KrF-kilde: Enkelte i KrF vil i regjering. Ønsker i så fall å sparke ut Listhaug

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere kilder i borgerlige miljøer sier at det mest sannsynlige utfallet av sonderingene blir at Venstre går i regjering, mens KrF blir stående utenfor.

Enkelte i KrF mener imidlertid at partiet bør i regjering. De ser i så fall for seg at partiet tar over for Listhaug som integreringsminister, Arbeids og sosial-departementet og eventuelt en ny post som bistandsminister. Knut Arild Hareide skal ha et ønske om å bli arbeidsminister.

Men dette anses som lite sannsynlig og det blir vist til at en eventuell regjeringsdeltakelse fra KrF sin side ville være et løftebrudd, også om man skulle lykkes i å sparke ut Listhaug.

Én Venstre-kilde  mener at det er sannsynlig at partiet vil kunne regjere med Høyre og Frp, også om Listhaug blir sittende. Det blir vist til at det er i miljøpolitikken partiet kan sette størst fotavtrykk. Andre viktige departement for Venstre kan være næringsdepartementet og et eventuelt nytt bistandsdepartement. En annen kilde med kjennskap til paritet mener dette er mer usannsylig og peker på at mange i Venstre vil oppfatte det som risikabelt å inngå et regjeringssamarbeid. Kilden mener også at det vil være vanskelig å ha en god kjemi.

Flere Venstre-topper har gitt utalelser som tyder på at partiet er på gli mot regjeringsdeltakelse.  Sonderingene mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre startet allerede tirsdag kveld i statsministerboligen til Erna Solberg. Hun gjorde et poeng ut av at partiene skal finne fram til et borgerlig preg på politikken som alle kan være stolte av.

– Det ligger mye i kurven allerede, sa hun ifølge NTB. Hun sier de fire partiene på borgerlig side har god tid til å finne ut av veien mot regjeringsspørsmålet.

 

 

ANNONSE:


Publisert: sep 14, 2017 @ 2:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Lars Akerhaug

Journalist

Latest posts by Lars Akerhaug (see all)