Veltalt, Sylvi

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

«Er virkelig dagens hovedtaler for steining som straffemetode? Dødsstraff for blasfemi. At islamske lover bør settes over vestlige lover?» spurte Listhaug. Og dagens hovedtaler i dette tilfellet var Mohammad Tahir-ul-Qadri. Listhaug sa klart ifra at dette ikke er forenelig med norske og vestlige verdier som likestilling og ytringsfrihet.

Dersom Qadri støtter den pakistanske blasfemiloven, så er mennesker som meg i fare for dødsstraff og steining i de landene dette blir praktisert.  Blasfemiloven er en trussel mot ytringsfriheten, da den åpner for dødsstraff dersom en blir dømt for å ha fornærmet islam eller profeten Mohammed.

Som aktivist og innvandrerkvinne er jeg uendelig glad for at Listhaug tok seg tid til å utfordre patriarkalske samfunn der kvinner blir undertrykt, der kjønnssegregering er utbredt, og blasfemi blir straffet med døden. Jeg har selv flyktet fra et slikt samfunn, og syns det er ganske absurd at det finnes ”liberale” som støtter og kjemper for bruken av burka, samtidig som de beskylder Listhaug for å være frekk mot gjesten ved å spørre han om hans syn på blasfemiloven. Så vidt det er meg bekjent, har han ikke svart på spørsmålene heller, og tvilen på hans motiver henger i luften.

Senere har Listhaug fått massiv kritikk for ordbruk mot Hareide som lød slik;

«Hareide og andre politikkere sleiker imamer oppetter ryggen istedenfor å konfrontere folk med ekstreme holdninger» sa Listhaug. I den ydmyke norske væremåten er dette uheldig ordbruk, men det som er bekymringsverdig her er ikke Solberg og Hareides reaksjoner på ordbruk, men mangel på reaksjoner når det gjelder selve problematikken. Jeg synes helt ærlig at de heller bør jobbe sammen med Listhaug, og ikke mot henne, og spesielt ikke når selve saken er langt mer alvorlig enn noe ordbruk sagt i kampens hete. Det er typisk norsk å være korrekt i ordbruken når det gjelder andre kulturer og religioner. Dette må vi bare stoppe med, for å kunne korrekt adressere problemene, og virkelig jobbe mot ukultur. Listhaug får flere stjerner i boka fra meg for å kalle en spade for en spade!Z

Når Sylvi Listhaug sier at det er de som kommer hit sitt ansvar å integrere seg, blir hun møtt med beskyldninger om rasisme, og islamhat. Dette er to sterke ord som ikke har rot i virkeligheten i Sylvis tilfelle, og som dessuten både vannes ut og blir misbrukt.

Fahad Qureshi i Islam Net tok ikke avstand fra steining av homofile og nektet å håndhilse på det motsatte kjønn. I dette tilfellet var det Listhaug han nektet å håndhilse på. Med et litt hånlig flir og blomster som trøst. «Jeg blir undertrykt av konen min», sa Qureshi. Dette vitner om arroganse og parallellsamfunn som vi ikke bør ta så lett på. Litt av kritikken mot Listhaug bør absolutt rettes mot de mange mørkemenn som viser motbydelige holdninger, som er sterkt i strid mot verdiene i vesten som mange før oss har jobbet for.

Noe av det Listhaug har gjort på integreringsfeltet det siste halvannet året oppsummeres på hennes Facebook-side;

✴Innført et kurs i norsk kultur og verdier på 50 timer for alle asylsøkere fra dag én.
✴Opprettet integreringsmottak for motiverte asylsøkere med høy sannsynlighet for opphold for å komme raskt i gang med integreringen.
✴Krav om arbeidspraksis for alle i løpet av introduksjonsprogrammet.
✴Forebygge vold i mottak.
✴Enklere å få arbeidstillatelse og komme raskt inn i arbeid.
✴Økt ekstratilskudd for å gi bedre oppfølging i integreringen.
✴Hurtigspor inn i arbeidsmarkedet

Dagens innvandringsdebatt er nådeløs mot de man ikke er enig med. Den skittkastingen som foregår er både skadelig og leder fokuset bort fra viktige saker.  Jeg er politisk nøytral, men denne gangen gleder jeg meg til at denne valgkampen tar slutt.

 


Publisert: sep 10, 2017 @ 10:17 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Shurika Hansen

Samfunnsdebattant

Latest posts by Shurika Hansen (see all)

 • DrD .

  Nå må også politikere som skjønner faren med islam begynne å fortelle sannheten.
  Alle landets innbyggere burde bli utdannet om islam; men da om hva koranen faktisk befaler muslimer å gjøre, ikke hva imamer, muslimske politikere og samfunnsdebatanter plukker ut for å gjøre koranen spiselig.
  Nei, islam betyr ikke fred, men underkastelse.
  Ja, muhammed sa i tidligere tider ting som kan virke fredelig, men da nyere koranvers som er i motsetning til de tidligere er de gjeldende, så er alle muslimer befalt å underlegge seg verden med vold og slaveri.
  Ja, muhammed er den perfekte mann for alle muslimer som alle skal etterstrebe å etterligne; dette inkluderer å gifte seg med 6 åringer og voldta de når de er 9. Når man skjønner dette forstår man hvorfor muslimske jenter ned i 5-6 års alderen blir ikledd hijab, ellers vil de jo vekke den perverse seksuelle lysten til muslimske menn, og hvis hun ikke er i følge med en mannlig slektning åpen for å voldtas.

  Dette valget gjelder ikke veier, arbeidsplasser og skatter. Dette valget er et verdivalg. Det hjelper ikke om nordmenn de neste årene bygger opp et utopisk samfunn hvor alt er perfekt, når vi har femtekolonister som følger en religion totalitær politiks ideologi som har som formål å underkaste seg alle. Hvis vi ikke tar verdivalget nå er det våre barn som vil måtte ta kampen, og da med en motstander som står mye sterkere. Med dagens befolkningsutvikling vil nordmenn være i mindretall i 2100, og flertallet vil ha en kultur som fortsatt den dag i dag bedriver slaveri og steining i landene de har kontroll over. De perfekte veiene, sykehusene og kulturhusene vil bli ødelagt i kulturkonflikten som følger. Bare se til Jugoslavia og Syria.

 • Per-Øivind Martinsen

  Veldig bra skrevet! Ikke minst informativt. Fint å se at eksempler på tiltak for bedre integrering, gjennomført av Listhaug, trekkes fram. Dessverre blir fakta om innvandring satt til side til fordel for føleri hver gang baksidene ved innvandring skal debateres. Nrk radio hadde i går på nyhetsmorgen (tror jeg) et innslag om at hver nordmann må betale 10 000 kroner mer i skatt hvert år fom 2025 for å dekke kostnadene med den fremmedkulturelle innvandringen. Dette er tall utarbeidet av SSB. Dessverre ble det med det ene innslaget. Multipliser 10 000 med 5 millioner. Tenk over hva vi kunne gjort og hvor mange vi kunne ha hjulpet med den summen, eller halvparten av den utenfor Norge. Jeg betaler gjerne 10 000 i året for at verden skal bli et bedre sted for de mange. Men da skal pengene brukes smart. Import av fattige mennesker til Norge med en religion og kultur som gjør de nærmest umulig å asimilere, undergraver bare det norske samfunnet og setter oss alle i fare.

 • Kristoffer Lie

  Islam er en invaderende autoritær menneskefiendtlig ideologi som ingenting har å gjøre i nordområder på kloden. Ateismen, og kristenkulturelt verdisyn, er fremdeles (enn så lenge) majoriteten av etniske nordmenns ‘tro’. Vi som er ateister har så uhyrlig vanskelig med å akseptere islam. Islam er simpelthen en fornærmelse mot vårt intellekt. Islam-sektens medlemmer rangerer seg selv øverst i verdighetshierarkiet, og oss vantro nederst.

  At tilflyttere fra andre steder på kloden tilber en fiktiv (ikke målbar entitet), et usynlige vesen, og prøver ubedt å på-presse oss denne entitetens ‘respekt’ i vårt dagliglivet, er umåtelig provoserende.

  Vi, etnisk norske ateister vil ha oss frabedt Qureshi, og alle hans påtrengende trosfellers misjon i Norge. Profetens Ummah, og Qureshi bør reise vekk fra Norge, asap, og helst finne seg misjonsmarker på relevante steder av kloden.

 • Pål Eggen

  Som humanist og ateist finner jeg det forundelig at det ikke reageres mot kristne sekter, på samme måte som mot muslimske. Det er er for meg i strid med elementære sekulære prinsipper, og i bunn og grunn rasistisk.

  • Tom

   ja, fysj, kristne kan dette med å undertrykke kvinner, eller for den saks skyld effektuere effektive metoder for å ta livet av homofile! Nå må du snart bli voksen!

   Hvordan reageres det i dag mot muslimer? Hva er det muslimer blir avskåret for i Norge idag? Hvorfor skal muslimer få særbehanding i et land som i utgangspunktet er basert på kristne verdier og kulturgrunnlag? Muslimer er ikke problemet, problemet er Pål Eggen og alle de selverklærte «gode» humanistene, de forstår bare ikke at Islam ikke deler hans «godhet»!

  • Torgunn

   Det er fullstendig kunnskapsløst å sammenligne kristne sekter/lavkirkeligesamfunn med islam. Det er et stort problem at ateister omfavner islam, men er aggressivt innstilt til kristendom. Islam er direkte mennekefientlig. Lavkirkelige kristne ønsker å leve etter Bibelen. Bibelen er nøyaktig det motsatt av hva koranen står for.
   Lavkirkelige samfunn sin opprinnelse i pietistismen og Calvin.

  • Julius Clausen

   Skylapper..ærlig talt, ser du ingen forskjeller?

  • Torbjørn Brevig

   Hvis du ikke skjønner forskjellen. Følg med nå:

   Kristne sekter representerer ingen trussel mot våre frihetsverdier. De har ikke straffebud i sin religion. Islam praktiserer steining ved utroskap, dødsstraff ved religiøst frafall og homofili, iht. sin lære. Kristne sekter fungerer greit i demokratiske land. Radikale muslimer gjør det ikke. Ca. femti land med muslimsk dominans i verden. Ingen – INGEN – er demokratier. Ikke vanskeligere enn dette.

   Men for humanister og ateister, som er fundamentalistiske i sitt ønske om å putte alle religioner i samme sekk, har fakta aldri stått høyt i kurs.

  • Synøve Siskan Utne

   RASISTISK ! For det første har faktisk andre trosretninger reformert sine skrifter og har ikke blitt stående fast i år 600. For det andre er det ingen andre religioner som har den samme ukultur som islam har ved å ønske død og pinsler over alle som ikke tilhører islam. For det tredje har aldri noen annen religion tatt så stor plass i et samfunn som islam gjør, der de krever at alt skal tilrettelegges for deres tro til tross for at de befinner seg i vestlige omgivelser. Hvilke trossamfunn er det som truer vårt verdigrunnlag og vår frihet foruten islam?

  • Feliciano

   Rasisme har med rase å gjøre!
   At sosialister har utvidet begrepet til nesten å gjelde alle meningsmotstandere, viser at de kun bruker dette begrepet som en hersketeknikk.

 • Ten4

  «…og syns det er ganske absurd at det finnes ”liberale” som støtter og kjemper for bruken av burka, samtidig som de beskylder Listhaug for å være frekk mot gjesten ved å spørre han om hans syn på blasfemiloven»

  Godt sagt! Det er utrolig at ingen stopper opp og spør disse «liberalerne» hva som er så liberalt med kvinneundertrykking, segregering, steining og æresdrap. Paradox’ enes mor.

  Et annet Paradox er at det som omtales som en minoritet tar så enorm plass i samfunnsdebatten sammenlignet med andre minoriteter og andre saker. Er det fordi islam representerer et stort problem og at det ikke er integrerbart i et sivilisert samfunn?

 • bitten

  Nå når man leser hva , som står i den ,kvelende koranen – boken, som islam tilber og
  dyrker , og som islams destruktive onde » SHARIA » lover , som er ondere , en ondest .
  Der alt av gleder, er strengt forbudt, etter sharia – lovende , regler , lover , der friheten blir
  tatt i fra oss for godt , hvis man ikke stenger , islams destruktive onde idelogi krefter, helt
  ute i fra hele Europa , for godt , alltid .
  Med islam, fører det med seg, terror , kriger , splid , hersk , anarki , radikalisering ,
  parallellsamfunn , der vi får akkurat de samme, lovløse krigene , kaoset ,som land
  nede i Midt – Østen , som er på full vei til hele Europa , med radikalisering ,
  At ikke politi – eliter i hele Europa , ser faresignalet, med hva, islams onde, destruktive
  krefter ,fører med seg ,av ekstremt onde , for Europas nasjoner, som helhet .
  Islam lar seg aldri integreres i Europa, noen gang, samme hva , som har et så ekstremt
  stort hat , mot alt av vestlig verdisyn , demokrati , likestilling , som ser på vestens
  befolkning , som et stort onde av vantroe folk , som burde tas av dage , for godt .
  Kjæledyr som hunder , er som en stor pest for islam , som burde helst ha vært ,
  kastet vekk, i en container for godt , og aldri dukket opp igjen levende .
  Så følger æres – drap , omskjæring av små jente – barn , for å tekkes allha , som regner
  med , at opp mot ,30 000 muslimske kvinner , har blitt omskjæret i grusomme ritualer ,
  som er her i landet , steining med døden til følge , som er populært i land som Iran .
  Jeg ser bare grusomheter i kjølevannet , med islam inne i bildet , over alt hvor islam befinner seg i verden , som i land som Norge .
  Så den koran boken, som islam tilber , handler heller motsatt ,
  av fredens religion , har ingenting, med noe fred å gjøre .
  Som sagt , så har Sylvi Listhaug , blitt til satans onde rasist , av alt for mange grupper ,
  som i fra hele venstresiden , politikere , enkelt – personer som Gule .
  Selv om Listhaug, er den eneste , på hele stortinget , som bryr seg om våre etterkommere ,
  sine egne barns fremtiden , som tenker på velferdsstaten , kultur i aller første rekke ,

 • Spaceman_Spiff

  Hurtigspor inn i arbeidslivet vil gå ut over de som allerede jobber i «ufaglærte yrker». Tanken er god, men jeg skjønner ikke hvorfor det skal gå på bekostning av andre.

  • Ten4

   Hvorfor snakkes det om ufaglærte nå? Har ikke sosialistene tutet oss huden full av mantra som at de som kommer er høyt utdannede leger, Ingeniører etc.

   For øvrig blir ufaglærte yrker erstattet av roboter «as we speak»

   Når taxi, buss og butikkmedarbeidere blir autonome, så er det kun NAV som gjelder.

 • Geir Kahrs Andersen

  Veldig bra.

 • Hans Mathias Thjømøe

  Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken på at den religionen man kan fornærme, bare er noe noen har funnet på for å kunne kontrollere andre.

 • MrFeyn

  Vel talt, Shurika Hansen!
  Vi trenger også din og dine meningsfellers stemmer for å redde stumpene av våre friheter og det demokratiet og vår Judeo-Kristne arv som har vært og fremdeles er fundamentet for den umåtelige vellykketheten man finner i dette landet og vesten forøvrig og som er årsaken til at folk fra den tilbakestående og dysfunksjonelle delen av verden vil nettopp hit…

  Man kan jo under rådende realiteter faktisk bare håpe på at dette ikke får alvorlige konsekvenser for de som våger å ytre seg, men som trosser ondskapen og står mot de regressive venstreorienterte fascistiske/globalistiske kreftene som vil sette vesten i brann.

  Problemet er at islam ikke kan akseptere å assimileres eller integreres. Koranen forbyr ganske enkelt vestlig levevis og kultur… Noe å tenke på.

 • Tor Dahl

  Listhaugs imam-sleiking kommentar var fantastisk!

  Det blir dette valgets mest slående kommentar – som kommer til å bli stående!

  At en spedlemmet, ung, kristen kvinne kan sjokkere «mannfolka» med sin språkbruk er jo oppsiktsvekkende.

  AP med alle sine tidligere tøffe politikere – med tøff og fargerik ordbruk – er blitt erstattet med fisefine, rike, feministiske politikere som ikke tåler språkbruk fra ei tøff dame!

 • arnt steen

  Til dere ennå pr idag frie kvinner, lyst til å bli del av den Islamistiske verden, klikk på linken; https://uploads.disquscdn.com/images/1aa7f3e89c8e9211eebe144730c910ac49c466dbcbad4f0efdd185f21bcd5847.jpg

 • arnt steen
  • Feliciano

   Det er stemmekveget til AP vi ser her. AP er ikke lenger arbeidernesparti, men motsatt; partiet aktivt undergraver den ærlige hardt arbeidende skattebetaler.

  • Jon H

   Et bilde som sier mer enn tusen ord…

 • Ivar Sætre

  Vel talt om Sylvi Listhaug!

 • Leif

  Man må lære seg å skille mellom holdninger og handlinger.
  Holdninger faller inn under ytringsfriheten, så sant de ikke truer noen eller oppfordrer til vold.
  Handlinger skal anmeldes dersom de er straffbare iflg. norske lover.
  Det å støtte sharia verbalt er altså tillatt innenfor den ytringsfriheten vi har (og som de ikke har i muslimske land).

 • Bjørn Tofte Eng

  Godt sagt Shurika. Det skulle vært flere som var så tøffe som deg.

  • Shu A. Hansen

   Takk for det ?

 • Torkel Andersen

  Shurika Hansen Her har du fått med mye av det jeg mener mangler i den politiske diskusjonen om innvandring, og dessverre så er det umulig for folk å si noe fornuftig uten å bli beskyldt for å være rasist eller det som verre er.

  Fortsett å skriv du har mange gode poenger her.

  • Frida Fredriksen

   Helt enig!

 • Frida Fredriksen

  Shurika Hansen,takk for ditt gode bidrag til debatten. Her setter du » skapet på plass» Jeg er helt enig med deg. Vi trenger flere som deg inn i innvandrerdebatten.

 • DeFacto

  Vi trenger å høre fra flere som deg, Shurika! ??

 • William Steffensen

  At Qureshi kan uttrykke med selvfølge følgende «Jeg blir undertrykt av konen min» vitner også om en aksept om at undertrykkelse er en integrert del av islam! Det er akseptert å undertrykke!

  Dette alene burde få alle mennesker til å ta avstand fra islam! Det er ikke noe som er til menneskehetens beste!

 • inger sethre

  Godt snakka! Og veloverveid. Enig i ditt resonnement om at «den fjerde statsmakt ikke lenger utfører samfunnsoppdraget sitt tilfredsstillende på viktige samfunnsområder, og det utgjør en demokratisk trussel». Dette er den egentlig årsak til at den politiske debatten havner ut på jordet, profesjonelt guidet av programledere og journalister med egen agenda.

  • Jon H

   Mange takk for det, og beklager noe seint svar! Det er mange, og heldigvis stadig flere, som ser og forstår at vi er i en brytningstid og at nå er tiden for å ta i bruk tanke- og ytringsfriheten vi er så priviligerte å ha her i landet. En bør ha (minst) ett våkent øye og øre for stemninger i tiden og hva som intuitivt føles riktig og galt.Nå skylder jeg å si at alt i denne kommentaren er skrevet i en sen kvelds- (nattes-) time, etter en sosial runde på byen, men om ikke helt PK og ev. grammatikalsk perfekt og stødig, så i alle fall ærlig og oppriktig ment og noe jeg står inne for.

   Det er mye en kan ha lyst til å gi (sterkt) uttrykk for, og gjerne å utnytte dette privilegiet med tanke- og ytringsfrihet så mye som mulig. Noen tenker og føler rett, men har ikke den nødvendige energien som skal til for å gi uttrykk på forskjellig måte for det de føler og tenker. Slik er det bare. Kanskje også referanserammen til personer en har nær ved seg i livet, eller i jobbsammenheng, kan sette begrensninger for hva en tør si og mene.

   Det som ‘må’ sies og som er viktig og som presser seg frem, uavhengig av livssyn, hverdagens ‘trivialiteter’ og annet, forblir i det stor og hele det samme.

   Jeg har lyst til å nevne et par ting – en noe negativ sak og en heldigvis noe mer positivt og inspirerende:

   Negativt først – og det jeg da tenker på er Tyrkias utvikling under Erdogan og hans ‘disipler’ – og jeg skal forsøke å gjøre det så kort som mulig:

   Helt siden oppløsningen i 1923 av det ottomanske regimet, håndtert av Atatürk, har Tyrkia utviklet seg i all hovedsak i positiv og vestlig orientert retning, samtidig som landet har beholdt en kjerne av sin muslimske fortid (men bl.a. var konservativ islam, f.eks. gjennom hijaber o.l., forbudt!) fra det Ottomanske rike, men først og fremst kulturmessig, og ikke så mye religiøst.

   Tyrkia har deretter i det store og hele vært et åpent og bra samfunn, med bl.a. en stor turistindustri og så mye bra som en kan klare å liste opp, men alt dette er i ferd med å forandres. Mange nordmenn har et godt forhold til Tyrkia, har kjøpt hus eller lelilighet der, i Middelhavsklimaet, en fantastisk historisk bakgrunn, og så mange fantastisk hyggelige og trivelige mennesker som en jo hele tiden kommer over.

   Vanskelig å få oversikt og å forstå alt dette, også til tross for at jeg for min del har tyrkere inngiftet i ganske nær familie, emigrert til Norge, men med nær forbindelse til familien i Tyrkia. Man ønsker jo bare det beste for forholdet til Tyrkia, når en selv går godt overens med nært tilknyttet og godt assimilert (får en trygt si) tyrkisk familie, og ens egne barn har tyrkiske firmenninger. Verden blir stadig mindre og vi må prøve så godt vi kan å komme overens. Men de som kommer hit til Norge, må etter min mening tilpasse seg oss, og slik vi gjør ting her i livet. Noe annet er tussete, tull fra ende til annen, og overhodet ikke bærekraftig.

   Når det gjelder Tyrkia: Dessverre, med Erdogan i spissen, har hele det inntil nylig åpne og ganske frie samfunnet i Tyrkia, med bl.a. presse- og ytringsfrihet, og en stor turistindustri, lukket seg stadig mer. Tyrkia er i ferd med å synke inn i et totalitært, islamistisk mørke, med lite tanke- og ytringsfrihet, og med negative impulser og holdninger til tyrkiske diasporaer i Europa. Dette siste er kanskje det mest direkte negative i samfunnsutviklingen i et større perspektiv.

   EU-forhandlinger er i ferd med å stenges, og Tyrkia under Erdogan går inn i et islamistisk mørke, med manglende ytrings- og pressefrihet og dårligere liv for hele befolkningen i Tyrkia (ikke minst turistindustrien – og alle EU-forhandlinger er stoppet).

   Dette bare for å pirke i overflaten på de mange problemene knyttet til Tyrkia. Det er ellers en hel verden å ta med i beregningene og tankene, alt fra Venezuela til Nord-Korea og endeløst mye mere til. Men hvor mye klarer et menneske å ta inn over seg og absorbere til enhver tId?

   Noe av det mest positive jeg har registrert, til tross for mange åpenbare problemstillinger, er klare, gode, innsiktsfulle og kloke tanker, meninger og ytringer fra så mange flotte, hyggelige og åpenbart oppegående blant våre nye landsmenn (og -kvinner).

   Synes i særdeleshet div. innlegg fra artikkelforfatteren her, Shurika Hansen, virker veldig oppløftende og positivt.En får jo nesten håp for fremtiden. 🙂 Tenker det samme om video-intervjuet som Shurika gjorde med Lurås, presentert her på Resett.

   Hvor mye en enn kan finne ulike problemstillinger i livet og i samfunnet, må jeg for min del si at jeg hadde tatt meget vel i mot en så oppegående, intelligent, klartenkt og klok svigerdatter som Shurika i egen familie (jeg har bare sønner, dessverre i litt feil alder – men nå er nå Shurika godt norsk gift i alle fall :). Vi må i alle fall prøve å få det til å fungere på best mulig måte, men jeg mener bestemt at Norge bør stille klarere og strengere krav til innvandrere. Vi skal beholde våre egne tradisjoner og måter å tenke og gjøre ting på – Norge og nordmenn er en bitteliten minoritet i verden og vår kultur og våre tenkemåter er utrolig bra og verd å ivareta og forsvare og bevare!

   ‘Multikulturideologien’ som PK-venstresiden forsøker å overbevise oss om er det eneste saliggjørende har allerede for lengst spilt fallitt og det er noe vi må vekk fra. Snarest! Og for all del – dropp alle anklager om rasistisk hat og fremmedfrykt osv. – jeg har for min del mange fra det store utland i egen familie, har selv bodd mange, mange år i utlandet, og er ærlig talt møkk lei av å bli stemplet og tillagt meninger og holdninger jeg overhodet ikke har! Skjerp dere venstreorienterte tullinger og tusseladder, og la folk få ha sine ærlige og ganske godt gjennomtenkte og begrunnede meninger i fred, uten at dere skal prøve å tvinge gjennom meningsdiktaturet og ensrettingen deres.

 • Oyvin Hanssen

  Vel talt, Shurika. Vi må tørre å diskutere slike temaer, uansett hvor ubehagelig de kan være.

 • EmilAmundsen

  Veldig godt innlegg.

 • Lars Christian Alm

  bra skrevet

 • Dag Einar

  Du får ikke ny retning med de samme ved roret!

  https://www.facebook.com/AlliansenNorge/videos/401470486935095/

 • Synnøve Willassen Haaland

  Hvor flyktet du fra?

 • Thomas Olsen

  En smule paradoksalt av Fahad Qureshi å avstå fra å håndhilse på kvinner, av hensyn til sin kone som forklaring, når han i stedet velger å gi dem blomsterbuketter. Henger ikke helt på greip.

 • Levi Risholm

  Utrolig bra skrevet! Det er skremmende hvor kritiske noen er til et budskap så lenge de ikke tåler trynet på den som sier det. Man må jo klare å skille person og sak!

  Sylvi Listhaug har gjort et fantastisk arbeid med å lage bedre rammer rundt integreringsarbeidet og ved å stille krav til asylsøkere som får opphold. Når man flytter til et annet land, skulle det bare mangle at man ikke utviser respekt for og innretter seg etter kulturen og verdiene der.

 • mollerida

  Håper at de blåøyde politikerne kan våkne å se faren med Islam.De som kommer hit må rette seg etter norsk lov og norsk kultur like mye som vi må rette oss etter deres når vi kommer til dem.Like for like.Hvis de ikke skjønner at vi ikke vil ha sharialover,steining og henrettelser så for de helelr dra hjem.Vi ønsker ikke et islamsk Norge.Aldrig verden.Gud forby.