Sverige: Grov gruppevoldtekt ikke etterforsket på grunn av ressursmangel i politiet

Rikspolischefen Dan Eliasson Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix

Ti menn som er mistenkte for en gruppevoldtekt mot en kvinne i 30-års alderen i Botkyrka i august 2016 ble ikke pågrepet før sommeren 2017, selv om flere av dem var identifiserte, melder den svensk avisen Metro.

I følge aktor Markus Hankkio, har politiet rett og slett hatt så mye annet å gjøre at de ikke har hatt ressurser til å etterforske voldtekten.

Voldtekten gikk for seg i timesvis, kvinnen anmeldte selv angrepet til politiet.
Kvinnens advokat, Elisabeth Massi Fritz, uttaler at det er snakk om en særdeles grov voldtekt, og beskriver saken som en av de vanskeligste voldtekssakene hun har støtt på i løpet av 26 år som advokat. Offeret er svært traumatisert.

Først i juni i år ble de første mistenkte arresterte, til tross for at politiet hadde sikret spor som kunne matches ved Nationellt forensiskt centrum (NFC).

I følge opplysninger avisen Metro har fått fra en kilde i etterforskningen, så kan opptil 20 personer ha deltatt i gruppevoldtekten, men politiet søker pr. nå ikke etter flere mistenkte.

Flere av de mistenkte er tidligere dømt for kriminalitet, men alle nekter for at voldtekten fant sted. De er mellom 18 og 24 år, og alle er dømt for kriminalitet tidligere,  bl.a. for narkotikaforbrytelser, vold, seksuell utnyttelse av barn, misshandel og vold mot tjenestemann.

Samtidig melder SVT Nyheter om at politiet ikke rekker å etterforske voldtekter fordi mordutredninger legger beslag på alle ressurser innen politiet.
Alt flere voldtektsanmeldelser i Sverige henlegges, selv når det finnes mistenkte,  fordi det finnes for få politifolk.

I følge SVT Nyheter har en etterforskning som gjelder en 12-årig jente som ble mistenkt voldtatt av en eldre gutt i Stenungsund, ikke kommet videre etter seks uker, til tross for at politiet har navnet på den mistenkte gutten.

Tidligere i år filmet to menn en voldtekt de utførte mot en kvinne og publiserte videoen på Snapchat i ettertid. Filmen ble sporet av en som så den, men tipseren hørte ikke fra politiet før etter to måneder, selv om de som utførte voldtekten var tydelig gjenkjennelige i filmen. Mennene ble etterhvert dømt.

Slik situasjonen er i dag, har vi ingen mulighet til å etterforske både mord og voldtekter, sier Torgny Söderberg, seksjonssjef for etterforskningsenheten i Stockholmspolitiet og legger til at det verste som kan skje er at allmennheten mister tilliten til rettsvesenet.

I følge Expressen er situasjonen innen det svenske politiet kritisk av flere grunner.
Politiet mangler ressurser og er underbemannet, de sliter med en dårlig omorganiseringsprosess og mange slutter fordi lønnen er lav.
I en artikkel i Svenska Dagbladet i september i fjor kritiserte politi-inspektør Lars Alvarsjö politikerne for å ikke forstå alvoret. Tilliten til Rikspolitisjef Dan Eliasson er brukt opp, sa Alvarsjö, og pekte på risikoen for at enda flere politifolk vil slutte i jobben.

 


Publisert: Sep 14, 2017 @ 8:53 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Brian Cohen

  Man er redd for å miste tilliten? Er man sikker på at den er der i det hele tatt…?

 • Ten4

  Så da finnes det svenske tilstander likevel slik Listhaug hevder? Nei?
  De har sluppet reven inn i hønsegården, men peker på at det er ren idyll. Eller i verste fall en “ansträgning”, når kyllingene flakser til alle kanter.

  Man kan jo forstå hvorfor “Stocholmssyndromet” heter nettopp det.
  7-kløvern eier ikke skam. De fortsetter bare med å ødelegge liv i samme raske tempo. Reinfeldt mener at svensk kultur finnes ikke. Er det dette han etterlyser? Det virker sånn.

 • invernes

  Man leser om slike saker nesten hver dag i Sverige nå, landet er i full oppløsning innenfra,politikerne som styrer forsøker så godt de kan å skjule sannheten.
  Det er nok bare et spørsmål om tid nå før Sverige revner i fillebiter , spørsmålet er om landet overlever til valget. 🙂

 • heimevernet

  “Politiet mangler ressurser og er underbemannet…”

  Jeg tipper at politistyrken er tilpasset et sivilisert samfunn, så det er nok ingenting i veien med den foruten at at den er styrt av PK-ere. Det er riktigere å si at man har importert en mengde kriminalitet som ikke står i forhold til ressursene som på forhånd er satt til rådighet.

  Ressursene i politiet kan ikke økes brått ved brå økning i behovet, for da får man korrupsjon. Derimot må ressursene økes sakte, men sikkert over tid, hvis en ressursøkning er ønskelig. Så et ønske om å ta inn usiviliserte migranter må forberedes flere tiår i forveien ved å øke politiressursene gradvis.

  Følgene av å ta inn et stort antall usiviliserte migranter (importere kriminalitet) er at politistyrken blir underbemannet og at den ikke-korrupte delen av politistyrken minsker – noe Sverige nå opplever. Vi kan klare dette tvilsomme kunststykket her i Norge også. Bare hold stø kurs med globalistpartiene SV, Ap, MDG, KrF, Venstre, Høyre og Frp (og til dels Rødt) ved roret (Sp er medskyldig). Hvis vi ønsker svenske tilstander er det bare å stemme på ett av disse. Hvis ikke, Allah hjelpe oss.

  • Egil Rasmus

   Dersom den røde fane hevder at emigrantene er reelle flyktninger; da er det påfallende at disse ønsker å gjenskape kaoset de flyktet fra i sine nye hjemland. Det er også påfallende at en ærlig ung mann på flukt fra krig først tyr til kriminalitet når han ankommer landet som skal gi beskyttelse. Den unge mannen hevder seg forfulgt av myndighetene i sitt hjemland. En dissident på 17-18 år. Tror ikke det. Det er åpenbart at den kriminelle karrièren starter i hjemlandet, man har politiet i hælene, og det er opportunt å stikke til utlandet. Fremfor vann og brød i en 20-manns celle på ubestemt tid.

 • StemmerBlankt

  Slår idyllen sprekker hos søta bror?

  • heimevernet

   Document har for tiden svært høy aktivitet, men hvis man stikker inn om avpixlat.info eller samnytt.se som det nå heter, så ser man kommentarfelter som eksploderer. Sammenlikn med lengden og intensiteten hos Document, så ser man hvor mye idyll det er i Astrid Lindgrens land. Hvis en brøkdel av sinnet er reellt, så spørs det om ikke idyllen har sprukket, ja.

 • Vonbråten

  Skremmende, veldresserte skandinaver tør heller ikke organisere seg etter etnisitet og ta igjen. Man kan spørre seg om voldtekt av en muslimsk jente ville avstedkommet samme reaksjon fra påtalemakt og politi.

  • Brian Cohen

   “veldresserte skandinaver tør heller ikke organisere seg etter etnisitet og ta igjen.”

   Hvorfor skulle de gjøre det? Hva godt ville det medføre?

   • Geiseric

    Vel, jeg skal ikke bruke ordet “godt”, men man kan jo tenke over hvilken type justis som lenge har vært den dominerende i midtøsten, nemlig øye-for-øye, tann-for-tann. Det er en veldig tydelig (mange vil si overtydelig) form for kommunikasjon. En løgner mister sin tunge, en tyv mister en hånd, osv. Det er ikke stort rom for misforståelser.

   • Vonbråten

    Det ville øke risikoen for gjerningspersonen, i tillegg vil det på sikt øke tryggheten i lokalmiljøet.

    • Brian Cohen

     Og du tror ikke dette vil føre til en eskalerende voldsspiral?

     • heimevernet

      Jeg liker ikke retorikken din. Folk tvinges til å godta langt høyere sannsynlighet for å bli utsatt for grove lovbrudd. Samtidig ordner ikke politi og rettsvesen opp på en virkningsfull måte. Og når borgerne viser misnøye så får man høre at man bidrar til “en eskalerende voldsspiral”. Vonbråten har neppe bedt om dette problemet. Det er PK-ere som ønsker å føle seg gode. Men de vil helst ikke ha problemet selv, så de skyr områder der migranter ferdes.

      For øvrig virker det som at du tenker at migrantene før eller senere vil få respekt for vestlig samfunnsmodell. At vi bare skal vente litt til, og så vil det ordne seg.

      Du har kanskje rett, og kanskje ikke rett, men nå har det gått flere generasjoner allerede. Hvor tålmodig skal man være? Skal man by fram den andre datteren hvis den ene blir voldtatt i god nytestamentlig, bedehuskristen tradisjon? Og så fortsette å by frem datterdatteren og datterdatterens datter? Husk at forbryterne meget vel kan leve i et parallellsamfunn innenfor vårt eget samfunn som kan utvikle seg til å bli et permanent parallellsamfunn.

      Vi i Vesten er vant til politi og rettsystem ordner opp på en virkningsfull måte, og jeg mistenker at du er fastlåst i vestlig tankegang, noe som ikke ser ut til å fungere når forbryteren eller den potensielle forbryteren er ikke-vestlig.

      Vi snakker om mennesker som er vant til å ordne opp seg i mellom uten noen form for politi eller rettsvesen, eventuelt at man ordner opp via en type rettsvesen som vi ikke har lyst til å gjeninnføre her i Vesten, i og med at vi beveget oss videre for lang tid siden. Et parallellt rettsystem kan ha fått fotfeste innenfor parallellsamfunnet.

      Jeg tviler på at Vonbråten ønsker noen voldsspiral. På meg høres det mer ut som at han ikke ønsker noen av disse problemene, i det hele tatt. At det snarere er politikerne som har latt være å ta vare på samfunnet de har som jobb å ta vare på.

     • Vonbråten

      Den kommer uansett.

     • Brian Cohen

      Beklager, men med det utgangspunktet er du selv en del av problemet.

     • Vonbråten

      Du trenger ikke beklage, det er noe jeg lever fint med.

     • per berge

      Jeg skjønner utgangspunktet ditt Brian Cohen, men er ikke sikker på om du har rett.
      Samtidig er det vanskelig å sammenligne eks amerikansk privat våpenkultur til folkeslag som ikke har hatt det samme forholdet. Ikke minst som endel av sin grunlovsfesta kultur. Men “heimevernet” har også sitt på det tørre når det gjelder statistik og argumentene hans forøvrig.
      Enn så lenge er ikke jeg villig til en slik endring men kan vi spå om framtida ?

  • Frida Fredriksen

   Oi,oi da har vi sett det samme som karikaturtegningene kanskje.

  • oudeis

   Jenter som blir voldtatt bør konvertere til islam under eller etter ugjerningen for å få samfunnets oppmerksomhet

 • Nils_Svendsen

  “De gode” snakker sjeldent om alle ofrene åpne grenser medfører…

 • excalifornia

  Ikke problematisk at NRK Dagsrevyen har profilert vold i Sverige, men problematisk at Listhaug har reist til Rinkeby?

 • Egil Rasmus

  Det er viktig å sitere SVs vurdering av regjeringens holdbarhet?! Hva som skjer i Afghanistan er også viktigere en det som skjer like over grensen. Filter media!!
  https://uploads.disquscdn.com/images/726c2e7ec8c689358429335585d66d69dd7fa8d97b02402d3c990717de6b8ea8.jpg

 • K.Andersen

  Dette er skremmende,,,viser jo hva våres nye landsmenn er truende til å gjøre med nordmenn også..hurra for denne innvandringen..

 • Brian Cohen

  Nå er det om å gjøre å diskutere retorikken til Listhaug!! Ikke sant, Bjørnar Moxnes og Kari Kristensen?

  (sa han lett sarkastisk)

 • Frida Fredriksen

  Send svina ut av landet. La dem sitte i fengsel i eget land. Slutt å bruk silkehansker på disse voldsmennene. Alle dere som ønsker mere innvandring må føle dere skyldig når dere leser om voldtekter,drap osv….SKAM DERE!
  Dere som kjemper for å ruinere deres eget folk og land.
  Kanskje neste gang er det dere selv,søster,mor eller bror som lider samme skjebne.

 • DrD .

  Dette er et direkte resultat av masseinnvandringen fra ikke kompatible kulturer med nedsettende kvinnesyn.
  Dette er også politikernes feil da de stadig presser frem strengere våpenlover i alle land foruten USA. Ikke noe annet redskap har ført til større likestilling enn nettopp skytevåpen. Med et våpen så kan selv den spinkleste kvinne, en pensjonist eller en handicapet i rullestol forsvare seg mot fysisk overlegne angripere.
  Å tro at et samfunn blir farligere med flere våpen er å lese statistikk feil. Når lovlydige borgere har rett til å bære våpen må de kriminelle tenke seg grundig om før de risikerer liv og helse, enten de er ute etter å stjele verdisaker eller voldta.
  De som argumenterer med at også kriminelle da lettere kan skaffe seg våpen, glemmer at kriminelle pr. definisjon ikke bryr seg om lover, og kan derfor i dag uten problemer skaffe og bære våpen. I tillegg opererer mange kriminelle i grupper, og da har de i stor fysisk overmakt over selv en godt trent mann.
  “God made man, but Samuel Colt made them equal!”

 • asiaarild

  Dette er for galt inn med mere penger

  • BernstGunnar

   Mer penger gir ikke plutselig mer kompetente etterforskere, dette tar tid å bygge opp. Svensk politi er nedsyltet med drapssaker og drapsforsøk, de forteller selv at de knapt har kapasitet til å se på annet. Se på gårsdagens Aktuelt på SVT som tar opp dette.

 • Feliciano

  Sjekk her. En 12-års gammel jente ble voldtatt. Jenta visste hvem det var og oppga fullstendig navn og signalement til politiet. Nesten 2 måneder senere har ikke politiet tatt den mistenkte inn til avhør.

  Se videoen og bli ytterligere sjokkert!

  Lov og orden er i ferd med å forfalle i Sverige.

  https://samnytt.se/polisen-hart-pressad-hinner-inte-utreda-valdtakter-pa-barn/

 • Tor Dahl

  Har ikke disse stakkars kvinnene fedre, onkler, brødre eller venner??

 • “Mange slutter fordi lønnen er for lav”??
  Nei gitt. De slutter fordi jobben som politi har blitt håpløs, farlig og ekstrem.

  • heimevernet

   Ja, og politifolkene mangler også trening som visse flaue youtube-videoer viser. Ikke minst var det en episode i media der en politimann ikke fikk forsterkninger da han ba om det, selv om situasjonen var klart farlig for ham.

   Videre må mange av forbryterne slippes rett ut på gata igjen (av PK-årsaker) etter en skjennepreken, som betyr at jobben sikkert føles mindre givende enn å være politimann i et ikke-PK samfunn.

 • Tom

  Regner med Fritzon fortsatt ikke er interessert i møte med norsk minister!

 • Terje Hauger

  Hvis dette hadde skjedd her i Norge, hadde det norske folk reagert annerledes (les bedre) enn det svenske? Hadde vi brettet opp skjorteermene, spyttet ut snusen, og stilt oss opp utenfor statsministerboligen? Og hva hadde vi i så fall gjort der? Viftet med røde roser og sunget “We Shall Overcome”? Kastet stein og Molotov-cocktails?

 • Brian Cohen

  Alle mennesker har ansvar for sine egne valg og handlinger.
  Dette gjelder også muslimer, selv om enkelte på venstresiden prøver å frita dem for dette.
  Dette “samfunnet har skylda”-vrøvlet er vrøvl, enten det er snakk om Fjottolf Hansen eller Hassan Dhuhulow.
  …eller Lars Gule.

  • heimevernet

   Ja, jeg er helt enig i at alle mennesker har ansvar for sine egne valg og handlinger. Og samfunnsforvalterne importerer systematisk mennesker som i liten grad er villig til å ta det ansvaret. Som et menneske som er vant til å ta ansvar er det vanskelig å sitte å se på at de rundt en i mindre og mindre grad tar ansvar, eller rettere sagt, som er vant til å ta ansvar. På et tidspunkt blir ansvaret så stort for de ansvarlige at man ikke makter det lenger.

   Jeg klarer ikke for eksempel å dømme foreldre i Rotherham for at de blir med i English Defence League eller liknende når menneskene rundt dem som har offisielle roller beviselig ikke fyller de rollene de er ment å fylle. Mine barn kunne ha vært blant ofrene. Sannsynligvis ville jeg personlig ha klart å få meg og familien til helvete vekk fra slike områder før det var for sent, men ikke alle har den muligheten.

 • Mårstøl Håvard

  Det er ingen mangel på politi ressurser når Nordiske motstandsbevegelsen deler ut flygeblad. Då står politiet klar, gjerne 20 mann, klar til å arrestere “nazistene” om dem skulle finne på å forsvare seg mot Batikhekser eller antifa.

 • Egil Rasmus

  Når PK-eren og islamisten først er i samme hus må vi andre som er gisler sørge for at de også får dele samme rom. Gjerne soverom så de kan bli bedre kjent og bedrive SM. Løsningen ligger i dette ukompliserte. En våt SM-tanke kan være å begynne med en eiendom i nabolaget til eksempelvis JGS. “Nei men jøsses ser man det … er dere på besøk her da?” … “Nei! vi har flytta inn og er kommet for å bli”. Så la oss slutte å prate og begynne å handle ved å finne sammen i en stiftelse hvis gode formål er å samle inn midler slik at PK-ere kan bli bedre kjent med islamistene de har invitert hjem til huset vårt. På sikt svir det i pungen, og det er jo litt SM. KIK.