Tyskland foreslår å kutte EU-overføringer til Ungarn

AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ

U bør kutte i overføringene til Ungarn hvis landet ikke vil være med på Unionens program for fordeling av flyktninger, mener den tyske justisministeren.

– Vi må øke presset på land som tror de kan håne loven. Når en lov brytes, må det være konsekvenser, sier justisminister Heiko Maas.

EU-domstolen slo denne uka fast at EU er i sin fulle rett til å pålegge Slovakia og Ungarn å ta imot asylsøkere fra Hellas og Italia.

Dommen var et nederlag både for Ungarns statsminister Viktor Orbán og for hans slovakiske kollega Robert Fico, som har kjempet en innbitt kamp mot ordningen der EU har pålagt medlemslandene å ta imot obligatoriske kvoter med asylsøkere fra hardt pressede Hellas og Italia.

Ungarns statsminister Viktor Orbán og hans slovakiske kollega Robert Fico

Til tross for dommen har Orbán sagt at regjeringen ikke vil endre sin innvandringspolitikk og har lovet flere søksmål.

Maas sier et brudd på EU-domstolens avgjørelse må få økonomiske konsekvenser.

– De som går mot det europeiske fellesskapet i flyktningspørsmålet, kan ikke regne med europeisk solidaritet i økonomiske spørsmål, sier Maas.

I tråd med avtalen om fordeling av flyktninger som ble inngått i 2015, er Ungarn forpliktet til å ta imot 1.294 asylsøkere. Landet har ikke tatt imot noen. Så langt har 27.695 asylsøkere blitt fordelt til andre land fra Hellas og Italia. Det er om lag en firedel av antallet det ble enighet om for nesten to år siden.

NTB-DPA (©NTB)

uvakt@ntb.no

 

 


Publisert: sep 9, 2017 @ 5:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Bjørn Svendsen

  kansje EU vil gå til væpnet kamp , for alle ankemulighetene dere skal jo behandles av EU, – som er helt utrolig , at de kan påtvinge disse landene muslimer er ufattlig.

 • bitten

  Jeg støtter så til det grader Ungarn , sitt store standpunkt , i asyldebatten ,
  som EU , Brussel , vil presse , tvinge på Ungarn , mot en stor motvilje .

 • MrFeyn

  Top Shabbos Goy Globalist scumbag Guy Verhofstadt ranted to Orban:
  “Do you want to be remembered as somebody who liberated your
  country from communism?” Verhofstadt asked during that debate in
  Brussels. “Or do you want to be commemorated as an eternal enemy
  of our open European democratic society?”

  Mye artig kan bli sagt i denne sammenhengen, men mest av alt, så representerer denne situasjonen et paradigmeskifte, der rollene er byttet om.
  Politisk propaganda designet for å true og demonstrere makt strømmer uhemmet fra EU-oligarkiet i rene mafia stil. Demokratiunderskuddet vokser så man nesten kan høre det og servile byråkrater dirrer av henrivelse over slike tildragelser og lukter blod. Der våre hjemlige wannabe-storkarer sikler i ren Julenissen på kjerriga – stil. Skremmende at så mange, presumptivt norske, politikere faktisk ser seg selv tjent med å underlegge landet fremmed makt av dette EU kaliberet.

  Det norske folket har sagt NEI to ganger og de politikere som ikke skjønner det, har vel egentlig skrevet seg selv ut av manntallet, inn i hagegnom-foreningen og bør sporenstreks søke statsborgerskap i Legoland, Saudi Arabie eller Venezuela – som det siste skremmende eksempelet på en forfeilet sosialsme og de mafiametoder man nå ser fra EU, nå brukt mot folket og Ungarn. Det norske folkets tålmodighet settes stadig på prøve, som når barn i trassalderen provoserer sine foreldre! «Alle skal med» remjes det fra valg-helikopteret til Støre, som kommer dundrende og støyende i ren storkar-stil med forurensing i flere dimensjoner og MDG med syklene sine hengende under som en slags anker i galskapen.

  Uansett, EU virker som en magnet på lugubre typer med fascistiske trekk og rykninger i høyrearmen, som vi kjenner fra gamle bilder fra 1940-45 og deromkring… Ideene og verdigrunnlaget er mye det samme som sist gang noen skulle skape et stor-rike. Intensjonene blankpoleres som støvlene som marsjerte inn i Polen og EUs dominatress er Merkels politiske føringer… Et Orwellsk mareritt med manual og velprøvde metoder.
  Sosialdemokratene og resten av den norske «eliten» snubler atter i sine egne føtter i iveren etter å gjøre seg lekre for det nye herrefoket med sete i Brussel.
  Ikke uventet kanskje, men når Viktor Orbán nekter å bøye nakken i underkastelse man kun finner i islam, så blir tommelskruene strammet til. Her skal det altså settes et eksempel… Vi skjønner jo hva som foregår og i dette scenariet, er det neppe EU som kommer ut smelling roses…

  En tankevekker:

  I pondered: by what metric can a Left Wing Globalist magazine, or the EU’s
  ruling class, claim moral superiority over Hungary or Orban, or anything else? In
  1989 the West could pillory China over the Tienanmen Square massacre
  because neither European or North American governments were in the habit of
  running people down in the streets with tanks. What’s fascinating about liberal
  European criticisms of Orban and Hungary is that every last one of them can be
  turned around and fired back at the European liberal classes themselves.

  Kilde: http://nwioqeqkdf.blogspot.no/2017/09/what-right-does-free-west-have-to.html

 • Joakim Karlsen

  Diktaturet i Brussel fornekter seg ikke. Det er dypt bekymringsverdig hvordan globalistene opererer. NWO agendaen fremme i dagslyset. Heia Ungarn!