700 ordførere i Catalonia kan bli pågrepet

An Estelada (Catalan separatist flag) REUTERS/Susana Vera

De regionale myndighetene har bedt de 947 ordførerne i Catalonia om å stille lokaler til rådighet for den planlagte folkeavstemningen om uavhengighet fra Spania. Maza forsøker med sin etterforskning og advarsel å hindre dette.

Han varslet onsdag at 712 ordførere nå skal etterforskes fordi de allerede har tilbudt å stille opp med lokaler til den planlagte avstemningen 1. oktober.

Det regionale politiet i Catalonia har nå fått ordre om å pågripe dem dersom de ikke følger anmodning om innkalling til avhør, uttalte Maza onsdag.

Den regionale koalisjonsregjeringen i Catalonia har varslet at den skal gjennomføre planen om å holde folkeavstemning om uavhengighet fra Spania, til tross for at grunnlovsdomstolen har erklært avstemningen for grunnlovsstridig.

Statsminister Mariano Rajoy har flere ganger sagt at en slik folkeavstemning vil være ulovlig, og at han ikke under noen omstendighet vil tillate at Spanias rikeste og økonomisk viktigste region erklærer seg som uavhengig.

Tirsdag sa justisminister Rafael Catala at han frykter gatekamper 1. oktober.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: Sep 13, 2017 @ 5:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Vegard Fjellbo

    Har balkaniseringen av Spania begynt?

  • Vidar Hjelset

    Nå må Resett begynne å dekke dramaet i Spania. Siste døgn har Ada Colau endret sitt synspunkt og støtter nå kuppforsøket. Her skjer det ting i kulissene. Det er nå befolkningsmessig flertall sett ut fra kommunene som støtter kuppet. Rajoy frykter vold. Mossos d Esquadra står imot Cuerpo Policia Nacional og Guardia Civil – begge sider væpnet til tennene