Journalister i mistillitsbransjen

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

-Vi er i tillitsbransjen, sa Lena Mellin, stedfortredende sjefredaktør i Aftonbladet, forleden i forbindelse med at svensk mediabransje rystes av anklager om seksuell trakassering og overgrep. At den liberale mediabransjen ikke utmerker seg spesielt «høvelig», kan jeg godt forstå. Men at de sågar later som om de tilhører en «tillitsbransje», representerer dog toppen på frekkhetens nådegaver. Om da ikke Lena Mellin kun mente å være sarkastisk.

At fagforeningsleder Susanna Vidlund forsvarer Aftonbladet-journalistene, er knapt til å undres over. Men mediabransjen, ikke bare i Sverige, men også i Norge, har etterhvert opparbeidet seg et ytterst frynsete rykte. De sosiale mediene har brakt sannhet for dagen ved å påpeke medienes skjevrapportering. «Rapportering» er faktisk et feilaktig ord; det er hva media er forventet å gjøre; ikke å lyge og forlede folket. Men Lena Mellin uttalte seg avslørende i et VG-intervju: «Jeg har jobbet i denne bransjen lenge. Ingenting overrasker meg».

Sistnevnte uttalelse, ifm den svenske «media-skandalen», er det ærligste vi vil få høre derfra. Og uttalelsen går nok på langt mer enn bare trakassering og seksuelle overgrep.

I tidligere tider fikk vi høre fra norske riksmedier hvor forferdelig det var i Sovjet og østblokken mht skjev-rapportering etc. Men ikke nå lenger, og jeg tror jeg vet hvorfor: De har valgt akkurat den samme meningsundertrykkelsen og maktpolitikken selv, og forstår kanskje at det ikke er særlig lurt å kaste stein i glasshus.

Men en politisk polarisering ser vi nå for alvor også demonstrert i USA, hvor den reneste «borgerkrig» raser – representert ved skarpe, motstående medier og hva president Donald Trump kaller «Fake news”. Ikke rart folk ikke lenger vet hva de skal tro. Dette er et stygt skue uansett hvem man «holder» med.

Personlig holder jeg Hillary Clinton som den minst ærlige i presidentvalget, og nye fakta viser hennes både manipulerende, hensynsløse og direkte korrupte oppførsel. Dette kommer stadig tydligere frem, nå også fra hennes egne, som nå distanserer seg fra nær alt hun har stått for. Bare norsk riksmedier, med NRK i spissen, synes ikke å ville forstå; de kjører stadig på som den siste Sovjet-stat. Snakk om mistillitsbransje…

 

 


Publisert: Nov 7, 2017 @ 12:21 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Dan Odfjell

Samfunnsdebattant

Latest posts by Dan Odfjell (see all)

 • Ivar Systad

  Jeg er helt enig i det som Dan Odfjell her skriver.
  Derfor er det så viktig at vi får en alternativ TV-kanal til NRK og TV2.
  Regjeringen bør snarest komme på banen, og forsøke å få Fox News til å overta den ledige lisensen, eller en annen konservativ TV-stasjon.
  Det er vel ingen normaltenkende mennesker, som tror at NRK og TV2 gir balanse i nyhetsdekningene sine. Jeg anbefaler folk å se YouTube sine Fox News sendinger, der får en nyhetsdekningene direkte eller opptak, fritt valg.
  Fox News gir balanse mot all propaganda fra venstresiden, og har mer enn dobbelt så mange abonnenter som CNN.

  • Per Sigvald Johansen

   Tror du politikerne gir ut kringkastings lisenser til noen som forteller sannheten da??
   Husker godt at vi gledet oss stort da TV2 kom etter at vi kun hadde hatt NRK!
   Men det ingen eller svært få tenkte på var jo at TV2 var eiet 50/50 av Arbeiderpressen og den sosialistiske stiftelsen Egmont….
   Vi fikk dritt i to kanaler i stedet for bare i en, ikke mye å rope hurra for nei.

 • Ryddegutt

  Det kan være på sin plass å minne om at det ikke er lenger enn ca 30 år siden det var straffbart å bruke privat parabol i Norge. Man skulle klare seg med ARK. Dette forbudet ble energisk forsvart av bl.a Arbeiderpartiet helt til siste slutt.

  “Daværende sjef i parabolantennefirmaet Salora/Luxor ble berømt for å ha fått bot, subsidiært fengsel, for å ha demonstrert en parabolantenne i en radioforretning på Gjøvik.”

  http://www.nettavisen.no/nyheter/paraboldiktatorer-i-irak-og-norge/1885301.html

  • kjellM

   Ap liker ikke ytringsfrihet. Eller som Tåkefyrsten uttalte det: Vi må ha ansvarlige ytringer. ( Godkjent av AP?)

  • Astraios

   AP var imot flere radio- og TV-kanaler siden de hadde 100 % makt over NRK. De var også mot fargefjernsyn.

   Og dagens media domineres av venstresiden. Trump benytter Twitter til stor irritasjon for gammelmedia siden de mener at alt han sier, mener og gjør skal “hvitvaskes” i en eller annen partisk redaksjon. Journalister er i ferd med å miste definisjonsmakten i samfunnet, grunnet sosiale media og internett.

   Takk for internett og takk for Resett.

  • Roger Ytebon

   Det var ikke bare,bare å få sette opp parabol. Det gikk og det var lov, men dyrt og store disker. Har hatt parabol siden 85. Lovlig og privat. Men kunn engelsk/amerikansk og tyske kanaler til å begyne med.

 • Per Sigvald Johansen

  Før trodde vi at det var sant det som ble sagt på TV og det som stod i avisen, men nå vet vi bedre takket være nettet!

 • en

  Orker ikke lese Aftenposten, VG og Dagbladet lengre, fake news, hatkanpanjer, følelsejournalistik, og det hele uten kommentarfelt.

  Det samme gjelder NRK TV og Radio, følelser, det er alt som gjelder, hva føler du nå, er vel det mest brukte spørsmålet i NRK, og det på alle mulige dialekter man først må venne seg til før man forstår hva som sies.

  Vår presse har fremjublet alle illegale angrepskriger som har drept millioner av uskyldige helt fra Vietnam krigen, de har ingen grunn til å føle seg overlegen, de burde heller skamme seg, og gå meget stille i dørene, det er ingen som tror på de lengre.

 • OleHaraldsen

  Journalister er yrkesgruppen som ligger lavest når det gjelder troverdighet og etikk. Selv advokater og mange politikere kommer bedre ut.

 • Richard Krogstad

  Aftenposten har utrolig nok kommet med en sak som illustrerer pressens villfarelse og manglende prioritering om dagen:

  https://www.aftenposten.no/verden/i/79Avw/Trump-ble-latterliggjort-igjen-Men-denne-gang-var-det-mediene-som-tok-feil

  • Anne Haugen

   Kanskje de er redd for at feks mediehuset Breitbart eller Fox News skal etablere seg i Norden? Det har de også all grunn til, slik jeg ser det.

 • Leif

  Bare så det er nevnt:
  MSM-mediet Aftenposten hadde forleden dag en lang artikkel om Hilarys falskhet og forsøk på lure og ta makten i sitt eget parti.

 • Emperor

  Helt enig, jeg synes også media mangler ærlige nyheter, de fjerner, legger til, sløyfer, nevner ikke i et grundig antall nyheter. De siste 2 ukene så er det “afghaner barna” flere media har hengt seg opp i, hver eneste dag, repeterer med hjemme hos reportasjer, følerier, SV fanatikere blir kø intervjuet. Det blir pinlig, nesten barnekasse hvordan Stortingsrepresentanter faller ned på et så lavt punkt. Fysj.

 • Jon H

  Vi trenger et journalistisk paradigmeskifte.

 • Tor Anders Engen

  Man kan ikke si at journalister er narrer, fordi en narr hadde til oppgave å si sannheten i ironiske ordlag til lederen.

  Det har kommet meg for øre at alle media ledere i USA har en årlig konferanse der dem staker ut hva media skal drive på med i det neste året. Når norske journalister er så nesegrus sympatisk til disse selskapene, er dem kun et medheng i denne bransje propagandaen.

 • Arbeideren

  Nettopp. Journalistisk Venstreparti er et av kongerikets mest innflytelsesrikeste politiske premissleverandører. Kanskje den mektigste. Etter min mening er dette det største demokratiske problemet vi har når den såkalte fjerde statsmakt har tilranet seg definisjonsmakten og såpass dyp innflytelse over de andre tre.