Erna er fornøyd med Sylvi

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Til Sunnmørsposten sa innvandringsminister Sylvi Listhaug etter at valgresultatet var klart at det ikke er noen nedtur å havne på Stortinget, om det blir utfallet.

– Jeg er motivert som bare det, sa hun.

Men to kilder tett på FrPs øverste ledelse bekrefter fra hver sin kant det samme: Erna Solberg skal være fornøyd med Sylvi Listhaugs innsats i valgkampen.

Én kilde hevder at Solberg har sett at Listhaugs innsats og Sverige-besøk har hatt en positiv effekt i valgkampen.

Til NTB sa Listhaug også tirsdag at hun er motivert til å fortsette i jobben som innvandringsminister.

– Jeg er topp motivert og trives veldig godt som innvandrings- og integreringsminister. Det er et veldig viktig felt for å sikre kontroll med grensene og en integreringspolitikk som stiller mer krav og gir muligheter til dem som kommer til Norge, sa hun til NTB.

Samtidig driver Venstre sabelrasling.

–  Det er klart at å gå inn i regjering, og for eksempel be om posten en viss kristen Frp-profil har i dag, er fristende, sa sentralstyremedlem Guri Melby til NRK tirsdag.

Dermed tegner det seg et scenario der det kan bli en kamp om Listhaugs fremtid i regjering. Men som en sentral Frp-kilde svarte på spørsmål om hvordan man ville forholde seg til et slikt scenario:

– Erna vil ikke ofre Sylvi.

Så er det fortsatt et åpent spørsmål om Frp-toppenes tiltro til Solberg er berettiget. Det er i hvert fall åpenbart at sabelraslingen mellom Siv Jensen og Sylvi Listhaug, som kom til syne under Frps landsmøte i mai, nå er død. Det har flere grunner, den mest åpenbare er at valgresultatet gjør at Jensen trolig blir sittende i fire år til. Den andre grunnen er at Jensen med Listhaug på banen i innvandringsdebatten har kunnet snakke om andre saker og annen politikk, noe hun både trives godt med og som gjør at hun kan fremstå som mer statskvinneaktig og samlende. Dette preger også stemningen i partiet og mellom de ulike fløyene.

 


Publisert: Sep 13, 2017 @ 8:12 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Lars Akerhaug

Journalist

Latest posts by Lars Akerhaug (see all)

 • Brian Cohen

  Hva med å sette i gang en kampanje for å få Sp inn i regjeringen? Det vil gi et solid flertall, og jeg tror de fleste Sp-velgere er mer enig med Frp/H i innvandrings- og integreringspolitikken de vil føre, enn SV og Rødt sin… Både Helge Lurås og Kent Andersen er jo inne på det i sine innlegg hhv. her og på document.no.

  • God idé. Det vil eksludere sabotasjepartiene Krf og V, slik at Regjering får mer arbeidsro.

  • Bonde63

   Jonas kommer til å invitere Knut Arild inn i en rød regjering, da tvinger dette alternativet seg frem uansett. Jonas vet at hans tid i Ap er talte og det er ingen fallskjerm å vente på. Siden han ikke går av vurderer han andre veier til statsministerposten.

  • invernes

   SP har solgt seg til AP og sosialistisk, fatter ikke at ikke bønder gjør opprør med partiet ? bønder generelt hater sosialister.

  • NilsNoldus

   JA, det er bedre å åpne pengesekken for bøndene istedenfor lykkejegere som kaller seg asylsøkere.

  • Ingvar Nilsen

   SP er ikke et vanlig politisk parti. Det er en næringsorganisasjon for landadelen og skogbaronene, for grunneiere og entrepenører på landsbygda. SP ville være lett å få med i en blå regjering. For SP selger gjerne mor si, så lenge det gavner hoveformålet med partiet. Lokaldemokrati for SP, er å sette bygdekomisene deres inn i kommunestyrene. Slik at protester mot naturødeleggelsene kveles, og særinteressene får fortrinn. Slik at tiden mellom ideunnfangelse og oppstart av gravemaskiner reduseres til et minimum. SP har riktignok Jenny Klinge, som har fremmet samme forslag som FrP, å forby den bestialske barbariske uskikken med omskjæring. Men huff og huff.. bortsett fra det..
   Håper ikke alle Resetts leser har glemt at SP i 2009 fremmet forslag om å kneble ytringsfriheten i Norge! De ville ha forbud mot å kritisere religioner! SP er helt uspiselig for meg.

   • Nei

    Å forvalte naturen er noe annet enn å ødelegge den. Det er en gjensidig interesse i nettopp det. Kun ut i fra denne sannheten, så er jeg villig til å vedde to fortenner på at du ikke har lest Sps valgprogram. Kanskje du tror du har lest det, men det tar ikke jeg noe ansvar for.

    • Ingvar Nilsen

     Jeg har store stabler med avisutklipp og harddisken fylles opp med linker til diverse partier. SP er, stort sett uten unntak, verstingen når det gjelder naturvern. Jeg jobba mye for å redde elva Kulu i Ål. I kommunestyremøtet i september for 7 år siden, var saken oppe til behandling.
     FrP var i mot, og holdt en vakker tale om å ta vare på naturen. Høyre var delt, KrF i mot, Venstre delt. Men SP.. du kan tenke deg.. når 5 bønder skal bygge ut..
     For 4 år siden sa Navarsete at «Nå må naturvern vike for miljøet», underforstått at nå måtte bekker og elver bygges ut. Som om natur og miljø ikke er samme sak.
     Forvaltning?
     To ord i det norske språk er synonymt med å ødelegge naturen:
     1. Forvaltning 2. Tilrettelegging
     Det er en fallitterklæring for Norge at disse ordene i det hele tatt er i bruk. For alle vet hva de betyr: Å kamuflere og parfymere naturødeleggelser som har ett formål: Å sikre grunneier inntekter.

     • Nei

      Og inntektene kommer fra?

   • Brian Cohen

    Jeg er ganske sikker på at Sp ikke er der i dag – og det var vel strengt tatt mr. Wonderboy himself (han som skulle vinne valget for Ap, vet du) som kom hjem fra Durban med det forslaget i kofferten?

  • Nei

   Selvsagt. Hvilket parti, som det eneste, er det som snakket om Norge som en selvstendig nasjonalstat? Sp. Det er en grunnleggende forutsetning for å i det heletatt gjøre noe med innvandringspolitikken. En stemme til Sp er ikke en stemme til Ap. Det er en stemme til Sps politikk. De ble også valgvinneren, med hele 8 ekstra mandater, de var oppe i 9. Det er klart dette betyr mye mer makt for deres politikk, ikke Aps.

   • Spaceman_Spiff

    Det innbyrdes forholdet dem i mellom tippes i favør av SP på bekostning av AP, men det kan jo også bidra til at AP og SV kommer i posisjon igjen, og det har vi vel prøvd 8 år med…

    Få heller SP til å skifte side..

 • invernes

  Det er 2 politikere som fremstår som ærlige oppriktige og av folket ,de 2 er Sylvi Listhaug og Tybring Gjedde, egentlig 3 stk men Carl I Hagen har trukket seg mer i bakgrunnen, sikkert noen flere, men de man kan stole på i norsk politikk finnes kun i FRP- Demokratene og Kystpartiet.

 • Taz Berger

  Problemet med å sitte i regjering med Sp er kommunesammenslåing, politireform og ulv! Dette er saker som ikke er mulig å forene mellom dagens regjering og sp!

  • Svein Svendsen

   Asyl/innvandringspolitikken og grenseforsvar er langt viktigere enn kommunereform, politireform og bevaring av en norsk ulvestamme. H og FrP bør derfor la SP få viljen sin i disse sakene og på landbruk dersom det er tilstrekkelig til å få SP på laget. Det vil også være positivt for samferdselssektoren, som både H og FrP ser på som viktig.

   • Hans Henriksen

    Godt forslag: Send det til Erna. La oss håpe det kan la seg ordne. Det er usikkert og komplisert å regjere avhengig av disse vinglete, egenrådige partiene V og KrF.

  • Solskinnsmann

   Hadde det vært opp til norske politikere, ville det ikke vært et vilt dyr igjen på jordkloden. Kanskje bortsett fra en og annen vestkant-puddel, men de er jo ikke ville. Alt annet som en gang for ikke så lenge siden var naturlig, er nå smittefarlig og helseskadelig.

   Nei, hadde det ikke vært for Sylvi, hadde jeg stemt på Sp.

 • bitten

  Ja jeg tror at , et stort flertall, av landets befolkning, støtter Sylvi Listhaug ,
  når det gjelder, hennes standpunkt , i Asylpolitikken .
  JA som veldig mange ytrer , som at SP , burde inn i , denne Høyre + Frp regjeringen ,
  som er den aller beste politikken , som blir utført i 4 nye år , for landet som helhet ,

  Venstre + Krf , er kun en, store pest og plage , som politiske partner , som vi så gjennom
  4 år , med sin store støtte, på utsiden , til den blå regjeringen .
  Som der spesielt Frp , måtte svelge aller mest kameler , for å blidgjøre Grande og Hareide ,
  på alle slags mulige måter , som må ikke få slikt makt , på noen måter igjen .

 • Torgunn

  Vi har ikke råd til minst en eneste statsråd fra FRP.
  Det er FRP som utgjør hovedtyngden i regjeringen og som bidro til omvalg av Erna.
  På så vis er det ingen katastrofe om Venstre forblir et støtteparti, til tross for at det kan bli fra sak til sak. Det er arbeidsfolk som gir sin stemme til FRP. Det viste resultatet i Nord-Norge helt klart. Nå er det nesten bare muslimer igjen i Ap jfr. Oslo øst.

 • Eva Marie Skansen

  Sylvi Listhaug er for tiden bautaen som har båret frem både Frp og Høyre. Hun har tatt støyen rundt seg med en verdighet som ingen annen. Siv og Erna er klar over dette, og vil neppe etterkomme krav, eventuelt fra Venstre, om å ofre Sylvi.
  Erna og Siv er to sterke og tydelige ledere, og de har et dyktig mannskap, særlig Frp.

 • Hans Olav Sande

  Så lenge vi har det systemet vi har så burde det absolutt blitt en lovendring slik at det ble nyvalg ved en eventuell regjeringskrise, men en slik grad av demokrati er tydelig vis ikke noe politikerne vil gi oss!

 • Ten4

  AP:
  – Enormt mye penger i valgkampen. Støre brukte helikopter, mens Erna tok bussen. Hvem er kaksen?
  – Har LO-ledelsen som valgkamp aktør
  – Har MSM på sin side.

  Det er svære greier. Men gjorde mot alle disse fordelene, sitt dårligste valg i opposisjon på veldig lenge.

  Hva hadde de blå? Jo de hadde Listhaug. Selvfølgelig er Solberg fornøyd. Hun har nådd sitt mål fra 2013, som var å sitte to perioder.

  Alle fule personangrep fra “hjelpere” som William Nygaard og LO-sekretæren, falt til jorden som det det er: Skittkasting og brunbeising.

  • Erik Pedersen

   Det er vel det dette handler om, hvilke signaler man sender ut…

 • Steinar Sørensen

  Sylvi er vel ikke problemet i norsk politikk? Det er vel mer angsten for å snakke om innvandringsproblemet og hvordan dette skal håndteres. De store partiene evner ikke å ta en faktabasert debatt. Debatten blir fragmentert og springende. Spørsmålene som må adresseres er om det er greit at den norske etniske befolkningen skal komme i mindretall innen 2070-2100? Er det norske folk villig til å investere oljefondets midler på mennesker som ikke trenger beskyttelse, men som ønsker en bedre livstilværelse? Og er det greit at vi gir opp likestilling mellom kjønnene og at kvinner skal tildekkes, har egne skoler, innganger og svømmehaller? Skal vi akseptere at det er dødstraff for å spøke med autoriteter som paven, mohammed og andre figurer? Skal det være forbudt å håne og latterligjøre religøse og andre ledere? Skal det være dødstraff for å endre trosgrunnlag og bli ateist eller ta en ny trosretning? Og skal det være kulturelt greit å straffe og drepe om noen i ungdommens glede har et utenomekteskapelig forhold? Er det rett å indoktrinere mennesker til et spesielt livssyn, tro eller overtro? Generelt må vi ta en diskusjon hvilket verdigrunnlag vi skal applaudere og hva vi skal avvise – for noe må avvises som ukultur og ikke ønsket i Norge. Det er dette våre politikere må adressere!

 • Erik Pedersen

  Fokuset blir feil når person trumfer sak. Sylvi har vel gjort en god jobb i sine posisjoner i regjeringen. Slett ingen grunn for Erna å klage her nei. Da gjenstår å vise at denne regjeringen klarer å holde fokus på de gode sakene gjennom hele neste 4-årsperiode…

 • Finn

  Når halve landet har sett Sylvis fenomenale og oppofrende innsats for Norge og vår sikkerhet, skulle det blott bare mangle at ikke statsministeren har sett det samme!
  Hvem ønsker et samfunn hvor man ikke lenger kan etterforske kriminalitet, og spesielt overgrep mot barn og kvinner?
  Snart vil atskillig mer drastiske tiltak måtte tvinge seg frem!

 • Hans Hansen

  Folket vil ha Sylvia, så den er grei, Erna. Og helt greit at opposisjonspartiene på tinget nå kan tukte deg og dine rike onkler til å bevare velferdsstaten. Husk også at underreguleringa av trygd og pensjoner må opphøre, ASAP. De uføre og gamle skal få mye mer i påsan!

 • diplidoklius

  ,,først må regjeringen gjøre seg ferdige med kommune og regions reformen og så er det tid for å legge ut sine følere overfor SP, kunne godt tenke meg Borten Moe som olje eller arbeidsminister og Navarsete som forsvarsminister, om absolutt må være en kvinne da,.

 • Gudrun Gremnes

  ‘ALLE’ er fornøyd med Sylvi Listhaug. Hun har gjort mere for innvandring enn alle andre politiekre har gjort tilsammen. Fantastisk dame som man bør være utrolig stolt av.