NBCs John Heilemann: Breitbart “er en mektigere medieinstitusjon” enn Fox News

By Breitbart.com commons wikimedia

Kommentaren kommer fra en debatt i MSNBC-programmet ”Hardball” mandag 11. september, hvor deltagerne diskuterte en Politico-rapport som indikerer at Steve Bannon kommer til å støtte utfordrere til etablerte republikanske senatorer i tiden fremover. I programmet konkluderte Heilemann med at Breitbart News er mektigere og mer innflytelsesrik enn Fox News når det kommer til å påvirke politiske valg.

Heilemann utdyper: ”i de siste 20 årene, hvis Fox News har bestemt seg for å stille seg bak en regjerende kandidat, ville det skape problemer for den motstridende kandidaten. I følge Heilemann er ikke dette tilfellet i dag fordi: ”hvis Steve Bannon bestemmer seg for å anvende hele Breitbarts arsenal for å motarbeide en regjerende republikansk kandidat… vil man få en sårbar kandidat.”

Breitbart og Fox News var på motstridende sider i de to viktigste politiske kampene etter 2012-valget,  amnesti for ulovlige innvandrere og fremveksten av Donald Trump. Den amerikanske arbeiderklassen tok Breitbarts side hver gang. I følge det konservative radioikonet Rush Limbaugh, er først og fremst de etablerte medieinstitusjonene i USA som mener at Fox er en konservativ nyhetskanal, mens selve seere i de konservative kjerneområdene har en annen oppfatning.

 

For mer info, se:

Breitbart News. NBC’s John Heilemann: Breitbart ‘More Powerful Media Institution’ Than Fox News, 11 septmber 2017.

 


Publisert: Sep 14, 2017 @ 11:56 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
 • Sven Åke Svensson

  Breitbart er polarisert. Men de kan man i alle fall sjekke opp kildene til da de er flinke til å vise til sine kilder.
  Og i tillegg gjør de som resett.no gjør. De kaller en spade for en spade.

  • Svein Svendsen

   Breitart har utvilsomt en slagside, men denne slagsiden er ikke større enn den CNN, New York Times eller andre i MSM der borte har, og Breitbart er i alle fall helt åpen om sin slagside.

   Jeg ønsker meg medier som formidler saker så nøytralt som mulig, og dekker viktige saker selv om en nøytral beskrivelse av sådanne ikke slår positivt ut for det politiske syn mediet bygger på. Forhåpentligvis blir ikke Resett som New York Times, Breitbart eller Norges egne medier som VG, Aftenposten o.l.

 • Ivar Systad

  Dette er positivt for demokratiet i USA. Alt for mange senatorer er i lommene på ” the deep state “, og disse er en direkte fare for det amerikanske demokratiet.