Mystisk objekt observert av astronomer – kan være vårt første besøk fra et annet solsystem.

REUTERS/Robert Galbraith

Astronomer over hele verden forsøker nå å spore et lite objekt som beveger seg raskt gjennom solsystemet vårt. NASA er usikker på om det kan være en asteroide eller en komet de har observert. Objektet oppfører seg ikke som steinformasjoner vi kjenner fra vårt lokale solsystem, og romfartsorganisasjonen tror derfor at det kan dreie seg om en gjenstand fra et annet solsystem, skriver CNN. Dersom dette er riktig, er det første gang et interstellart objekt er observert og bekreftet av astronomer, heter det fra NASA.

– Vi har ventet på denne dagen i flere tiår, sier Paul Chodas, leder for NASAs senter for nær-jordaobjekter. – Det har lenge vært teorier om at det eksisterer asteroider eller kometer som beveger seg mellom stjernene og fra tid til annen passerer gjennom solsystemet vårt, men dette er den første oppdagelsen vi har gjort. Foreløpig tyder alt på at det er snakk om et interstellart objekt, men videre undersøkelser vil hjelpe med å bekrefte det, fortsetter han.

Objektet er mindre enn 400 meter i diameter og beveger seg med en fart på 25,5 kilometer per sekund. Inntil videre har det fått navnet A/2017 U1. A/2017 U1 passerte Jorden med en avstand på 24 millioner kilometer 14. oktober i år. Dette tilsvarer 60 ganger månens avstand.


Publisert: Oct 29, 2017 @ 8:44 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Bare et helt ordinært kollektiv transportmiddel som kjøre arbeidere fra en planet til en annen , helt vanlig så langt ute i verdensrommet.

  • Ten4

   Jeg tror dette er “pendlertoget” til MDG.

   Man burde ikke ta kontakt med rormannen.

 • Steinar Jakobsen

  Science fiction-forfatteren Arthur C. Clarke skrev om noe tilsvarende i 1973 – “Rendezvous with Rama”. Her er det faktisk noen likhetspunkter.

  Lenke: https://en.wikipedia.org/wiki/Rendezvous_with_Rama

 • KriKra

  “kan være vårt første besøk fra et annet solsystem”

  Hvor i all verden kommer denne påstanden fra? Er Resett i ferd med å bli et konspirasjonsnettsted på linje med Document?

  • LasseRon

   De mente jo ikke romvesener da… leser du artikkelen skjønner du at det er snakk om et “besøk” av et objekt.

  • AugustPetersen

   Noen ganger er forbudte tanker, eller konspirasjonsteorier riktige, eksempelvis da de til slutt, etter noen hundre års diskusjon og flere henrettelser innrømte at jorden var rund….

  • Steinar Jakobsen

   “Besøk” betyr i denne sammenhengen at det er svært sannsynlig at objektet ikke er en del av asteroidene/meteorene som kretser rundt i vårt solsystem. Disse beveger seg nemlig stort sett i samme plan som planetene. “Besøket” derimot, oppfører seg helt annerledes. Se videoen du finner i denne linken: https://twitter.com/tony873004/status/923112806093766656

  • Spaceman_Spiff

   Konspirasjoner trenger ikke være falske alltid… Klimahysteriet f.eks som nå har begynt å miste momentet… (Neida, er ingen 9/11-“Truther”, men noen ganger er ikke alt som det ser ut til… og ang. konspirasjon… Følg med på Hillary nå… Der har vi en konspirasjon som har begynt å rulle…

  • MrFeyn

   Nå konspirerer du om konspirasjoner, KriKra… Du må feie for egen dør først, vettu! 😉

   Forøvrig ligger det an til at man får svar på en teori (les konspirasjon for konspiratører) og dermed faktisk får empirisk bevis for teorien, som nå styrkes betraktelig.
   All vitenskap baseres på tvil og en teori må være falsifiserbar, ellers kan den i mange tilfeller karakteriseres som konspirasjonsteori.

   Jorden er rund, var et godt eksempel på å knuse en konspirasjonsteori som påsto den var flat og jeg ser også at månelandingen er noe som mange av de “permanently baffled” strever mye med… Flat-Earth society lever i beste velgående og nå får nok også UFO-entusiastene vann på mølla, evt, utslett nedentil, i iveren etter å finne ut at Amerikanerne (les Trump) har skjult hva dette objektet i realiteten er… Vi får bare vente på at uh…”ekspertene” i Aftenpjokken eller Dagblabla tar seg noen tolvfjorten halvlitere og utreder “sannheten” med litt venstrevri…. Trump får nok sin påståtte “manglende impulskontroll” atter under lupen og ganske sikkert hele skylden for at de “besøkende” (jo, det handler om begrepsfortolkning her) valgte å stikke av igjen så fort som mulig! ;D

   Bare fordi man ikke forstår noe, betyr det ikke at det ikke kan være sant.

   Virkeligheten er ofte mer spennende enn den villeste fantasien, bare man har evnen til å stille de rette spørsmålene.

  • Leif Hjorteland

   PÅ hvilken måte er Document et konspirasjonsnettsted?

 • supreme

  Det er bare Supergirl som flyr gjennom.

 • Bård Mannseth

  Blir interessant å høre hva de finner ut.

 • Jens – alt er på Twitter

  Selv om “besøk” også kan omfatte naturfenomener (“vi fikk besøk av en haglskur”) konnoterer det sterkt intelligente vesener.

  Jeg oppfordrer Resett sterkt til å unngå å publisere artikler om overnaturlige fenomener, aliens, øglemennesker o.l. Det er en av de raskeste måtene å fremstå komplett irrelevant og håpløs.

 • Steinar Jakobsen

  Dette er hva JPL (Jet Propulsion Laboratory) skriver om fenomenet:

  https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2017-278