerne å komme fra land i Afrika og Asia, grupper som i dag har lavere yrkesdeltakelse.

– Det er nettopp slik at den innvandringen vi får framover, vil være dominert av folk som betaler vesentlig mindre i skatt enn det de mottar av offentlig, skattefinansiert velferd, enten det er skole, utdanning, pleie og omsorg eller kontantytelser, sier Holmøy, som anslår den ekstra skattekostnaden til 10.000 kroner per år per person.

– Jeg tror folk er opptatt av at de som kommer hit, er skattytere og bidrar. Vi kan ikke bare være snille i Norge og si ja til folk som ikke har et beskyttelsesbehov fordi vi skal være humane. Vi må faktisk tenke gjennom summen av belastninger og rettigheter vi gir, sier statsminister Erna Solberg (H).

(©NTB)

linus.rovik.hauge@ntb.no


Publisert: sep 8, 2017 @ 9:34 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Geir Isaksen

Kommentator

Latest posts by Geir Isaksen (see all)

 • Rioreal

  Dette har da mange av oss hevdet i mange år alt og vist til Brockmann 1 og 2, SSB, NHO, Finansavisen ++

  Nå er det for sent og AP og deres mange «kamerater» på venstresiden kan fortsette å ødelegge nasjonalstaten demografisk og i ennå større takt økonomisk

  • Dogen

   Hva har Erna tenkt til å gjøre tror du?

  • Gulosten

   AP bytter ut folket. Det er folkemord.
   AP snakker om det nye vi. Det vil si at det gamle, oss nordmenn, skal fjernes.

 • bitten

  Ja økonomiske migranter , koster vanvittige summer økonomisk , for fellesskapet sine
  midler , som går kraftig på bekostning , av viktige samfunnsoppgaver i hele landet .

 • Profet1

  Norske sosialister, svensker og tyskere er vel de eneste som fortsatt tror at innvandring lønner seg. Resten av verden har innsett at julenissen ikke finnes i det virkelige liv.

  • TheWest

   Ikke drittungene som har skoleavstemming i disse dager.

   • Hans Hansen

    Skolevalg er uinteressant. En lek for snørrunger, intet annet. He! -jeg mener, unger har NADA peiling på utgifter og kostnader! All ungdom under 21 år bør heller gjøre lekser og hjelpe mor og far i heimen istedet for å agere nebbenose & viktigper i tullete skolevalg.

   • Julius Clausen

    Dem er hjernevaska av flertallet av lærerne.

  • geparden

   Jo julenissen finnes!.Det gjør også Julenissa! Det vet alle ekte nordmenn. Si meg, Hvor kommer du ifra?

   • Feliciano

    Hvorfor skal hardt arbeidene skattebetalere betale for sin egen undergang?

    Og har du tenkt på at alle disse milliardærene kun er 1 prosent av befolkningen, så økte skatter og avgiften vil stort sett gå ut over vanlige arbeidere.

    Og har du tenkt på at de rike faktiskt eier og investerer i selskaper som genererer både jobber og skatteintekter til staten.

    Anbefaler deg å lese deg opp i grunnleggende markedsøkonomi.

 • TheWest

  Våre politikere og andre landssvikere skal ha inn mange flere uansett samme hva.

 • Emperor

  Dette gidder ikke jeg å betale for. Glem det.

  • Vegard Fjellbo

   Men tenk på alt du får igjen for de pengene.

 • Vegard Fjellbo

  Den vanligste norske familien består kanskje av fire mennesker, det vil si mann, kone og to barn. Da er det også rimelig å anta at en slik familie vil betale ca. 40.000 i ekstra skatt i år 2025 som billett for deltakelse i det multikulturelle eksperimentet. Det er kanskje vel verdt pengene? I tillegg betaler vi bistand som bidrar til å holde afrikanske land korrupte og afrikansk BNP nede.

  Oppi alt dette foreslår Gahr Støre å øke skattene. Kanskje bedre om han i det minste kutter bistanden til 0 kr når vi nå uansett skal betale disse 40.000 per familie for at han skal få spise falafel til hverdags.

 • geparden

  Det er jo noen her i landet som har misforstått totalt, og veldig mange av disse sitter på Stortinget. Norge og den vestlige verden står jo foran tidenes revolusjon, der menneskelig arbeidskraft erstattes av roboter i stadig økende grad. Vi har jo ikke bruk for alle disse innvandrerne her i landet i fremtiden, stikk i strid med hva ideologene eller skal jeg si fantastene i bl.a. arbeiderpartiet hevder. Den naturlige reproduksjonsgraden i Norge følger den teknologiske utviklingen tett. Færre mennesker fødes etterhvert som robotene overtar menneskenes arbeidsplasser. Jo flere roboter vi setter i arbeid, desto færre innvandrere har vi bruk for, slik at disse kan vi etterhvert sende hjem igjen med den aller beste samvittighet. Om hundre år burde vi kun ha en million mennesker her i landet, og ingen innvandrere, da disse er sendt hjem. Prognosemakerne i «statistisk innvandringsbyrå» bør vel fases ut og mer fremtidsrettede statistikere bør slippe til.