Ap vil ha 600 millioner til barnehageløft

Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Arbeiderpartiet setter av 600 millioner kroner i alternativt budsjett til en egen barnehagepakke. Halve summen brukes til å reversere forslaget om økt makspris.

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke maksprisen for en barnehageplass med 110 kroner per måned til 2.910 kroner fra 1. januar 2018.

– Regjeringen gjør det dyrere å ha barn i barnehage. Det er kun de mest privilegerte, nemlig foreldrepar som tjener over en 1 million kroner hver, som kan finansiere den økte barnehageprisen med skattekutt fra regjeringen, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.

Ap støtter lønns- og prisjustering av maksprisen, men setter i sitt alternative budsjett av 300 millioner kroner til å fjerne den foreslåtte økningen. I tillegg setter partiet av 125 millioner kroner til flere pedagoger som ledd i en opptrapping mot 50 prosent barnehagelærere. I dag er andelen barnehagelærere i norske barnehager 41 prosent. De resterende 175 millionene skal brukes til flere barnehageplasser.

– Å gi flere barn plass i barnehage med flere barnehagelærere, uten å øke prisen for foreldrene, er å gi flere barn en god oppvekst, sier Henriksen.

Arbeiderpartiet legger fram sitt alternative budsjett på onsdag.

(©NTB)


Publisert: nov 13, 2017 @ 7:26 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • excalifornia

  Barehageløft? Hva om eldreløft?

  • P54

   De eldre må greie seg med fagre løfter og røde roser fra AP før hvert valg.

 • Dogen

  Jeg vet ikke hvordan det er med prosentandelen når det gjelder innvandrerbarn under seks år i Norge, men i Tyskland er den temmelig høy. Det kunne vært artig og visst hvordan det er i de største byene her hjemme. Bare sånn at man vet hvem disse barnehageplassene til hundrevis av millioner går til, mener jeg.

  https://uploads.disquscdn.com/images/e37821c7bc7e7eee4d932bc67e2d5218fb7d8af090e60d5116376be7ee67c638.jpg

  • Too

   Det er svært mange områder man kunne ønske å vite mer om utvikling. Men med et politisk flertall mot og motvillig SSB kan man nok ikke regne med å få slik info. Kan man håpe på bedring, neppe….. Som jeg har sagt tidligere så er det mange andre områder man kan benytte den enorme staben til SSB til, som prisutvikling på leverpostei f.eks (spøk)

  • Christian

   Millionene som brukes på kontantstøtte er problemet, ikke de som brukes på barnehage. Innvandrerbarn som går i barnehage har mye større forutsetninger for å bli integrert sammenlignet med barn som er hjemme hos foreldre som får kontantstøtte.

 • Christian

  Her var det mye å ta tak i, men jeg velger denne: Kvinner i nesten alle lederstillinger.

  Kan du dokumentere det? Spent på din definisjon av «nesten alle».

  • P54

   Ikke heng deg opp i detaljer som «nesten alle» som sikkert kunne vært beskrevet som «mange». Har vi ikke statsminister, finansminister, forsvarsminister, luftforsvarssjef, PST sjef, næringsminister, NHO direktør, LO leder, Telenor, Statoil, NRK og en rekke andre i næringsliv, staten, departementer, høyesterettsdommere etc. Og når NRK intervjuer folk fra politiet er det mest vanlig å se kvinner.