Senter for sekulær integrering ekskluderer kvinner fra styreverv

Shurika Hansen og Abida Akhtar i møte med Sylvi Listehaug.

Senter for sekulær integrering (SSI) ekskluderer to innvandrerkvinner fra styreverv og legger forhåndsbegrensinger på hva medlemmene kan dele på sosiale medier.

Styret i senter for sekulær integrering (SSI) bestemte i går at «ingen av styremedlemmene skal publisere i Resett, HRS eller Document eller at deres artikler skal deles hos oss ukritisk,» som det står på facebook-statusen til SSI-leder Shahram Shaygani. Styret begrunner sin beslutning med at de «ikke opplever de tre ovennevnte medier som konstruktive i debatten. Vi opplever derimot at en del av deres publikasjoner har skadet og hindret det krevende arbeidet for integreringen.»

Beslutningen synes spesielt rettet mot to av SSIs medlemmer, Shurika Hansen og Abida Akhtar. Begge disse innvandrerkvinnene har publisert flere artikler hos Resett. Det samme har Lily Bandehy og Cemal Knudsen Yucel fra Ex-muslims of Norway. Norskpakistanske Jeanette (Ninrock Etnestad) er en langvarig bidragsyter til HRS.

Etter det Resett erfarer er denne styrebeslutningen utslag av en maktkamp i miljøet om hvem som skal ha definisjonsmakt. Kilder Resett har vært i kontakt mener avgjørelsen er drevet frem av nestleder Shakeel Rehman, som er bror av Shabana Rehman.

Publiseringen av styrebeslutningen sent i går kveld ble flittig kommentert. Flere av SSIs følgere på sosiale medier tok avstand fra beslutningen og uttrykte skuffelse. Kjente stemmer som Ali Chisti, Sofia Rana og Lars Gule uttrykte imidlertid sin støtte.

SSI-leder Shahram Shaygani blogger her.


Publisert: okt 24, 2017 @ 2:09 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Morten Håland

  Sjokk at Gule var enig i den avgjørelsen.

  • ferguson

   Ja skikkelig sjokk.Forteller mye om nrk når han blir brukt som ekspertkommentator.

 • Markus Aurelien

  Nok et bevis på at integrering er blitt kodeord for islamisering.

  • Gothminister

   Hva er egentlig integrering? Når man slår det opp, får man ingen forklaring, men alle snakker om. Det som må til, er assimilering. Det vil være det eneste som fungerer.

   • IdiAlpine

    Integrering forutsetter at man føyer noe inn i det eksisterende. Det å kun være interessert i hva den ene parten ønsker vil ikke være god integrering etter mitt skjønn.

    • Ten4

     Hvorfor integrere mennesker? Trenger de integrering, så betyr det i klartekst at de ikke kan integreres.
     Alle de som ikke trenger integrering, blir automatisk en del av samfunnet.

 • Inger Svindahl

  Organisasjoner som ikke godtar ytringsfriheten til sine medlemmer er det noe fundamentalt galt med. De er jobber faktisk mot menneskerettighetene.

 • etnisknorsk

  På meg virker det ikke så lurt med all denne «integreringa» som bedrives rundt om kring.

  «Slår hull på myten: – Jihadistene i Vesten er ikke dårlig integrert»

  «Han mener dårlig integrering ikke er årsaken til at unge i Europa blir jihadister.
  – De fleste er født og utdannet i Europa. Disse ungdommene er integrert kulturelt sett, de snakker språket og er integrert i ungdomskulturen, og de tilpasser seg den perfekt. I Frankrike snakker flere av dem bedre fransk enn andre innvandrere.
  Svaret finner man i stedet i en global ungdomskultur, sier Roy.
  – I dagens ungdomskultur er det en sterk nihilistisk, suicidal og voldelig tendens, som vi har sett siden Columbine-massakren i USA i 1999.
  Jihadistene er radikale før de velger seg islam, mener han. IS gir mulighet for å bli «helt» i en voldskultur og bestemme over andres liv og død.»

  https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/10/21/195341732/slar-hull-pa-myten-jihadistene-i-vesten-er-ikke-darlig-integrert

 • Hanne Jensen

  Jeg er forundret. Lederen for dette senteret, Shahram Shaygani, skriver i sin blogg om viktigheten av å snakke sammen for å hindre polarisering. Samtidig fryser han ut Resett, Documnet og HRS ved å nekte å snakke med dem. Dette henger ikke på greip. Resett har dessuten en mindre konfronterende tone enn Document og HSR. Hvis han ikke er villig til å snakke med Resett engang, hvilke islamkritikere er han da villig til å snakke med? Er han bare interessert i å føre ordet med seg selv?

 • Torgunn

  Det betyr at såkalte sekulære muslimer i realiteten tviholder på koranene som rettesnor.
  Da seiler SSI under falskt flagg, også kalt orientalismen. Kanskje SSI har funnet ut at det er penger å hente fra et offentlig system for stønader som skal fremme integrering.
  Dersom medlemmer av SSI ikke tillates å kritisere islam, er denne organisasjonen ikke berettiget sin eventuelle støtte eller oppmerksomhet som «sekulær forening».
  SSi er en bløff, som det meste er som angår islam og orientalere.
  Finne det data som kan gi informasjon i hvilken grad SSI mottar pegnestøtte?

  • Hans Åmåsby

   Det går åpenbart an å vise bedre leseforståelse, eller eventuelt tenke selv. For det første står det svart på hvitt også i Resett sin artikkel at det gjelder styremedlemmene. Ikke medlemmene til SSI. Shurika Hansen og Abida Akhtar er heller ikke styremedlemmer, og kan dermed umulig være ekskludert fra noe som helst. De kommer helt sikkert til å fortsatt være sterke og viktige stemmer – også på Resett. Ingressen er dermed helt feil, og artikkelen temmelig slurvete og selvmotsigende journalistikk av Lurås.
   Og jeg tror du må finne en link til meg om at det å seile under falskt flagg er «orientalisme».

 • invernes

  Den totale galskap ! men om disse venstresosialistene ivrer så mye for sharia hvorfor i all verden flytter ikke disse batikk heksene til Saudi Arabia ?

 • Elisabeth Hoen

  Jøss, den kom overraskende…
  Men en kan kanskje si at ledelsen i resett tar avstand fra enkelte medier – som de kaller MSM. Sånn sett er det vel greit at andre og tar avgjørelse om å ta avstand fra enkelte medier og. Slikt går gjerne begge veier…blir rart hvis kun en gruppe tar avstand fra MSM medier, mens andre grupper må godta alle medier.

  • Ten4

   Har Resett tatt «avstand» fra MSM? Da lærte jeg noe nytt i så fall.

  • BernstGunnar

   Resett tar da ikke ‘avstand’ fra MSM? Derimot kritiserer og imøtekommer de, noe som er både greit og på sin plass om alle andre mer eller mindre går i flokk.

  • Bjorn Ramstad

   Det er forskjell på «å ta avstand fra,» det vil si å være uenig med, eller å nekte noen å skrive på et bestem nettsted.

  • Dico

   Gi et konkret eksempel, Elisabeth Hoen.

 • Gamleoslo

  Mørke skyer over Europa. Fakta er fienden til den skattefinansierte, selvutnevnte «eliten».

 • invernes

  OT men viktig. Hvem ødelegger vår natur og hvem griser ned havet med plast ? vesten og vi blir hengt ut men vi er faktisk uskyldige.

  95% prosent av plastforurensing i havet kan spores til bare TI elver

  https://ektenyheter.no/index.php/2017/10/95-prosent-av-plastforurensing-i-havet-kan-spores-til-bare-ti-elver/

  • Rudolf

   «Hiv på havet» sa folk i gamle dager om søppel og ubrukelige ting.
   Ser ut som svært mange følger den leveregelen ennå, dessverre.

   • invernes

    Det kan man trygt si 🙂

 • DrD .

  Kunnskap er makt, så kunnskap er farlig. Når man prøver å tie meningsmotstandere så er det fordi ens egne argumenter ikke holder vann.
  Venstresiden, slik som Antifa i USA har likestilt motargumenter med vold, og bruker det som grunnlag for å gå til fysisk angrep på folk.

  • Elisabeth Hoen

   …men se gjerne til Norge og fordi enkelte liker å bruke illustrasjoner av drap og vold når de skal snakke om f.eks. ytringsfrihet i Norge. Da bruker noen et bilde av en heks som er i ferd med å brennes. Så hangen til å ta med litt assosiasjoner til vold og drap – et bilde som `sier mer enn tusen ord` (selv om man ikke mener det) er stor også her i Norge. Og da snakker vi høyresiden. Vold og drap må få en eller annen plass i samfunnsdebatten! :)))

   • Reidar S

    Har du lest korrektur?

 • Lirud

  Hva er det som skjer her egentlig? Hvordan kan man danne et godt bakteppe for en hvilken som helst beslutning, hvis man ikke er villig til å lytte, til å diskutere og se ting fra et annet ståsted. Hvordan kan man i det hele tatt forstå noe som helst ved å fordømme andre på samme måte, som man frykter andre skal fordømme en selv. HRS, Resett og document fordømmer ikke, de kritiserer og nyanserer, og fokuserer på urett gjennom fakta og refleksjon. Det er mitt inntrykk. Så kan man gjerne argumentere i mot. Men dette blir for dumt, det er selvrettferdig arroganse i verste Orwellske tradisjon. Skammelig!

 • Avatar

  Kan ikke Reset manipulere Gaffateip over munnen på 2 av disse på bildet? Hadde jo stemt på en prikk med virkeligheten.

 • Marit

  Så de er egentlig ikke annet enn nok en organisasjon som vil bestemme at ytringsfrihet ikke gjelder for kritikk av islam eller ukultur i muslimske miljøer. De orker ikke sannheter heller. Da vet vi at dette er nok en organisasjon som egentlig er for islam, men mot alle andre religioner og mot ateister eller agnostikere. Og folk man trodde var kritiske mot islam selv er altså ikke det. Flaut for dem! Får de støtte for dette fra staten?

 • DemokratiNå!

  Det kan se ut som det er en viss uenighet innen Senter for sekulær integrering om nøyaktig hvor sekulære deres kvinner får lov til å være…

 • Dico

  Shahram Shaygani refererer til Sokrates som, sitat: – «Mente at den eneste måten å komme frem til innsikt i filosofiske spørsmål på, er gjennom samtalen, en åpen og selvkritisk dialog.»

  Og så vedtar de at «ingen av styremedlemmene skal publisere i Resett.»

  Fint å få avklart så tydelig hva Shahram Shaygani egentlig mener med viktigheten av samtale og «en åpen og selvkritisk dialog».

 • Jon H

  Det må være lov – i et land med lovfestet ytringsfrihet – å kritisere holdninger, ukultur og praksiser som er uforenlige med god integrering. Kritikk som er høyst nødvendig for å oppnå god integrering.

  Vi må hegne om ytringsfriheten og kjempe for et større meningsmangfold.

  Ingen må få begrense dette, slik SSI oppfordrer til, med støtte fra bl.a. Lars Gule.

  • Gothminister

   Vi har ingen ytringsfrihet i Norge. Man kan straffes for sine meninger og ytringer i dette ufrie land, som mange kaller fritt. Vi er ikke fri i Norge.

 • EmilAmundsen

  Dette er trist. De var en arena for meningsutveksling. De har blitt en arena for normativ preken.

 • Bjorn Ramstad

  Skjønner ikke den form for integrering som disse driver med. En kan mistenke at det er den norske væremåte som skal slipes og tilpasses islamsk tradisjon?

 • Ten4

  Når maskene faller, så viser det seg at det er HVOR man publiserer ytringer og ikke HVA og av HVEM.
  Ekskludering av denne type gjør bare at man gjør seg selv irrelevant.
  For meg høres dette ut som sensur, og kunne like gjerne vært bestemt i hvilken som helst organisasjon i det de kaller «innvandrermiljøet», uten å konkretisere dette beleilig nok.
  Bare få de fornuftige sjelene over til Resett, så kan SSI beholde Lars Gule & lignende størrelser.

 • per berge

  Opp som ei løve, ned som en skinnfell.

 • BernstGunnar

  Dette er både avslørende og utrolig (men kanskje forventet?). Men snakker vi om en organisasjon med statsstøtte her?

  Ad Lars Gule – inviter ham til en alvorsprat i stolen på Resett TV.

  • Ten4

   Hva er vitsen med å invitere Lars Gule? Han er fullstendig oppbrukt, og helt uten å bidra det steike støv. Fyren er ikke seriøs nok til et seriøst media. Kun for useriøse medier som NRK o. a. Alle meningsmotstandere er «fusentaster». Ikke spesielt oppegående å si. Jeg har selv blitt kalt fusentast av denne fusentasten.

   • BernstGunnar

    Enig, men han burde avkles av en rasjonell og saklig Lurås.

 • Astraios

  Hvilken makt er det det Lars Gule har fått over norske redaksjoner – inkludert NRK?

  Han er kontroversiell og dømt – men likevel legger hele den venstreradikale eliten seg langflat for hans synspunkter og han er førstevalget i diverse debatter som går på hans premisser.

  Er det rart at folk blir skeptiske til gammelmedia?

  • IdiAlpine

   Han er en del av den venstre-ekstreme bermen som tidlig tok over MSM i Norge. I dag sitter det gamle AKP-ml’ere godt høyt i massemedia.

  • Ståle Paulsen

   Astraios: Hva er Lars Gule dømt for?

   • Victor Lima

    Han er norges første terrordømte person – fersket med sprengstoff i Libanon på vei til å delta i terror mot israelere. Slapp ut etter et års tid og dro hjem til Norge. Derfor ekstra morsomt at han er en av de venstreekstremes apologeter i forbindelse med masseinnvandringen fra hovedsaklig islamske land; litt som om Goebbels skulle foredratt om ytringsfrihet på 40- og 50-tallet.

    • Astraios

     Nettopp – det er han dømt for men han er «tilgitt» av sine venner på venstresiden og er nå blitt en person som alltid hentes inn av sine venner og venninner i redaksjonene til å si sin mening.

     • Jens – alt er på Twitter

      Tilgitt og tilgitt – det var vel utallige av dem som drømte om det samme, å være væpnede terroristhelter som Che Guevara. Heller beskyttet og hjulpet, og aldri egentlig fordømt.

 • IdiAlpine

  At Lars Gule er positiv pleier å være grunn nok til å mene det motsatte. Ikke alltid, men som oftest.

  • Birgitte Brattebø

   Dagens!

 • Diskutarius

  Å – hvor vi elsker denne ytringsfriheten, men … Og denne friheten gir jo også frihet til å kneble andre, ikke sant? Denne gruppen har åpenbart en jobb å gjøre med selv, ellers bør de bytte navn.

 • Profet1

  Nææh, var Gule positiv til å utestenge realitetsorientert omtale? For en… øh, bombe.

 • Jens Janssen

  Hvordan var det nå igjen? Jeg er uenig, men forsvarer din rett osv….
  Stemmer dette er det jo en tungtveiende grunner til femininister å komme på banen og ikke minst fjerne eventuelle skattefinansierte midler de måtte få.

 • W.Kirkehøyden

  De tar seg til rette, som det passer dem med fronter, vakre org. navn, som naive norske politikere skal tilfredsstilles med, for pengestøtte. Og helt opp i dagen følger de sitt eget opplegg. Grunnen til at dette fortsetter?

  Vi har en politisk klasse som forblir i total fornektelse om hva de har latt skje med vårt samfunn. Og venstresiden er verst. Ta SV – Berlinmuren faldt rett foran øynene på oss i løpet av timer, neste dag satset SV på miljøet, og lot som om ikke noe hadde skjedd. De har aldri tatt ett oppgjør med DDR fascismen de omfavnet, som skjøt sine flyktninger/ borgere «point blanc» (rømte til det frie vest), ikke noe problem for SV.

  Så fant de nye despotiske venner i MØ, som har lovfestet jødeutryddelse (og de kaller andre brune?). Nå er solidaritetspartiet SV for ubegrenset antall flyktninger til Norge, for å bli ett stort parti (alle unntatt FRP i samme marked). Og mener fortsatt at kommunisme/ sosialisme er den beste ideen, nå med Islam attåt. Planlegg en fluktrute kjære landsmenn.

 • fruityloops

  Ytringsfrihet vil bli kampen. Det er all frihet. Men vi tar det tilbake.

 • Brian Cohen

  SSI ønsker brobygging og mindre polarisering.
  Men ikke i forhold til alle tydeligvis. Jeg har hatt stor respekt for Shagani og Rehman, men dette var ikke bra.

 • Runar Løvlie

  Jeg mente disse islamske kvinnene, får de penger fra staten, mon tro? Hvorfor har vi ikke en altright bevegelse i Norge?

 • ferguson

  SSI vil hindre at medlemmer skal uttale seg på document,hrs og resett.SSI må jo være totalitære.Medlemmene må jo selv bestemme hvor de vil utale seg.At Lars gule støtter det overrasker meg ikke.Han er jo ekstrem og totalitær.

 • oliver

  Det er ganske påfallende at de nekter styremedlemmene å ytre seg i deler av norsk media og samtidig i sin «kunngjøringen» står inne for ytringsfriheten. Trolig har de ikke peiling på hva ytringsfrihet innebærer, men la dem bare kjøre på. For denne type orientering sier veldig mye om hvem og hva de er.

 • Berit Jacobsen

  Shahram Shaygani har tidligere hatt mange lesverdige blogger i Nettavisen som
  har gitt meg veldig tro på SSI som en viktig stemme i integreringsdebatten.
  I kjølvannet av Hege Storhaugs dokumentasjonsprosjekt om endringer i bybildet
  har han vist et annet ansikt som har gjort meg mer usikker på hans motiver.
  I denne utgave er temaet FRYKT – hvor han konkluderer med at nordmenns motstand mot innvandring fra muslimske land er basert på frykt. http://shahramshaygani.blogg.no/1507973004_bildet_som_gjr_mennesket_historielse.html
  Selv vil jeg på det sterkeste avvise hans teori av flere grunner:
  For det første har de fleste av oss som er født og oppvokst i Norge neppe kjent
  den sterke lammende følelsen jeg assosierer med frykt, for det andre oppfatter
  jeg frykt for noe som en følelse av maktesløshet og underlegenhet – som jeg
  overhode ikke kjenner meg igjen i.
  Når det gjelder dagens kunngjøring fra styret i ISS, må det være flaut for den
  godeste Shaygani – som til de grader møter seg selv i døren i forhold til egne
  tidligere uttalelser:
  Gruppelojalitet

  I et slikt lukket miljø, utvikler det seg også en gruppelojalitet. Personer som har funnet sammen og kjemper for sin hjertesak, føler seg forpliktet til å fortsette med dette. Gruppelojaliteten kan bli så sterk, at den kan hindre dem i å uttrykke seg kritisk til holdninger som har oppstått i gruppen. De moralske kodene kan skifte karakter. For eksempel: det som var moralsk riktig for personen før hun ble fanget i gruppelojaliteten, var å være trofast til ytringsfriheten. Men nå er det moralsk riktige å støtte sin gruppe uansett hva.

 • Svein Olav Johansen

  Enda en statstøttet organisasjon som står for noe annet enn det den hevder.

 • Steinar Sørensen

  SSI graver med dette vedtaket en dyp grøft mellom organisasjonen og de mange som leser de nevnte mediene. Årsaken til fremveksten av nye medier er til dels fordi andre tradisjonelle medier er blitt svært lik hverandre, ja, nærmest ensrettet.
  Mennesker må få lov til å tro på hva de vil, eller avstå fra religion. Det viktige er at religioner ikke tvinger samfunn i en ikkesekulær retning og mot et diktatorisk teokrati. Og det er dette som mange påpeker, nemlig at Islam ikke bare er en åndelig veileder, men et politisk system som står i grell kontrast til våre verdier og vårt demokrati. Dersom Islam skal kunne gli inn i det norske samfunnet må flere iboende elementer legges bort. Islam trenger sårt sin Luther. Kanskje SSI kan lete internt etter kandidater og jobbe for reformasjon.