Nye massegraver funnet i Bosnia

AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC

Ofrene antas å være bosniske muslimer, ifølge Den Internasjonale Kommisjonen for Savnede Personer (IMCP).

Den ene graven ble funnet ved Koricanske Stijene, der 200 muslimske og kroatiske menn ble massakrert av serbiske styrker i 1992. Rundt 40 ufullstendige skjeletter har blitt hentet ut av graven, ifølge Det bosniske instituttet. Tidligere er det hentet ut rundt 117 ofre fra graver i samme område, og instituttet leter fortsatt etter 98 andre.

Den andre massegraven, der man har funnet ti skjeletter, ble oppdaget i den østlige regionen Vlasenica. Ifølge ulike organisasjoner for krigsofre i Bosnia, ble om lag 2.600 bosniske muslimer fra Vlasenica drept under borgerkrigen.

Over 100.000 mennesker ble drept og to millioner ble internt fordrevet i den brutale etniske konflikten i Bosnia mellom 1992 og 1995.

Ved krigens slutt var rundt 31.500 mennesker fortsatt ikke gjort rede for. Siden den gang har man funnet levningene av over mer enn 25.000 ofre i hundrevis av massegraver, ifølge Det bosniske instituttet. Fortsatt er 6.500 mennesker savnet.

NTB-TT-AFP

(©NTB)


Publisert: sep 14, 2017 @ 9:37 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.