Villere og våtere – eller?

Foto: Morten Holm / Scanpix

Når det snør riktig mye eller en kraftig kuldebølge er på gang ett eller annet sted i verden, prøver de fleste media å forklare oss at dette bare er vær. Det må ikke forveksles med klimaendringer. Men faller det mer regn enn normalt, er tørke noe sted, stormflo, is som kalver eller hetebølge, skyldes det straks «menneskeskapte klimaendringer». Tidligere hette det (menneskeskapt) «global oppvarming», men siden den globale temperaturen ikke har steget signifikant i dette årtusen, måtte skremselsmantraet endres.

Norge har ofte vært utsatt for uvær. Media prøver stadig å fremstille det som noe nytt og katastrofalt. Det stemmer bare ikke. Her er det ikke nødvendig med flere argumenter, fotoet under dokumenterer på en utmerket måte tidligere tiders flomkatastrofer.

(Foto: Steinar Jakobsen)


Publisert: okt 27, 2017 @ 10:06 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Steinar Jakobsen

Realist

Latest posts by Steinar Jakobsen (see all)

 • Henning Nielsen

  Media oppfører seg som om leserne har et «manns minne» på 2-3 år.

  Prof. Em. Jørgen Randers har vært bekymret svært lenge:
  «- Jeg er personlig bekymret og det har jeg vært siden 1972. Det som affiserer meg direkte er tapet av den flotte naturen. Jeg liker å gå på ski og synes det er trist at skiføret forsvinner.»

  https://www.tu.no/artikler/jorgen-randers-klimakrisen-verre-enn-folk-tror/322569

  Det var i 2008, og siden den gang er vel snøen blitt borte for godt i Nordmarka?

  • Erik Pedersen

   Vi er fortsatt på vei vekk fra «den lille istid» og temperaturer på kloden skal nok stige et par hakk til før det snur om noen år. Solaktiviteten går mot et minimum nå og den kosmiske stråling tiltar som seg hør og bør. Dette medfører en øket skydannelse og en avkjøling av atmosfæren. Samtidig faller også havtemperaturer både i nord og sør, noe som ytterligere vil forsterke avkjølingen. Havet er det største magasin for varmeenergi på Jorda hvor 93% av all magasinert solenergi finnes…

 • Tore B

  Vi har en slik flomsten i Mjøsa ved Hamar Brygge, som viser tilsvarende
  høye flomhøyder fra tidligere tider. Men fakta passer ikke inn hos klima alarmistene

 • Feles

  Vel, nordlendingene har jo fått en måned lenger sommer, og det er de kjempeglade for og storfornøyde med. De håper den fine utviklingen fortsetter.