Valg i grunnskolen: Arbeiderpartiet største parti

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det viser resultatene fra tidenes første barnevalg i Norge, i regi av Redd Barna.

Dagens regjeringspartier Høyre og Fremskrittspartiet med støttespillerne Venstre og KrF ville fått 67 mandater, mens Miljøpartiet De Grønne (MDG) ville fått hele 14 plasser og betydelig innflytelse på norsk politikk framover.

Over 60.000 barn deltok i avstemningen.

NTB


Publisert: sep 8, 2017 @ 10:47 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • DrD .

  Hvis man spør personer som ikke jobber og som ikke betaler skatt (barn, ungdom, studenter, sosialklienter, innvandrere osv) så vil de alltids stemme sosialistisk.
  Unge kvinner stemmer og i stor grad sosialistisk, for som singel eller alenemor har de da en fordel. Først når de blir gift eller samboende og ser de hvor stor del av familiens inntekter som blir innkrevd under trussel om maktbruk (skatt), og hvor lite man selv faktisk sitter igjen med.

 • ad1648

  Ungdommer har alltid vært venstreradikale så dette tar jeg med ro. Venstrepartiene var de store vinnerne i skolevalgene da jeg gikk på skolen for over 20 år siden også. Idelisme og naivisme er en del av det å være ung. Det er verre om man tar med seg denne naiviteten inn i voksenlivet. «Den som ikke er radikal i ungdommen»….

 • Gothminister

  Og hvor mye påvirkes barn og ungdommer av sine lærere tro? Jeg har selv barn på barne og videregående. Ofte så hører man læreren snakke når barna ytrer seg. Man må jo undre seg når en 10 åring snakke om at Listhaug og Trump er onde mennesker. Hvor har dem dette i fra? Skolen selvsagt. Man hører dette også i hijab debatten. Det fremstilles som at jenter med hijab er flotte selvstendige jenter som vet og ta egne valg. Det er ingen refleksjon over den tvang islam står for. Våre barn er ofre for en politisk korrekt skole styrt av sosialister.

  • konvertitt

   Kan du utdype for oss hvorfor barn og unge ikke skal få utvidet horisonten sin.

 • Scott Johansen
 • Ann O Nym

  Barna er blitt hjernevasket av foreldrene. De ha ikke greie på politikk. Kanskje burde foreldrene fortelle døtrene sine at i fremtiden må de bære hijab og ha en prins som bestemmer over dem. Godt valg!