NBCs John Heilemann: Breitbart “er en mektigere medieinstitusjon” enn Fox News

By Breitbart.com commons wikimedia

Kommentaren kommer fra en debatt i MSNBC-programmet ”Hardball” mandag 11. september, hvor deltagerne diskuterte en Politico-rapport som indikerer at Steve Bannon kommer til å støtte utfordrere til etablerte republikanske senatorer i tiden fremover. I programmet konkluderte Heilemann med at Breitbart News er mektigere og mer innflytelsesrik enn Fox News når det kommer til å påvirke politiske valg.

Heilemann utdyper: ”i de siste 20 årene, hvis Fox News har bestemt seg for å stille seg bak en regjerende kandidat, ville det skape problemer for den motstridende kandidaten. I følge Heilemann er ikke dette tilfellet i dag fordi: ”hvis Steve Bannon bestemmer seg for å anvende hele Breitbarts arsenal for å motarbeide en regjerende republikansk kandidat… vil man få en sårbar kandidat.”

Breitbart og Fox News var på motstridende sider i de to viktigste politiske kampene etter 2012-valget,  amnesti for ulovlige innvandrere og fremveksten av Donald Trump. Den amerikanske arbeiderklassen tok Breitbarts side hver gang. I følge det konservative radioikonet Rush Limbaugh, er først og fremst de etablerte medieinstitusjonene i USA som mener at Fox er en konservativ nyhetskanal, mens selve seere i de konservative kjerneområdene har en annen oppfatning.

 

For mer info, se:

Breitbart News. NBC’s John Heilemann: Breitbart ‘More Powerful Media Institution’ Than Fox News, 11 septmber 2017.

 


Publisert: sep 14, 2017 @ 11:56 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist