Redaktørene

Featured Video Play Icon

Last updated on September 23rd, 2017 at 11:19 am

Resetts redaktør Helge Lurås var invitert til Redaktørforeningens styremøte 15. september. Her er et 7 min utdrag av den times lange seansen.

Lydopptak av møtet i sin helhet kan høres her:


Publisert: Sep 23, 2017 @ 11:19 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Dag Inge Hendrix

  Hvordan kan noen ønske å sitte i samme rom som Thor Stalin Eriksen?

  • Scott Johansen

   Si det du…

  • Ten4

   Er det han som ser ut som han sitter på ei spikermatte, og oppfører seg utidig? Søler kaffe og ikke helt befinner seg i rommet? Vi kunne godt fått navnene på disse redaktørene

   • knut e. berger

    Thats the one.

 • Brian Cohen

  Meget bra av Lurås. Men reaksjonen hos de andre var som forventet: “vi? VI gjør ikke noe feil!”

  • kulumuli

   Jeg vil tro de andre vil etter dette gå rett i angrep. De vil kartlegge hele Resett.no og vil slå opp selv den minste lille ting så langt det tjener deres sak. Å overbevise MSM er umulig. Det blir en krig, som Breitbart spådde.

   • Erlend Johansen

    Husk NRK kalte lenge Breitbart.com en “antisemittisk og høyreekstrem” avis. Dette er altså en avis grunnlagt av en jøde (Andrew Breitbart), og som har jøder i flere sentrale stillinger i avisen. Breitbart ansetter også arabere, homofile, asiatere osv. Breitbart har eget kontor i Jerusalem, som også har hatt besøk Benjamin Netanyahu. Nå har vi også en Harvard-studie som også konkluderer med at Breitbart.com ikke er høyreekstrem. Men gir NRK dementier etter sine journalistiske løgner og desinformasjon? Nei, selvsagt ikke. NRK = Fake News
    http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/16/harvard-mit-study-breitbart-is-not-alt-right/

    Nå blir også Breitbart anklaget av NYT for å være FOR Israel-vennlig, etter at NYT, CNN og andre demokrat-dreide medier i USA har brunbeiset Breitbart som “høyreekstrem og antisemittisk”. Dette er kun et uærlig spill fra journalister som bedriver politisk propaganda. Les f.eks. boken til Andrew Breitbart – Righteous Indignation.
    http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/08/17/nyt-mag-breitbart-borderline-fanatical-advocacy-israel/

 • Hvor lenge skal redaktørene fortsette å insistere på at de “ikke opplever” det som alle oppegående mennesker kan observere? Medienes ensretting mot det “moralsk høyverdige” på bekostning av liv og helse for levende mennesker ute i det virkelige liv, er kontraproduktiv. Ved å fornekte realiteter og nekte å finne løsninger i tide, vil problemet vokse og smellen nødvendigvis bli større, den dagen det ikke lenger er mulig å holde det gamle og “nye” Norge samlet. Det kommer til å gjøre vondest for dem som mentalt sett er orientert lengst vekk fra virkeligheten.

  • Balalaika

   Les Stortingsprop. 74 fra 1979 så ser du hvorfor dette kommer til å vare. Det er ikke bare mediene som er innstilt etter denne, journalisthøgskolen og en haug av offentlige institusjoner er godt innprentet i dette og ansetter nå medarbeidere født lenge etter at ‘doktrinen’ fra -79 ble iverksatt.

 • selma

  Veldig bra, og hjertelig takk til deg, Helge Lurås, for at du er så klar og sannferdig tydelig i ditt budskap til Red.foreningen.
  Måtte de ta det til seg, og at det kommer noe positivt for samfunnsdebatten ut av dette.
  Forunderlig at de ikke har sett dette selv-, men-men det vil jeg nå tro de har.
  At du inviteres til foreningen, er jo i seg selv et tegn på at de tar Resett alvorlig, og at de dermed forstår alvoret.

  • Scott Johansen

   Tiltredes

  • Knut Tiller

   Fullstendig enig i støtte til Lurås! Men jeg er slett ikke sikker på på at invitasjonen er at de tar Resett alvorlig. De vet, eller burde vite, utmerket godt hvordan virkeligheten rundt innvandring, dens konsekvenser og omkostninger ser ut. Det foreligger tross alt så mye fakta etterhvert, bla to Brochmann rapporter som virker glemt, som media generelt har like god tilgang til som alle andre. I tillegg har vi alle hendelser som aldri skrives om, men som de likevel har tilgang til og kunnskap om. Hvorfor forstår de ikke fakta? Hvor er den gravende og undersøkende journalistikken? Den finnes på alle andre områder i samfunnet, hvorfor ikke også rundt innvandring? Fordi de ikke vil! Dessverre tror jeg heller ikke de tar til seg lærdom av Lurås heller, kanskje mer et forsøk på å dempe ham og få ham over på sin side? Uansett vil jeg påstå norsk presse opptrer uansvarlig på saksområdet! Takk for Resett, HRS og document!

   • selma

    Her er sikkert mange ulike tolkninger av denne hendelsen. Din er også¨et alternativ. Vi kan jo lure, og tenke vårt uansett.
    Lurås er en kjent og respektert skikkelse innen miljøet av utenriks/ politisk stoff. Det faktum at han har startet resett, som i tillegg til doc og rights, utgjør en voksende, kritisk motstemme i dagens Norge, det har nok fått mediafolk til å stusse. Lurås har vært tydelig med sin kritikk, og det tror jeg setter spor.
    Godt er det iallfall at vi har så uredde røster, som attpåtil er i en posisjon til å bli hørt og få aksept for sin kritikk. Jo flere som står fram, jo bedre for oss alle.
    Og nei, den gravende og undersøkende journalistikken har ikke gode kår i Norge, men ser det er bedre bl.a. i Danmark. Weekendavisen liker jeg godt.

   • selma

    Må legge til dette:
    For noen år siden (2011 )leste jeg “Sokrates og sjøpungen” av Bjørn Vassnes, vitenskaps-journalist. Det var sist jeg var i kontakt med en journalist som pløyer dypt og setter fingeren på samfunns-spørsmål som angår oss alle.
    Hvor blir det av kunnskapen, var tema. Idag ser jeg enda tydeligere disse konsekvensene.

  • Leif

   Spill for galleriet at han er invitert. Debatten etterpå er en skinndebatt. Det Lurås sier til dem faller på stengrunn.

   • selma

    Jeg er av natur verken pessimist eller defaitist.

 • Bjorn Ramstad

  Bortsett fra at lyden i noen sekunder var skjemt av ekko var det ingen ting som skurret av det som Lurås sa. Det var så logisk og overbevisende uttrykt at en skal sannelig ha kolde hjerter og lite logikk innbygd for å blåse av dette. Blir spennende å se om noe har gått inn.

  • Dico

   Lyden var vel slik NRK sjef Thor Gjermund Eriksen opplevet den? Eriksen minner om eleven i 1. klasse som ikke klarer å sitte i ro. Det han hører er ubehagelig. Men bra han holdt ut. Det skal han ha. 🙂

  • MrFeyn

   Det var bare ekkokammer effekten i msm…
   Det er vel omtrent slik det høres ut inne i hodet på en sosialist.
   Godt gjennomført av Lurås, men jeg betviler at noe av budskapet gikk inn, så her må nok Lurås kjøpe en, om mulig, enda mindre teskje, snakke l a n g s o m t og investere i en pekebok med lyd…!

 • Scott Johansen

  Det Helge Lurås snakker om er den elitevillede globaliseringen og multikulturen som en global økonomisk elite tjener på, men som utarmer de europeiske land.
  Ser vi et scenario ala filmen Elysium, hvor “In the year 2154, the very wealthy live on a man-made space station
  while the rest of the population resides on a ruined Earth. A man takes
  on a mission that could bring equality to the polarized worlds.”
  http://www.imdb.com/title/tt1535108/videoplayer/vi4196837657?ref_=tt_ov_vi

 • JDonny

  Lurås er utrolig bra. Han argumenterer så rolig, saklig og grundig at det er nesten til å bli rørt av.
  Jeg lurer på hvor bevisste redaktørene er selv på problemstillingen, eller om de bare har røyket sitt dop og lyger så de tror det selv.
  Det logiske hadde vært om de tok ordene til Lurås til etterretning, men ordene hans vil nok bare virke polariserende på dem. Tanken på at det de gjør er feil skremmer nok livsskiten ut av dem. Hvis de tar feil så står de jo ansvarlig for det dem har gjort.
  Og er det en ting venstresiden er kroniske fremmede for så er det å ta ansvar for egne handlinger.

  Også de blikkene til Thor Gjermund Eriksen, “priceless”!

 • Andreas Pedersen

  Media har tatt på seg “ansvaret” med å være et moralsk filter. Deres alibi er vanntett; vær-varsom plakaten som sier at de skal beskytte svake og utsatte grupper fra negativ omtale. I main-stream media slipper du unna med hva som helst, om det så er overfallsvoldtekter og grov vold i Norge, eller korrupsjon i verdensklasse i USA (Clinton) – men er du en hvit mann, da er du ferdig. I utlandet har vi sett en lang rekke karakterdrap på hvite menn i mainstream media, youtuber Pewdipie ble nazist, Milo Yiannopoulos ble pedifil, Trump ble rasist, nazist og alt annet. Her hjemme ser vi også tendenser til dette. De groveste voldelige overfallsvoldtekter blir begått av “guttegjenger” men ved et overgrep på fest der offeret selv sendte snapchatbilder av akten ble de gjerningsmenne outet med navn og bilde, de var jo hvite menn. Den slibrige professoren som ikke har gjordt noe i nærheten av straffbart er hvit mann og får da navn og bilde på trykk i VG. (Forsvarer på INGEN måte hverken hemsedalgjengen eller professoren, jeg påpeker kun forsjellsbehandlingen i media) En kjent islamist som har oppfordret til djihad i Israel får lede et politisk program i valginnspurten, hun har som kvinne, muslim og bærer av hidjab trippel immunitet og kan umulig kritiseres av mainstream media. Der nettavvisen har vært for svake og frieord har hatt et svært ensidig fokus, ofte med rasistiske undertoner, virker det som om Resett så langt har fylt sin rolle helt utmerket. Veldig bra jobbet så langt, stå på!

 • Vesper

  Det som kanskje er mer interessant enn Helge Lurås sine korrekte og logiske tankerekker er å observere kroppsspråket til tilhørerne. Tydelig ubekvemme med logiske fakta.
  Det som også slår meg i denne situasjonen vi nå er i er at storkapitalen og den radikale venstresiden kjemper mot samme mål, globalismen. Noen har blitt lurt og jeg er ikke i tvil om hvem.

 • Suprafon

  Lurås er fenomenalt god verbalt. Tror ikke det finnes hans make her i landet.

 • Dedjal

  Jeg har et ønske om å lese nyheter, verken mer eller mindre. Synes nyhetsaktører kan la være å vinkle saker, la være å gjennomsyre artikkelen med deres egne meninger.
  Er det virkelig for mye å be om?
  Som Asperger, så finner jeg det utrolig slitsomt at forfatteren hele tiden skal ha en agenda som man må luke vekk og kompensere for ved å dobbeltsjekke det opp mot andre kilder.
  Er det ingen reportere som føler en viss yrkesstolthet ved å oppføre seg objektivt?

  • Balalaika

   Akkurat – og det samme gjelder politikere. Med ett par unntak kan jeg ikke huske en norsk politiker de siste 20 år som jeg har følt har sagt det de mener uten at en snikende følelse av dobbeltbunn har vært der.

   • Dedjal

    Regjeringen fikk på plass en lov I 2008 som gjorde partiene immune mot saksøking av brutte valg løfter. Så de kan love gull og grønne skoger uten å måtte være bundet av muntlige og skriftelige lovnader.

    Jeg synes at politikerene skal få lov til å fremme lovforslag som påvirker folket, men at folket skal være de som stemmer over lovforslag o.l. Som angår det politiske systemet.
    Blir for mye meling av egen kake når stortinget kan sitte og øke sin egen lønn, øke frynsegoder, bevilge seg hytter og lengre ferie.
    Det er folket som er arbeidsgiveren til regjeringen!
    Skulle tatt seg ut hvis fagforeninger plutselig bestemte at alle arbeidere skulle få økt lønn uten at regjeringen hadde noe den skulle ha sagt.

    Hvis regjeringen, ansatt av folket, ønsker seg høyere lønn, så synes jeg at folket er de som skal stemme over noe slikt.

    Litt offtopic. Beklager

    • selma

     Dette er et kjempeviktig emne, og burde vært debattert offentlig.
     Stortinget har gitt seg selv rett til å bestemme sin lønn, sin pensjon SELV. Du snakker om å ordne seg !
     Og politikerne har endret Grunnloven uten at folket ble behørig orientert og fikk si sin mening. De har endret reglene for riksrett, fjernet Odelsting og Lagting. Den største endring i Grunnloven siden 1814. (2007)
     Odelstinget var påtalemyndighet tidl.
     Dette er nå ov.ført til stortinget.
     Den eneste som stemte mot denne endringen var Sverre Myrli, AP.
     Rettsvernet for stortingsrepr. styrkes ved denne endringen.
     Samtidig har politikerne overført mye av ansvaret for styringen av Norge til overnasjonale organer/krefter, som EU/FN ,via overnasjonale avtaler.
     Og folket sover.
     Sett i sammenheng er det FOLKET som må vekkes, og reagere overfor uansvarlige politikere. De er valgt av folket for å styre landet på folkets vegne.

     • Dedjal

      Men hva kan folket gjøre? Eneste man har er sin stemmerett, og den faller for kort til å forhindre at politikerene meler sin egen kake.

     • selma

      Jeg ser i dag ingen annen løsning enn at vi må forsette det vi gjør; skrive på nett, snakke med bekjente/familie og få dem interessert i det som skjer.
      Vil også tro at etter hvert som utviklingen fortsetter, vil flere og flere forstå.
      Det går også an å drive sin egen lille kampanje v. for eks. lage oppsett med info om hendelser og legge i postkasser, på bane etc.
      Bli en aktivist, med andre ord !
      Og når neste anledning kommer, bruke stemmeretten med vett, ikke strategisk, det tror jeg aldri fører frem.

     • Leif

      Det er fire år til neste storingsvalg; en evighet i politikken. Du bør heller forsøke å forklare hvorfor FrP ikke fikk mer enn 15 % ved valget.

     • Leif

      Fake news: lønnen til stortingsrepresentantene bestemmes av et eksternt utvalg.

     • selma

      Stortingsrepresentanters lønn blir
      vedtatt av Stortinget,
      etter innstilling fra en lønnskommisjon, opprettet 21.6.1996.
      Stortinget vedtar altså sin egen lønn.
      Fra mai 2017, er stortingsrepr. lønn kr. 928 000,- /år.
      I tillegg kommer
      en romslig pensjon (vedtatt av Stortinget)
      lang ferie (102 dgr i 2017)
      borteboerkompensasjon (diett, fri bolig, gratis hjemreiser)
      Siste vedtak om pålegg i lønn (22000,-) ble banket gjennom mot
      SVs og MDGs stemmer.
      Per Olof Lundteigen, SP og Lene Vågslid, AP brøt ut.

      Stortingsrepr. tjener i dag snart det dbl. av gj.snittslønnen til det folket de skal representere. Ta så med tilleggsytelser på toppen av lønnen.
      Tanken bak representativt demokrati var
      at folket skal styres av vanlige folk, ikke en politisk elite.
      Gj.snittslønn for vanlige arb.takere i Norge beregnes
      ligge på kr. 500 000,- /år.
      Nettavisen, 2017

 • Jan Petter Glendrange

  Synd at vi ikke har tilgang til de resterende 52 min. av møtet.

  • densensurerte

   Jeg savner de resterende 52 minuttene også.

   • eDmulig

    Ja, hvorfor vises ikke de resterende minuttene?

 • Triturus cristatus

  Jeg kan ikke unngå å legge merke til at de sitter og noterer flittig når Lurås snakker.

  Får håpe de lærer noe. 🙂

 • Mitoz Lakin

  Rektor taler til elevene, som ikke har gjort leksene sine godt nok.

 • SnakePlissken

  Fantastisk bra Helge. Klarere og tydeligere går det ikke an å si det. Tror jeg msm endrer seg av den grunn? Nei. Men det er verdt forsøket.

  • densensurerte

   De har iallefall fått sannheten servert direkte i sitt eget reir og kan ikke senere hevde at ikke visste.

 • Erlend Johansen

  Det er virkelig hjertevarmende å se hvordan Helge Lurås og Resett kjemper for landet vårt, og imot den korrupte venstredreide og globalistiske nasjonalpressen. Dette handler i ytterste konsekvens om en sivilisasjonskamp, og Helge Lurås bidrag kan ikke undervurderes. Takk!

  • eDmulig

   Tiltredes! En god kommentar!

 • Henning Rutledal

  Sannheten er objektiv, det har Lurås forstått. Løgnen har utspilt sin rolle i nyhetsformidlingen, det skal MSM bittert erfare.

 • Andre Olesen

  Dette var tøft sagt! Full støtte til Helge Lurås!
  Ser ut som TG Eriksen ikke er happy med det som blir sagt.

 • Smartnils

  Hvorfor får vi ikke se hele filmen?

 • BernstGunnar

  Vanskelig å ikke være enig i at Lurås målbærer nøktern fornuft på en god måte. Men det er urovekkende å se hvordan folk i rommet gjennom avslørende kroppsspråk totalt avviser hans tanker. NRK sjefen er rett og slett et pinlig skue – han kunne like godt stukket fingrene i ørene og ropt LALALALALALA.

  • selma

   Jeg synes han virker ille berørt.

 • Høyreekstrem???

  Det er åpenbart fortsatt slik at det er et varierende syn på verden avhengig av hvor man befinner seg på palasset. Står man i et vindu på vestfløyen og kikker ut, ser man ikke den samme verden som hun som står på gata og kikker opp mot vinduet.

  Dette inntrykket kan man overføre til landets redaksjoner.

 • densensurerte

  Det er et godt råd som jeg håper Lurås tar til seg. Det er en tid og anledning for ulike innledninger og presentasjoner.

 • Max Hermansen

  “innvandring” er antagelig det mest brukte ordet i det du sier her, Helge. Hvorfor ikke kalle en spade en spade, og slutte å krenke alle innvandrere? Det kommer en masse mennesker til Norge som IKKE er noe problem, men som integrerer seg.

  • John Magne Trane

   Masseinnvandring er like feil som feilinnvandring.

 • Arve Kvaløy

  Mer??.. Hvorfor sendes ikke hele? Dette er jo kjempe interessant…..Som Sverre talte Roma midt i mot, tar Lurås her tak i elefanten og plasserer den lett synlig på redatørforeningens bord..

 • Brian Cohen

  Observerer at Thor Gjermund Eriksens hird fortsetter i samme stil: i dag får vi høre at “innvandrere frykter AfDs fremgang”, uten at NRK-“sjonalisten” evner å si noe om hva som er bakgrunnen for AfDs fremgang.

 • Johan Slåttavik

  Hele denne seansen gjør meg bare trist. Lurås sin optimisme om at norske redaktører er mottakelige for noe som helst er beundringsverdig i seg selv, men åpenbart fånyttes. Vi må ikke glemme at disse redaktørene har tilkommet i sine stillinger utelukkende på grunn av sine politiske sympatier og tilhørighet – altså på grunn av sin manglende evne til å innse og akseptere de poengene Lurås presenterer.

  Likevel er det flott at Lurås og Resett får presentert dette overfor det store publikum. Slik at alle nå vet at disse redaktørene har fått det inn med teskje. Men at ikke engang det nytter.

 • Beatrice Smart

  Svært saklig og overbevisende av Lurås, som alltid. Samtidig ganske vondt å observere kroppsspråket til NRK-sjefen mens Lurås snakket. Et intenst arbeid for å holde ordene ute og å overhøre ethvert fornuftig, empirisk og logisk argument.

 • Når man ser på de personene sine kroppslige “kommentarer” og positurer så sier dette faktisk alt om den kamp og avsky man føler overfor den “etablerte” media!

 • Hans Åmåsby

  Der er interessant å høre opptaket av hele seansen, men det å tolke det han sier som fakta blir et spørsmål om politisk ståsted og realitetsoppfatning. Legger ellers merke til at han er nøye med å si «etter min oppfatning», og at han ikke mener medias vinklinger er basert på en konspirasjon og rent ondsinn. Det gjør at redaktøren allerede har markert en viss uenighet mot det som ser ut som en viss konsensus i kommentarfeltet.
  Synes Resett er interessant og lærerikt, men det skal bli spennende å se hva som skjer videre. Det er jo en viss tendens til å bli et ekkokammer med de samme meningene sagt på den samme måten som på dokument.no og HRS. Ofte gjentatt til det kjedsommelige. Dette må være noe som bekymrer Lurås allerede nå. Det er svært få motstemmer her inne, og det skaper en ensidig, intern debatt som knapt når utenfor redaksjonslokalene til Resett.
  Det virker heller ikke å i det kjedsommelige gjenta kritikken mot tradisjonelle medier, og så håpe at man påvirke leserne deres til å skifte mening. Noen vil kanskje til og med si at det virker motsatt. Det er vanskelig å ha såpass kraftige meninger om mediene uten å samtidig snakke nedlatende om deres lesere, idiotisere meningene deres, og presentere og forsøke å forsterke myten om medienes konspirasjon med globalister og elite. Det er å underslå evnen størstedelen av Norges befolkning har til å tenke selv. Det er oss/dem tankegang, og for mye «vi vet noe de ikke vet» og det irriterer mer enn det skaper innholdsrelevans, eller noen egentlig grunn til at for eksempel jeg skal gidde å lese enda en nettside hvor det står det samme som på dokument.no, HRS eller i kommentarfeltet til Listhaug.
  Selv om det er en voksende motstand mot innvandring, er det ikke noe som tyder på at de samme folkene slutter å lese aviser/nettsider. Papir-avisene er døde om noen år, men nettsidene lever i beste velgående. Og folk leser dem.
  Og så er det noen som tror at demokrati er noe man kan utføre foran skjermen og bak tastaturet. Demokrati er noe større, noe bedre og noe som skjer ved at man diskuterer ved å se folk i øynene, ser kroppsspråket og blir presset på meningene sine der og da. Slik Lurås gjorde hos de andre redaktørene. Ikke når man bruker en halvtime på å utforme et innlegg fullt av det som ved første øyekast ser ut som smarte formuleringer og ordsammensetninger, men som etter hvert er lest og sett så mange ganger at de er blitt utbrukt, utslitt, utrangert og kraftløse.

 • Echnatonus

  Det her var veldig artig å se på. Herr Lurås fortsetter å bygge seg opp en stadig større respekt hos meg. Meget velartikulert mann. Tilhørerne må nok kjempe hardt imot sine logiske instinkter for å ikke bli enige med Lurås. Ser mye unnvikende og lukket kroppsspråk fra tilhørerne, men på 5:09 er det ei som ikke klarer å undertrykke trangen til å nikke i enighet.