KrF-kilde: Enkelte i KrF vil i regjering. Ønsker i så fall å sparke ut Listhaug

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere kilder i borgerlige miljøer sier at det mest sannsynlige utfallet av sonderingene blir at Venstre går i regjering, mens KrF blir stående utenfor.

Enkelte i KrF mener imidlertid at partiet bør i regjering. De ser i så fall for seg at partiet tar over for Listhaug som integreringsminister, Arbeids og sosial-departementet og eventuelt en ny post som bistandsminister. Knut Arild Hareide skal ha et ønske om å bli arbeidsminister.

Men dette anses som lite sannsynlig og det blir vist til at en eventuell regjeringsdeltakelse fra KrF sin side ville være et løftebrudd, også om man skulle lykkes i å sparke ut Listhaug.

Én Venstre-kilde  mener at det er sannsynlig at partiet vil kunne regjere med Høyre og Frp, også om Listhaug blir sittende. Det blir vist til at det er i miljøpolitikken partiet kan sette størst fotavtrykk. Andre viktige departement for Venstre kan være næringsdepartementet og et eventuelt nytt bistandsdepartement. En annen kilde med kjennskap til paritet mener dette er mer usannsylig og peker på at mange i Venstre vil oppfatte det som risikabelt å inngå et regjeringssamarbeid. Kilden mener også at det vil være vanskelig å ha en god kjemi.

Flere Venstre-topper har gitt utalelser som tyder på at partiet er på gli mot regjeringsdeltakelse.  Sonderingene mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre startet allerede tirsdag kveld i statsministerboligen til Erna Solberg. Hun gjorde et poeng ut av at partiene skal finne fram til et borgerlig preg på politikken som alle kan være stolte av.

– Det ligger mye i kurven allerede, sa hun ifølge NTB. Hun sier de fire partiene på borgerlig side har god tid til å finne ut av veien mot regjeringsspørsmålet.

 

 


Publisert: Sep 14, 2017 @ 2:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Lars Akerhaug

Journalist

Latest posts by Lars Akerhaug (see all)

 • Tor Dahl

  Bytt KrF ut med SP!

  Privat eiendomsrett står sterkt i det partiet…

  SP er mer enn villig til å bruke sitt nye votum!

  • Nei

   Jeg valgte å slette kommentarer som oppfordret til å stemme Sp, fordi jeg ut fra svarene jeg fikk ble i tvil. Nå stemte jeg Sp likevel, og de som stemte FrP står like høyt hos meg. Derimot skulle jeg ønske de kunne komme til å samarbeide med høyresiden, rett og slett fordi det samsvarer med deres politikk mer enn det gjør nå, i forhold til hvem som faktisk blir valgt og ikke. Om så Støre blir erstattet av Giske, så vil ikke det utgjøre noen forskjell for befolkningen ved neste valg. Da er sannsynligvis virkeligheten enda mer overbevisende enn den var ved dette valget og dette valgets aperetorikk. Vi er ferdige med det nå, hver og en av oss. De eneste som sitter igjen er innvandrere og offentlig ansatte.

   • Spaceman_Spiff

    Problemet er vel litt vondt blod til Høyre på grunn av Høyres motvilje til å legge vekk EU tilpasningene for en stund.

    • O.M. Hadland

     SP og Frp er vel ikke helt tvilling i landbrukspolitikken heller..

   • Tor Dahl

    SP og FrP sår nær hverandre på en god del områder, slik jeg ser…

    • Per T pesc

     SP er derimot meget velvillig innstilt til innvandring fra den tredjeverden . Lundteigen uttalte for ikke så lenge siden at 100.000 i året burde ikke være noe problem. På sitt landsmøte klarte de ikke å bli enige om en øvre grense. Halvparten av sine stemmer har SP fått pga frykt for ulv i innlandsfisk Norge . Resten har de fått fordi mange selv idag flere tiår etter EU avstemmingen regner SP som nasjonalister som er for norsk råderett over norske verdier. Lengre fra sannheten er det vanskelig å komme. Da Vedum før valget sa at EU saken ikke kom til å bli tatt opp i denne stortingsperioden , og da de heller ikke har gitt noen forklaring på om de er for eller imot fortsatt norsk EØS og Schengen samarbeid.

  • Feliciano

   Er de i mot eiendomsskatt?

  • Spaceman_Spiff

   Da kan de bytte ut både KRF og Venstre… De kommer til å rykke under sperregrensen neste gang. Høyrevelgere som stemmer taktisk kan ikke redde dem da, så det ender med at det blir AP som herjer neste gang med Jonas bak rattet.

   Får de derimot tak i SP nå og inngår et solid samarbeid med dem blir man kanskje kvitt både V og KRF som brysomme gneldrebikkjer og man trenger ikke de etter neste valg, samtidig som SP kanskje ikke ser seg tjent med å samarbeide med Jonas.

   • Tor Dahl

    Godt poeng.

  • Hans Olav Sande

   Ja, men en må bytte ut både Kfr og Venstre, og la SP få bøndene mot at se er med på å begrense innvandringen!

  • Tor M. Hammeren

   Trenger ikke Venstre heller. Bare Høyre, FrP og Sp blir 91 mot 78 mandater.

 • Ten4

  En KrF politiker som erstatning for Norges beste Statsråd som er Listhaug, er like sannsynlig som at mannen i månen danser Jenka.

  Og at de skulle ha “Bistandsminister” ville bli det samme som at man setter en skypumpe over statskassa etter at lokket er tatt av. Mange diktatorer i diktatorland, og norske feite bistandsbaroner som ble smurt og foret med midler i så fall.

  Det ville være katastrofe å slippe KrF til kjøttgrytene, med Bondevik i bakgrunnen som “sinnakokk”.

  Think not. Så dum er ikke Erna Solberg. Hold dem unna regjering, og la V heller rydde opp griseriet de stelte i stand på Rygge fra regjeringsposisjon.

  “Men dette anses som lite sannsynlig og det blir vist til at en eventuell regjeringsdeltakelse fra KrF sin side ville være et løftebrudd, også om man skulle lykkes i å sparke ut Listhaug.”

  Løftebrudd? Pff…makt korrumperer.

  • Spaceman_Spiff

   Det MÅ bli bråk om Listhaug ryker ut. Jeg tror KRF holder seg på utsiden fordi denne tosken i konfirmasjonsdressen har gått så høyt på banen og trodd at Listhaug er upopulær…. Så feil kan han ta.

 • invernes

  Jeg begynner å lure på den mentale helsen til disse raringene i KRF ? her har de gjort sitt dårligste valg siden 1930 , allikevel turer de frem som rabiate kuer med Creutzfeldt-Jakobs syndrom . 😮

  • Xtermin8or

   Belgisk blå

 • Andreas Pedersen

  Vi får håpe at en eventuell bistandsminister får i oppgave å granske alle bistandsprosjekt for å se hvor milliardene faktisk ender opp, og om bistand har noen nytte annet enn å sikre politikere fjonge jobber i utlandet når de er ferdige på tinget. Hvor mange milliarder som har gått i bistand til feks Sudan gjør tydeligvis ikke slutt på sultkatastrofene der. Styrtrike Brasil er et annet bra eksempel, de hogger stadig ned regnskogen sin enten de får “bistand” eller ei virker det som. Pisser bort våre felles midler på å si at “vi er rause” uten å gjøre noen forsjell i verden, idioti.

  • Harald

   Tro meg, alle vet at mesteparten av bistandsmidlene havner andre steder enn der de skulle. Jeg har sett norske bistandsprosjekter på nært hold i forbindelse med oppdrag i utlandet, og jeg har kun en kommentar: – skrekk og gru. I et møte i UD ble det for noen år siden diskutert hvilke bistandsprosjekter som skulle prioriteres. Lederen av møtet hadde følgende kommentar (og dette er helt sant – har det fra “inside information”): “Det er meg revnende likegyldig hvilket vindu vi kaster pengene ut fra”. Slå den !!

   • O.M. Hadland

    Men røvhullpartiet vet at “Herren elsker en glad giver”.

 • Harald

  Dette partiet eier ikke “magamål”. Her har de akkurat klart å karre seg over sperregrensen, og har mindre støtte i folket enn noensinne, og så skal de inn i regjering på bekostning av FrP? Hallo? Burde ikke noe snart viske Hareide noen velvalgte ord i øret og be han om å jekke seg ned en sånn ca 4-500 hakk? Det er utrolig hvilke høye tanker denne “halvmuslimen” har om seg selv.

 • oliver

  Hovedgrunnen til at KRFs verdier står så langt fra FRPs verdier er først og fremst at FRP er frekk nok til å ville innføre en mye strengere vurdering av hvem som skal få U-hjelp og omfanget av hele ordningen. Det er jo påvist i flere undersøkelser at U-hjelp kan være hensiktsmessig ved akutt behov, men at den langsiktige effekten faktisk ofte er negativ. Av mange grunner, bl.a. korrupsjon og at prosjekter som går dårlig genererer mere U-hjelp og dermed blir en “industri” i seg selv.
  http://forskning.no/bistand/2012/02/norsk-bistand-har-ingen-effekt

 • AugustPetersen

  Problemstillingen kom opp i media allerede før opptellingen var gjennomført. Tror nesten at ideen stammer fra media og er mediadrevet primært. Listhaug er kanskje den mest dugelige integreringsminister man har hatt noensinne og sier akkurat det innvandrene trenger å høre.

 • RogueSecret

  Religion og politikk har igenting å gjøre sammen.

  Fiction | Nonfiction

 • Sven007

  Venstre bør gå inn i regjeringen. Det er der de hører til.
  Egentlig hører Kr.F også med, men dessverre ser det ut som om våre lokale varianter av ayatollahene har tatt makten i det partiet.
  Men det gir selvfølgelig partiet en historisk sjanse til å eliminere seg selv i et slag. F.eks. ved å styrte den borgerlige regjeringen til fordel for en koalisasjon av Ap og SV, støttet av Rødt og mdg. At Senterpartiet også vil være med i den nevnte koalisasjon vil neppe være noe forsvar for Kr.F.
  Vi går politisk spennende tider i møte. Og mens jeg venter, så kan Hareide gruble over hvor lurt det er å bære ammunisjon til den politiske leiren som antakelig står lengst fra ham.

 • Tor M. Hammeren

  Begynner å lukte Bondevik 3. Dropp Venstre og Krf, og ta inn SP.

 • Tor Dahl

  Hareide: “Vi kan ikke sitte i regjering med FrP – fordi de politiske forskjeller er for store.”

  Men FrP har ikke lenger problemer med å sitte i regjering med H og V (eller AP) som støtter selvbestemt abort!!

  Hareides fariseerisme kjenner ingen grenser…

  • invernes

   KRF mener du ikke FRP 🙂

   • Tor Dahl

    Takk 🙂

 • Tor Dahl

  Bondevik hadde et personlig, moralsk hat mot Hagen.
  Hareide har et personlig hat mot Listhaug.

  Det som gjør Hareide så rasende – er at Listhaug (den onde) våger å kalle seg kristen.

 • Tom

  Glem det! Eneste grunn til at vi får en forlenget borgerlig regjering er Listhaug, jeg stemte på Listhaug! Kall inn Vedum via bakdøra, bli kvitt sabotasje-partiene Krf og Venstre en gang for alle, ved neste valg er de ute av Stortinget da man ikke lenger har behov for å stemme taktisk!

  Her har partiene såvidt vippet sperregrensa og de begynner å diktere villkår? phøøyy!

 • Per E Bekken

  Det kan Krf bare glemme da grasrota i Frp allerede har krevd at så ikke må skje, samtidig som jeg vet at på få timer er det samlet inn 5000 underskrifter mot at Sylvi blir fjernet. Tross alt er det mange som vil ha henne som leder til og med. Må si som Vebjørn Selbekk sa i sin leder i går. Hareide snudde i siste liten og nå bør han be Sylvi om unnskyldning. Det er flere kristne som stemmer Frp og høyre enn på Krf. Har de glemt at over halvparten av det Norske folk støtter denne innvandringspolitikken?Sylvi Listhaug er den eneste politikeren som gjør det folket mener.

 • Trond Øyvind Kjølsrud

  1 statsråd. Ikke 3.
  1 til Krf
  1 til ventre
  3 til Frp
  5 til høyre
  Hvis det blir flere skal neste til Frp og deretter til Høyre. Slik er størrelses forholdet.
  Vi må opp i 13 statsråder og en statsminister før de 2 småpartiene får 2 hver.

 • Per T pesc

  Får KrF kastet ut Listhaug , så har de gravd sin egen grav. Der kan ikke engang Gud hjelpe Hareide.