Å lappe på problemer

Foto: Erlend Aas / Scanpix

I et nøtteskall, det er politikk, det. Derfor må folket på banen før det er for sent.

La oss begynne med folkeavstemning! Den har vi vært snytt for lenge, etter at vi ble lurt inn på tvers av to Nei-til-EU avstemninger. Heldigvis for Erna Solberg var det ikke henne som personlig sto for den operasjonen, det var Gro Harlem Brundtland. Men som engelskmennene bør derfor førstnevnte nå tørre å la folkedemokratiet igjen få gjelde, ved å etterprøve Gro’s valgte bakdørsløsning.

Dersom Erna gjør det, får hun Sp med seg i sin regjering. Jeg tror folket gjerne ser en representant fra Sp som statsråd for Landbruksdepartement – det er en liten pris å betale for å redde hva som for landet er mye viktigere. Dessuten er det min påstand at Sp ikke er sosialistisk i sin sjel. Det har den norske bonden aldri vært.

Jeg ser for meg store fordeler utenfor EU. Noen vil legge all vekt på ulempene og skremme med økonomiske argumenter. Men dette går på langt viktigere ting enn økonomi: Det gjelder vår suverenitet som land og beskyttelse av vår kultur, det gjelder Schengen-avtalen som har tillatt ukontrollert masseinnvandring til Europa, og som har vært negativ for Norge på mange måter. Samt alle de hundre om ikke tusener av direktiver som Norge har måttet følge uten selv å sitte ved bordet der bestemmelsene tas. Faktisk tror jeg Gro med vitende vilje gikk på tvers av Grunnloven. Argumentene for det har blitt dysset ned, fremfor en åpen diskusjon i offentligheten. Hensikten trumfet kynisk lovligheten.

Vi vil ikke overstyres lenger fra Brussels hvor ikke-valgte byråkrater og globalister med folk som Thorbjørn Jagland regjerer, fjernt fra folkeviljen. Av alle landene i EU er vi den snilleste gutten i klassen, med hensyn til det å følge direktivene. Men som det heter i det engelske ordtaket: Nice guys finish last.


Publisert: Nov 5, 2017 @ 12:25 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Latest posts by Dan Odfjell (see all)

 • Steinar Johansen

  Tør de store media selskapene si dette tro ?
  Nei de er for feige til at folket skal bestemme
  Vi er blitt proppet full av historier om alle fordelene det er med EU og EØS, de store stygge bakdelene de feies under teppet
  God artikkel mr Odfjell
  Det er i alle fall en begynnelse at noe som deg tør ta bladet fra munnen

 • Benelli Hanssen

  De blå tør nok aldri å etterprøve landsmorderen sin snikinnmelding. Kun Frp har nesen vendt samme vei som folket.

 • Nattuglen

  Thorbjørn Jagland er generalsekretær i Europarådet, hvilket ikke er et EU-organ. Det er lokalisert i Strasbourg i Frankrike. Man kan si en hel del om Jagland og hans måte å “regjere” på, men han er ikke ansvarlig for EUs direktiver.

  • DAn

   Du har ett i det.
   Men, har en mistanke om at Europarådet og EU kanskje bør regnes som brødre – i hvertfall 1/2 brødre..

   • BalleFranz

    Du har en mistanke om det? Det sier kanskje mer om din kunnskapsmangel på dette feltet. Europarådet og EU er to veldig forskjellige ting.

 • Ten4

  “Av alle landene i EU er vi den snilleste gutten i klassen, med hensyn til det å følge direktivene”

  Det er det en grunn til. Høyre og AP skal gjøre karrierer internasjonalt (slik C. Meyer også drømmer om i SSB). Da må man være inne i varmen hos globalist-eliten. Ja faktisk være en del av denne eliten.
  -Brundtland
  -Solheim
  -Jagland
  -Egeland
  -Stoltenberg
  -Brende

  De er et lite knippe av sånne folk som selger Norge billig for egen heder og status.

 • Cecilie_M

  Folket er ikke tjent med EU/EØS dette er kun et prosjekt eliten er tjent med og hvor folket tar regningen. Jeg snakket med noen EU byråkrater i parlamentet og de var overasket sammen med flere av sine kolegaeer da de mente Norge var det et av få land i europa som ikke hadde noe og tjene på og være medlem på grunn av vår økonomi og råvarer de ville kjøpt av oss uansett noe de var avhengig av. Men de satt stor pris på at vi var medlem og bidro til økonomisk utjevning i europa så lenge vi var et rikt land.

 • btga

  Tviler sterkt på at globalistene og Biederbergerne Solberg og Jensen går med på folkeavstemming. De vil ikke gi slipp på EØS/EU.

 • BalleFranz

  Oi, dette var lavt nivå. Man kan kritisere EU for mye, men dette her er jo bare tull og udokumenterte påstander tatt ut av løse lufta.