Knut Arild Hareide bør trekke seg som leder av KrF

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Valgresultatet bekrefter et av KrFs dårligste valg noensinne.

Grunnen er at KrF de seinere årene har beveget seg vekk ifra kristendommen, og det anstendige borgerlige samfunnet de en gang var en del av.

Dette var grunnpilaren i KrF før i tiden, men de seinere årene fikk partiet inn en ny type politikere som satte andre verdier høyere.

Vi ser en jevn nedgang over flere år for partiet, dette skyldes nok hovedsakelig at de eldste velgerne går bort. Partiet har problemer med å få nye medlemmer som kan erstatte de som faller fra. Da bør KrF stille seg spørsmålet : Hvorfor er det slik? Hva kan vi gjøre for å snu trenden?

Når vi ser presse-oppslag som “Den blå-blå regjeringen lever utrygt, sier Hareide”, da må vi spørre oss selv, eier ikke Hareide snev av skam i livet? Skal han ikke være en personlig kristen? Eier han ikke nestekjærlighet overfor sine egne? Er det kun ateister som skal hedres av han? Forstår han ikke hva som rører seg i folket? Listhaug  som bærer korset for å vise sin støtte til den kristne tro og arv, ser han på som hovedfiende nr. 1 i politikken. Hvor langt ut på viddene er det mulig å komme? Han burde skamme seg , og snarest be Sylvi Listhaug om unnskyldning for sin ukristelige oppførsel.

Følgende bør han ha klart for seg av fakta :

Blå/blå regjering = kristen regjering     Rød/grønn regjering = ateistisk regjering.

Valget er hans!


Publisert: Sep 12, 2017 @ 2:20 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Ivar Systad

Samfunnsdebattant

Latest posts by Ivar Systad (see all)

 • Sandra

  En infantil og trassig oppførsel helt avskåret fra virkeligheten. Dermed patetisk i sin helhet. Man kan spørre seg hvilken verden lever Haraeide i ? Evnen til å lære er også fraværende dessverre.

  • Harald

   Han bør søke politisk asyl i Saudi-Arabia. Der vil han bli tatt godt imot av “sine egne”.

  • Victor Lima

   Ha litt medfølelse – KrF-velgerne er splittet mellom dem som ikke tåler synet av FrP og ser at de deler mye av tankegodset innen fordeling og u-hjelp med AP/ venstresiden og dem som er verdikonservative i både religiøs og politisk forstand. Egentlig grupper som hører hjemme i forskjellige partier, og da blir det ekstra krevende å stå i spagat mellom disse og prøve å gjøre seg lekker. Uansett hva man mener om Hareide kan jeg ikke forestille meg hvem som skulle kunne gjort den jobben bedre. Partiet har for alle praktiske forhold overlevd seg selv.

 • invernes

  Jeg er 100 % enig i det som skrives i denne artikkel, problemet er at KRF lurer sine velgere, KRF er ikke noe kristent parti lenger, det er et sosialistisk parti.

  • Hans Hansen

   Jepp. Dessuten, tvilsomme klimaløgner og ukritisk omfavning av islam er slett ikke særlig kristelig.

 • hans hassel

  Krf har ikke gjort annet enn å rakke ned på Frp og kommer til å fortsette med det.
  Krf er et hatparti og vil bli et enda mer ekstremistisk hatparti i årene fremover.

 • Ingvar Nilsen

  Når du tar mål av deg til å være moralsk høyverdig, og moralsk overlegen alle de andre, da vil du til slutt gå deg bort.
  For Hareide er jo lissom mindre rasistisk enn alle andre og mer snill, mer medfølende og mer forståelsesfull enn alle andre. De andre slemmingene altså. Han har en slags faderlig, ovenfra og nedad holdning, og har en påtatt moralsk pekefinger. Det er han, og ikke de andre, som bærer det moralske ansvaret på sine skuldre. Som dommeren i en fotballkamp, skal han nå se til at de moralske reglene ikke brytes. Så det han sier, er at han ikke vil kvi seg for å dele ut gule kort, ja endog det røde kortet skal han bruke, hvis han blir moralsk forarget.

  • Frida Fredriksen

   Hareide er ikke den personen han prøver å fremstille seg som.
   Han har prøvd å ri to hester samtidig for å oppnå makt og posisjon. Et mislykket forsøk. Når han faller av ” hestene” begynner han å true med å si: de bestemmer selv hvor farlig de vil leve, i håp om å gjenreise seg selv til stående igjen.

 • Victor Lima

  KrF sklir sakte, men sikkert nedover på resultatlistene etter som tiden går ganske enkelt fordi velgerne er i ferd med å dø ut. Et parti som bygger vesentlige deler av sin virkelighetsoppfatning på vrangforestillinger har problemer med å tiltrekke seg nye grupper velgere i et land som etterhvert er så sekulært at det for de fleste oppleves som flaut å snakke om tro og religion. Prosessen aksellereres av at flere driver “tjuvfiske” i KrF´s grunnfjell, jfr Listhaug.

 • hans hassel

  Krf og Knut Arild Hareide sin viktigste oppgave har tydelig vært å rakke ned på Fremskrittspartiet.
  Det virker som Krf om ønsker å fortsette å være det dominerende hatpartiet mot Frp.

 • Kriss James

  Hva er poenget med KRF igjen? De har en leder som deltar i PRIDE-parader og som kjemper innbitt for å Islamisere Norge. Og så lurer de allikevel på hvorfor de er på vei under sperregrensen..

  • Nils Hodneland

   Det som er problemet for KRF er at for noen valg perioder siden så fikk Bondevik-tilhengerne flertall for å få GUD ut av KRFs, Bekjennelses- paragraf. Påstanden var at det skulle bli mer smakfult for muslimene å stemme KRF. Dette skjedde IKKE. Jeg stemte selv KRF da, men valgte å ikke stemme KRF lenger. Vi ser i dag at det Kåre Kristiansen sa, går i oppfyllelse. KRF, er på vei ut, så nå kan de ta bort KR, og beholde Folkepartiet, da blir det lettere for de liberale i partiet og samarbeide med AP. De gamle gode Kristne medlemmene i KRF, vil nok innse dette til slutt. Forhåpentligvis.

 • ridderen_ride

  Mer patetisk en Hareide må man lete lenge etter. Synd at han på en måte representerer generelt vestens ideologiske blindgate!

 • JDonny

  Yes! Den satt, Systad.
  Jeg kunne ikke vært mer enig.
  Er selv personlig kristen, men det kunne ikke falt meg inn å stemme på disse selvrettferdige arrogante tullingene i Krf.
  Skal det være noe håp for troen i dette landet må denne lunkne sukkespinnkristendommen synge litt mindre kumbaya, og lese Bibelen for det den er.
  Jesus var selve ikonet på politisk ukorrekthet, han sto opp mot autoritetene og sa ting AKKURAT som dem var.
  Han var så radikal, ærlig og direkte at han mistet livet pga det.
  Dette er ekte kristendom, ikke det religiøse oppgulpet til Hareide og co.

  • Geir Nilssen

   Jesus var aldri kristen, han var bekjennde jøde. Kristendommen ble konstruert noen tiår etter at Jesus var død.

   • JDonny

    Det er ikke helt sånn det funker, Geir. Ordet “kristen” er egentlig bare noe en gruppe troende ble kalt tidlig fordi folk oppfattet dem som at de levde en lik livsstil som Kristus.
    Selvfølgelig var han en jøde. For å si det kort og enkelt, han kom for å oppfylle loven, ikke oppheve den. Etter ham er alt lov, men ikke alt gagner. F.eks så er det profetert i gamle testamentet at loven skal bli skrevet i våre hjerter. Frihet er nøkkelen og basert på en samvittighetspakt.
    Vi kristne er egentlig bare en form for forlengelse av jødedommen, en 2.0. Men uten det loviske fengselet som eksisterte før Jesus Kristus tok syndene våre på korset.

 • Tor Dahl

  Hareide bør absolutt fortsette…. Det er best for alle parter… (Trenger vel ikke utdype dette…)

 • Helge Fischer

  Jeg er dritt lei av den faste “frasen” til Hareide….”til det er avstanden til FrP for stor”……, nei avstanden er kun akkurat passe.
  Hva da med avstanden til AP, som har vært pådriver for “fri abort” i Norge i 40 år, hvor omtrent 15.000 fostre blir tatt livet av hvert eneste år.
  Synes virkelig ikke KrF at avstanden til et slikt parti som AP er betydelig større enn avstanden til FrP?

  • Robert Tjomlid

   Mener du at FRP har endret syn de siste timene slik at de er imot fri abort?

 • gunnarsoyland

  NÅR NOEN BEKJENNENDE KRISTNE ER MER KRISTELIGE ENN ANDRE
  I Nrk Rogaland i dag intervjuet man Einar Stensnæs, som hadde en ministerpost i Bondevikregjeringen. Han sørget over at KrF hadde gjort et så dårlig valg og mistet 2. mandatet i Rogaland, Geir Toskedal.
  Han klaget og bar seg over den uoverkommelige politiske avstanden mellom KrF og Frp, samtidig som han flørtet åpenlyst med tanken på samarbeid med Ap som på toppen av alt ledes av en bekjennende kristen!

  Er ikke Sylvi Listhaug og Ketil Solvik Olsen også bekjennende kristne?
  Eller er det slik i KrF at noen bekjennende kristne er mer kristelige enn andre?
  Jonas Gahr Støre er tydeligvis kristelig nok for mange i KrF, men ikke Sylvi Listhaug!
  Hva er dette for slags fariseer-mentalitet?

  Fortsetter de slik, vil de havne under sperregrensen ved neste korsveg, og lederen vil bli husket som
  Knust Arild Hareide…

  • Nils Hodneland

   Et lite tillegg: Jonas Gahr Støre ER IKKE Kristen.! Han er jesuitt, som er det motsatte av en Kristen, Han har Paven til overhode.

 • AugustPetersen

  Kanskje han kunne få en jobb i norsk folkehjelp eller røde kors (da ville jo han være kvalifisert for utenriksministerjobben etter noen år med hjelpearbeid..

 • Hans Hansen

  Jeg synes HELE Krf burde trekke seg. Rett og slett la dette andre kristne partiet, Partiet De Kristne, overta stafettpinnen. Da hadde hele kristen-Norge vifta med flagg og feira med sjampis:)

 • Hans Olav Sande

  Er ganske sikker på at Jesus ville hatt problemer med en slik en.

  • Tor Dahl

   Jesus elsket syndere…. så Hareide ser trygg ut… På den andre side sendte han fariseerne til fortapelse … Så da er vel Hareide ute igjen?

   • Hans Olav Sande

    Tja, Hareide har jo ikke angret sine syde ennå så vidt jeg vet, og han forsøke jo å lure både oss og gud.

 • Øyvind Tronstad

  Med Hareide i vippeposisjon vil det koste det Norske folk dyrt!Amen!

 • LasseRon

  At KrF ikke bruker abortsaken for det den er verdt er helt er for meg helt uforståelig. Spesielt nå som problematikken med fosterreduksjon har oppstått.
  Dette er synspunkter KrF omtrent har monopol på i det politiske landskapet, og det er faktisk ganske mange velgere som er imot abort.

  Jeg sier ikke at jeg er enig med KrF (kanskje om fosterreduksjon), men det er elendig politisk håndverk å ikke være mer aktive for å kapre disse velgerne.

 • KriKra

  Hareide lever fremdeles på tidlig 2000-tall, og viderefører arven etter Kjell Magne Bondevik om å rakke ned på FrP. I mellomtiden har FrP forandret seg mye, og KrF blitt halvert et par ganger. Hareide vil føre KrF under sperregrensen ved neste valg, og selv om det svekker borgerlig side, vil ingen savne KrF.

 • Astraios

  Hareide leder et kristent parti men bruker hele sin politiske tid på å angripe et annet parti som også forsvarer kristendommen. Han flørtet med AP som fører en kamp mot kristendommen men legger seg flat for islam. Ellers gjør han lite.

  Han er ferdig som leder for Krf – og må vekk dersom partiet skal løfte seg igjen.

 • Liv-Mari Sæbø

  Om Listhaug er bærer av den kristne kulturarven kan vel diskuteres….Men at FRP er blitt kristenfolket sitt nye part er hevet over enhver tvil…..Motsettningene i Norge vil vokse i åra som kommer…Nynazister og andre sær-interesser er i fremgang…..Det Norge som var er i ferd med å bli borte…Vi har blitt en nasjon der religiøse føringer har inntatt talerstolen, og det er vel ikke lenge før vi blir tvunget tilbake til en statsreligion…..

  • Ten4

   Jeg lurer på hva en “bærer av den kristne kulturarven ” er for noe? Hva man tror på er etter min mening en privat sak. Ikke en parti-sak slik hykleren Hareide oppfører seg.

  • TanteBlaa

   Alt som er gitt av Gud vil forfølges av djevelen.

 • Thomas Kjøsnes

  Jesus ville aldri behandlet flyktninger slik som Listhaug.

  • invernes

   Han ville heller ikke komme med løgn som det du gjør.

  • Geir Nilssen

   Jesus var vel strengt tatt flyktning selv, hvis jeg ikke husker helt feil?

   • Anne-Grethe Christensen

    Nei, Jesus kan ikke betegnes som flyktning fordi om foreldrene måtte reise for å skrive seg inn i manntallet. Det var hverken iPhone, fly eller Internett i år 0😜

    • Geir Nilssen

     Men Maria, Josef og Jesus måtte vel flykte til Egypt da kong Herodes i følge myten var ute etter å drepe alle nyfødte guttebarn?

    • Geir Nilssen

     De brukte sasnnsynligvis esel som transportmiddel.

  • Ten4

   Hvilke flyktninger snakker du om? De som klager på Wi-Fi dekning for sine iPhone6, de som kaster mat de får utlevert fordi det står “røde kors” på pakken, de som går i protest-tog fordi de ikke er fornøyd med innkvarteringen, de som mener at det er for langt å gå 20 minutter for å kjøpe de evinnelige (og svindyre) sigarettene sine?
   Er det disse du kaller flyktninger, og som kommer fra land i Afrika som ikke er i krig? Er det syrere som fengsles for terrorplanlegging i Tyskland, og steinkastende og knivstikkende “ensomkommende barn” i Oslo? Er det dem?

  • Kim Andre Henriksen

   SJW…

  • Tor Kristen Haugen

   Thomas, du kaster bort tiden med disse ekstremistene 🙂

 • Bjørn Nordbotn

  Et passende Mandela sitat:
  “Du vil oppnå mer i denne verden gjennom handlinger av barmhjertighet enn gjennom handlinger av gjengjeldelse.”

 • DrD .

  Hareide har ført KrF bort fra kristendommen. KrF er nå pådrivere for å ta inn titusenvis av muslimske migranter med påfølgende familiegjenforeninger.
  Kristene velgere i Norge bør ha lagt merke til presset kristendommen er utsatt for verden rundt, spesielt forfølgelsen og drapene utført av muslimer som følger koranens ord.
  Ved å stemme på KrF vil kristne da være delaktige og ansvarlige for sin egen religiøse forfølgelse i fremtiden.
  Hareide har gjort KrF til muslimenes parti, kun overgått av Ap.

 • markellen

  Nei Hareide eier ikke skam. Skal han med sine få tusen stemmer i ryggen diktere partier med hundretusenvis(millioner) av stemmer bak seg. Eier ikke mannen gangsyn. Få ham bort.

 • Per Einar Svendsen

  Problemet med Hareide er at han setter sitt vennskap med Støre og sin personlige mangel på å finne kjemien med Listhaug forran sak og partiprogram. Hn vil ha det hyggelig med venner, fremfor å finne gode løsninger med folk han ikke har like god tone med. Håper lansmøte i kr.f bytter han ut. Han har uansett muligheter ikke vært noen god leder.

 • Hans Olav Sande

  Ingen italienere i italiensk salat, ingen arbeidere i Ap, hvorfor skal det da være kristne i Krf?

 • Hans Olav Sande

  Trekke seg??
  Hva skal han gjør da han som ikke har jobberfaring utover noen kortvarige strøjobber som kontorist i et avisfirma?
  Kanskje han kan bli reklame modell for undertøy og parfyme og slik skape seg en kariere?

  • Anne Haugen

   Schibstedkonsernet vil nok lønne siviløkonomen Knut Arild Hareide rikelig…

   • Hans Olav Sande

    For å drive lobbyvirksomhet og å samle inside informasjon kanskje?

 • Høyreekstrem???

  Personlig mener jeg partier som bygger sin politiske plattform på religion ikke har noe i politikk å gjøre. Å blande religion og politikk fører ikke noe godt med seg.

  • May-Liss Day Johannessen

   Hva med å blande politikk med ateistiske/sosialistiske verdier? Alt tankegods har verdier som de bygger på. I Norge er kristne verdier erstattet med humanistiske verdier. Det samme skjedde i de land der kommunismen rådet. Da må man stille seg spørsmål hvorfor…

   • Høyreekstrem???

    Forskjellen er at religion er knyttet til et helt folks gudetro, som etter min mening blir besudlet når den røres inn i politikk. Prinsipielt er jeg derfor på linje med Luthers krav om å holde politikk og religion fraskilt.

 • Kenneth Lie

  Spot on!

 • Cosmo Trader

  Venstrekommunistmuslimene i KrF må fjernes og partiet tilbake på borgelig side.

 • Cosmo Trader

  Syns ikke det er en god ide at dere skal forhåndsgodkjenne alt folk ønsker å skrive. Verden er tross alt gått fremover.

 • Kjell Bjarne Sandvik

  Må noen få fjernet den maktsyke mannen før han får kastet vårt kjære Norge ut i mørke, Gud har sett i nåde til oss med en blå regjering for 4 nye år og i det ligger det en beskyttelse som blir brutt hvis Krf bryter det Gud har fremfødt ved å gå over til AP. Krf kan vinne en kortsiktig gevinst ved å gå over til AP men de har ikke anelse hvilke krefter de slipper løs over landet ved å gjøre det. Gud er på den blå siden bevist igjennom valget og det er imot Gud Den Allmektige de setter seg opp imot ved å bryter det Han har sammensatt. Vit dett at Det Han har sammensatt er hellig og det var Han som tok dere over sperregrensen, vit også dette att når Han gjorde det var det for en hensikt og Han er ikke den som lar noen i stikken, er dere lydige vil Han også lønne dere for det. Gå inn i regjeringen uten krav og vær en av den sammen med de andre og dere vi bli forundret over hvordan deres saker faller på plass. Bøyer også Hareide seg for dett er det også plass for han for det er ingen skam å snu når en skjønner alvoret.

 • Gudrun Gremnes

  Fjern denne puslingen. Han er jo mere muslimvennlig enn SV’erne. Han prøver å ri på en populistisk bølge og blir dermed uspiselig for velgerne. Han er så opptatt i å støtte muslimene at han glemmer partiets kristne verdier. Han burde fått folk tilbake til kirkene og forkynnet de kristne verdiene. Få en bestemt og karimatisk leder med litt autoritet og bein i nesen.

  • Anne Haugen

   Sannheten er ar de kristne har ikke noe kristent parti på Stortinget lenger. For Hareide har sørget for at også ikke-kristne kan være i ledelsen av partiet. Så det er nok like rundt hjørnet at en muslim blir “inkludert” inn i ledelsen i partiet.

 • William Steffensen

  Hareide vil neppe la seg begrense av våre meninger eller oppfatninger, hans “misjon” er for viktig til det! Vi får nok en regjeringskrise i løpet av den kommende perioden, men Ap kan kanskje komme til å redde regjeringen ganske enkelt fordi partiet ikke ser seg tjent med å hente støtte fra SP, SV, RV, MDG og så KrF! Det vil bli helt umulig for dem så regjeringen har nok noe å gå på, og da vil KrF fort sitte tilbake med svarteper! V ser ut til å ha tatt lærdom av valgresultatet, Hareide synes ikke å ha gjort det så dette kan bli gøy!

 • May-Liss Day Johannessen

  Ja helt enig!

 • nilgau

  Hans Olav Syversen bør snarest overta ledelsen i KRF. Hareide bør ikke vise seg i forhandlinger med regjeringen.

 • skogalv

  Hareide vinner ikke valg. Han er ung, smilende og småmorsom og sier de ‘korrekte’ tingene, men det hjelper ikke; partiet går stadig mer tilbake under ham. Hareide er rett og slett uvalgbar. Dette forstår selvfølgelig mange i partiet, men sier de det høyt, risikerer de sannsynligvis å få smake samme behandling som Listhaug.

  Hareide vil tekkes de ‘progressive kristne’, men samtidig smigre de konservative. Han og hans progressive venner kan ikke lenger støtte, langt mindre delta i, en regjering med Frp, men har vært garantist for den samme regjeringen i fire år. Hareide ventet til en uke før valgdagen med å forkynne at Krf ville støtte Erna Solberg som statsminister, men, i kjent stil, bare inntil videre…

  Ikke at dette er noe nytt i Krf – KM Bondevik har vært læremesteren.

  Krf er kristne i navnet og sosialister i gavnet. I år karret partiet seg med nød og neppe over sperregrensen. Jeg håper Hareide fortsetter som partileder slik at vi blir kvitt dette parasittpartiet en gang for alle.

 • BarePer

  Kanskje det rett og slett er for tungt for ham å skaffe mer oppslutning om partiet hans? Han bør nok investere i noen heliumballonger for å hjelpe ham med alle de tunge løftene, særlig når han skal love så mye til så mange.

 • Jeg er så imponert over CDU, KrF’s søsterparti i Tyskland som ledes av Angela Merkel. Hadde KrF spilt sine kort på en litt annen måte, kunne KrF ha vært betydelig større. Jeg tror at de fleste av oss vil mene at sannheten ikke ligger verken helt til høyre eller helt til venstre. God politikk føres av moderate politikere i sentrum. Nå er det vel sånn at Høyre ligger nært sentrum så sentrum er kanskje overtatt av Høyre? At det ikke er plass til flere sentrumspartier? Jeg vet ikke helt..
  Interesserte burde absolutt sjekke ut CDU sitt ideologiske grunnlag på Wikipedia – det burde Hareide også gjort.. https://no.wikipedia.org/wiki/Christlich_Demokratische_Union

 • Trond50

  Artikkelen er stort sett bare påstander uten begrunnelser. På hvilken måte har KrF beveget seg bort fra kristendommen? Er det noe i partiprogrammet som er ukristelig? At Hareide er sur på Listhaug, skyldes vel Listhaugs uttalelser om Hareide. Men han bør selvfølgelig vende det andre kinnet til og komme på talefot. De blå-blå regjeringen trenger fortsatt støtte fra Venstre og KrF.

 • Kristne rømmer til FrP. KrF hadde håpet på stemmer fra Islam, men bommet. I moskeen står Støre og lover bort mer enn bare “dialog og toleranse”: Hard valuta fra NAV og oppholdstillatelse, trumfer Hareide lett…

 • Vidar Holm

  Er selv ateist, men er det eneste kriteriet for å være kristen at man tror på Jesus? Kan man ellers ture frem og oppføre seg som man vil mot sine medmennesker? Hva legger du egentlig i begrepet “personlig kristen” ? Det kan vel neppe ha noe med politikk å gjøre. Sammenblandingen av politikk og religion har vært et av verdens største problemer de siste 2000 årene: Korstogene, heksebrenning, bekjempelse av vitenskap og logikk, IS og mye mer.