Mystisk objekt observert av astronomer – kan være vårt første besøk fra et annet solsystem.

REUTERS/Robert Galbraith

Astronomer over hele verden forsøker nå å spore et lite objekt som beveger seg raskt gjennom solsystemet vårt. NASA er usikker på om det kan være en asteroide eller en komet de har observert. Objektet oppfører seg ikke som steinformasjoner vi kjenner fra vårt lokale solsystem, og romfartsorganisasjonen tror derfor at det kan dreie seg om en gjenstand fra et annet solsystem, skriver CNN. Dersom dette er riktig, er det første gang et interstellart objekt er observert og bekreftet av astronomer, heter det fra NASA.

– Vi har ventet på denne dagen i flere tiår, sier Paul Chodas, leder for NASAs senter for nær-jordaobjekter. – Det har lenge vært teorier om at det eksisterer asteroider eller kometer som beveger seg mellom stjernene og fra tid til annen passerer gjennom solsystemet vårt, men dette er den første oppdagelsen vi har gjort. Foreløpig tyder alt på at det er snakk om et interstellart objekt, men videre undersøkelser vil hjelpe med å bekrefte det, fortsetter han.

Objektet er mindre enn 400 meter i diameter og beveger seg med en fart på 25,5 kilometer per sekund. Inntil videre har det fått navnet A/2017 U1. A/2017 U1 passerte Jorden med en avstand på 24 millioner kilometer 14. oktober i år. Dette tilsvarer 60 ganger månens avstand.


Publisert: okt 29, 2017 @ 8:44 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.