Mímir Kristjánsson: Med venner som APs Fredrik Mellem trenger venstresida ingen fiender

1.mai i Oslo, 2005. Foto: Berit Keilen / Scanpix


Publisert: Nov 8, 2017 @ 9:46 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Astraios

  Men Klassekampen og Mimir trenger tydeligvis 40 millioner i pressestøtte fra Staten hvert år?

  Imot kapitalismen men for kapitalismens penger?

  • Selvsagt, er det en ting ytre venstre er ekstremt dyktige på så er det hykleri mhp penger.

 • Whasinton Irving

  En kommunist som drar nazikortet – Hvor historieløs og patetisk går det an å bli?
  Her snakker vi om to ideologier som brukte de samme metodene med det resultat at titalls millioner ble terrorisert og drept.
  At det i dag er såkalte oppegående mennesker som kan betro seg til denne anakronistiske ideologien i ett velferdssamfunn som Norge er meget spesielt.
  Tilogmed sjargongen har de bibeholdt fra sovjets 1920 tall med ord og uttrykk som: klassekamp, sentralkomiteen, arbeiderklasse, proletariat, kommissærer, planøkonomi osv.

  På nettstedet Revolusjon.no kan en lese følgende utdrag for en av festtalene for 100 års jubileet av revolusjonen:
  “Det viktigste var – og er – at revolusjonen beviste at kapitalistklassen, eller borgerskapet, er en overflødig og helt unødvendig samfunnsklasse. Ja, mer enn det: Etter at kapitalismen gikk inn i sitt imperialistiske stadium er denne samfunnsklassen blitt en direkte trussel mot samfunnets interesser”

  Ett ondt gufs fra fortiden:
  http://www.revolusjon.no/klassekamp/106-solidaritet-og-aktivisme/aktiviteter/moter-og-seminarer/1997-forrykende-festmote-for-oktoberrevolusjonen/

 • Victor Lima

  Tatt i betraktning at kommunismen har forårsaket flere drepte enn noen annen ideologi i menneskehetens historie blir Mimirs kommentar mildt patetisk: Det kinesiske kommunistpartiet på førsteplass med langt over 60.000.000 drepte, fulgt av kommunistpartiet i Sovjet før tassen med bart inntar tredjeplassen. Og lenger nede finner vi bl.a. Pol Pot, som i forhold til folketallet drepte flere enn noen annen bevegelse i historien. Så Mimir: For vanlige demokratiske mennesker er hammer og sigd like avskyelige som hakekorset.

 • Trondandreass1

  Skal det egentlig være prikk over stor I ?