Brukte «feil» pronomen på elev, risikerer å miste jobben

REUTERS/Chris Helgren

Den britiske læreren Joshua Sutcliffe skal ha blitt suspendert og står nå i fare for å miste jobben sin ved en skole i Oxfordshire etter å ha referert til en elev som jente. Eleven ønsker å bli omtalt som en gutt, rapporterer Daily Mail.

Hendelsen skal ha funnet sted etter at eleven, sammen med et antall jenter, hadde prestert godt i klasserommet. Læreren skal ha sagt: «Godt jobbet, jenter», hvorpå eleven korrigerte læreren, og læreren bad om unnskyldning.

Læreren tenkte ikke mer over det, men seks uker senere ble han innkalt til møte med skoleledelsen som kunne informere om at han var suspendert, og at det i mellomtiden ville bli foretatt en etterforskning basert på en «transkjønnet klage».

Sutcliffe skal denne uken inn til en formell høring der han vil bli møtt med anklager om å ha utvist dårlig oppførsel, etter at den ukelange etterforskningen har funnet ham skyldig i å ha «feilkjønnet» eleven.

Dette føyer seg inn i en serie av hendelser der folk blir straffet for å omtale andre som det kjønnet de er født som. I Canada vedtok parlamentet at det skal være ulovlig å bruke «feil» pronomen om en transperson. I New York kan man ilegges bot på 250,000 dollar for samme «forbrytelse».

 


Publisert: nov 13, 2017 @ 2:55 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Sandra

  Vi nærmer oss totalitærsamfunnet. Hva skjedde med verden?
  Og vi snakker om Nord Korea …..

  • bitten

   Helt enig , vi behøver ikke å kritisere dette kommunistiske regimet i Nord – Korea,
   vi er da ikke det spott bedre en dette totalitær samfunnet som er der nede i sensur .

   • Lizzy

    Det er ikke en gang slike tilstander i Nord-Korea Bitten.

   • Jens – alt er på Twitter

    Det er vel en overdrivelse når det gjelder straffens tyngde. Vi dreper ikke folk som gjør feil med antiluftskyts.

    Men når det gjelder hva som kvalifiserer for straff, det vil si hvor «tolerant» systemet er, hvor hyperfokuserte de er på renhet og å rense ut feilmeninger, er venstrevridde i Nord-Korea ikke langt unna venstrevridde i Europa. Og det å miste jobben er mildere enn å dø, men nok til å avskrekke, straffe og skremme det også.

  • Gulosten

   Nord-Korea har ikke straff for å benytte korrekt pronomen.

   Det er mindre frihet i vesten enn i Nord-Korea, det er vi som blir forfulgt og har behov for politisk asyl.

   • Rudolf

    I Nord-Korea får man kjøpt en øl på butikken etter klokken 20.00.

 • Bård Mannseth

  Det som overrasker meg er at folk flest ikke ser ut til å reagere på utviklingen før de blir rammet selv.

  • TheWest

   Folk er som sauer hva kommer dette til å ende med …

   • norskiUtlandet

    Der sa du det. Vi må begynne å omtale våre politikere som sauer. Noe annet ville være å diskriminere.

 • 1984

  Rett og slett latterlig.

  • Lizzy

   Latterlig er bare fornavnet.

 • marielundjohansen

  Saker som dette gjør det sikkert lettere å få lærere i England/UK til å fortsette i yrket??????

  Teacher shortage getting worse, say MPs

  http://www.bbc.com/news/education-39028840

 • Joakim Karlsen

  For en forvridd og syk tilstand vi har kommet til. Det mest skremmende er de folkene som faktisk mener at dette er riktig. Dette sier vel sitt om hvor langt man kan ta det når det indoktrinering og mind control. Alt for å skape størst mulig splittelse og kaos blant befolkningen.

 • Jan Petter Glendrange

  Det er tross alt bra at andre land som Sverige og UK går foran slik at vi kan ta våre forholdsregler og være på vakt med vanviddet.

 • invernes

  Jeg trodde først at dette var en forsinket 1 april spøk ? men så seg alvoret inn og jeg skjønte at dette var den grusomme sannhet. 😮

  • Lizzy

   Verden er gal Invernes.

 • IBK01

  For en helskrudd og syk utvikling!

 • Onkel Skrue

  haha..kan nesten ikke tro det er sant.

  • Lizzy

   Det er sant, dessverre…

 • Morrison

  Venstresiden har i lang tid forfulgt mennesker med en annen mening enn dem selv med mål om å støte dem ut av arbeidslivet og alle sosiale lag.

  I Norge er det ferskeste eksempelet Max Hermansen som ble fratatt jobben pga sine politiske holdninger. Han brøt aldri loven så vidt meg bekjent, men jobben mistet han likevel.

  Når det avholdes demonstrasjoner så jobbes det intenst fra venstresiden for å ta bilder av motdemonstranter, kontakte arbeidsgivere og venner med mål om å frata sine motdebattanter deres rettmessige ytringsfrihet.

  Nå har de altså begynt å gå løs på sine egne.

  Da skjønner vi heldigvis hvor det ender til slutt =)

 • per berge

  Når en psykisk lidelse defineres som kjønn å ikke behandles, er ikke det da ett overgrep på den syke ?

 • Emperor

  Om du har en kvinnes kropp, så er du du det, hva du ønsker å være, det er ditt valg, men symboler er bare symboler.

 • Truls

  Monty Python kunne ikke gjort det bedre…….

  Heretter, hvis jeg ikke blir omtalt som en kanariefugl på jobben blir det sak mot arbeidsgiver!

 • Vonbråten

  Den feilkjønnede burde ha bevisbyrden at hun var feilkjønnet. Kjønn er en biologisk konstruksjon ikke en sosial konstruksjon. En traktor lesbe med kort hår og flanellskjorte er fortsatt hunkjønn.

 • Leif

  En av mine favorittfilmer er den amerikanske «It`s a mad, mad, mad world».
  Det passer godt nå.

 • Echnatonus

  Denne galskapen kommer til Norge også, tro meg. Oppdateringen av diskrimineringsloven er en del av dette. «unnlatelser eller ytringer som har som formål eller virkning å være
  krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende..”

  Legg merke til «formål eller VIRKNING». Læreren i denne saken hadde ikke som formål å være krenkende, men det var virkningen. Saken er at en hver ytring kan tolkes på uendelig mange måter, og derfor ha uendelig mange virkninger. Det tryggeste i framtiden blir derfor å ikke prate i det hele tatt. Bare gjør slavejobben din, hold kjeft og la dine eiere bestemme hva som er riktig å si/tenke.

  Btw. jeg er ikke skolert i juss, og vet ikke hva slags juridisk virkning denne lovteksten vil få. Jeg leste Tarjei Røsvolls kommentar der han peker til straffeloven §21 om forsett. Det kan tyde på at lovteksten som sier «virkning» bare tilfeldigvis er klønete formulert (siden det strider imot loven om forsett), men jeg tror ikke på tilfeldigheter.

 • Skvatt

  Flott! Eg skjønar godt at denna stakkars eleven krevde at det kjønsnøytrale pronomenet «hen» vart nytta i alle samanhangar. Eg er nemlegen viss på at «hen» er eit vel so turvande pronomen på sånn engelsk, det lyt me ikkje tvila på. Jau!

 • Rudolf

  Jeg slo opp med dama mi da hun fortalte meg hva folk pleide å kalle henne når hun gikk på skolen.

  Torstein Jakobsen.

 • Lærdommen er:
  Spør for sikkerhets skyld alltid vedkommende du møter hvilket kjønn de egentlig er.

  Nei, beklager: Spør heller hvilket kjønn de ønsker å definere seg som.

 • Da er det nok!

  Hæææ?! Nå må det for faen være nok tull.

 • Marhabba2
 • Bernt Evensen

  Det mest skremmende med den nye diskrimineringslovgivningen er at man ikke lenger gis noen objektiv mal eller norm å forholde seg til. Man kan straffes på grunnlag av hvordan en annen person subjektivt oppfattet eller tolket det man sa, uavhengig av hva man egentlig mente.

  I ytterste konsekvens kan man altså med ond hensikt påstå at noe ble opplevd krenkende og dermed pådra en annen person straff – uavhengig av om man faktisk følte seg krenket. Hvem kan vel overprøve hvordan noe ble opplevd?

  Rettsvesenet har et stort ansvar for å få denne pendelen til å svinge tilbake!
  Tenk bare på hvilke konsekvenser vi ellers vil få for bl.a. offentlig debatt om verdi- og moralspørsmål.

 • Reidar S

  Å – vidunderlige nye verden!
  Ser for meg typen som tror han er inkarnasjon av Adolf H. og dennes krav til hilsen……

 • Jens Bjørneboe

  Herregud. Skal verden dikteres av kjønnsforvirrede tenåringer. Ser man primært ut som en jente forvent å bli kalt jente og ditto som gutt. Å klippe håret og gå med «gutteklær» kvalifiserer ikke. Heller ikke å slenge på en kjole og en parykk. Viser vedkommende at han/hun mener alvor og gjør de radikale grep som kreves vil nok verden tiltale en som det kjønn en ønsker være.
  Disse LBGTQ…. og SWJ minner mer om trassige 4 åringer, navlebeskuende inntil de uttåelige med en høylytt og uttalt forventning om at verden skal danse etter deres pipe. Det har vært et alt for langvarig fravær av grensesetting i vesten.

 • Jens Bjørneboe

  Homofili og transkjønnethet eksisterer innen naturen/biologien og har muligens en mekanisme i helheten som vi ikke har forstått. Nå er da samtidig incest svært utbredt blant mange flokkdyr noe menneskelig fornuft/erfaring har funnet ut er svært skadelig i lengden og ergo har omtrent alle kulturer dette som tabu. Den gyldne middelvei i.f.t homofili ville være å akseptere at en minoritet er født slik og behandle disse som likeverdige. Noe helt annet er sirkuset med homodager, tiltagende overrepresentasjon i tv-serier o.l. Det er ikke nødt til å være et homoseksuelt par med i en hver tv-serie, men jeg har observert at så er tilfelle i omtrent alle nye amerikanske tv serier. Dette er nok et trekk for å ikke fornærme homolobbyen, mer enn noe annet.

 • Petter Simonsen

  Det er lovverket som eventuelt svikter.
  Får håpe juryen kan frikjenne vedkommende.

  Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.

 • norskiUtlandet

  Et kanskje uløselig dilemma for sinnsforvirrede og deres omgivelser?
  Hvis vedkommende ikke føler seg som han eller henne, men som et dyr, eller enda værre som en sak, konkret eller abstrakt, eller et begrep. Hvilket pronomen skal en da bruke? Ja, så er det jo ikke så greitt dersom en ser noe annet en det pronomenet som i såfalle burde bli brukt. Det kan jo bli litt vanskelig å snakke om «det» når vedkommende rører seg. Å, hvor psyk verden kan bli! Galskapen har ingen ende!