Falske nyheter igjen

Natadoli Bay, Fiji. AP Photo/Tertius Pickard

Søndag 12.11.2017 fikk vi i søndagsrevyen på NRK vite at klimaendringene tvinger innbyggerne i landsbyen Narikoso på Fiji å flytte, da havet stiger og ødelegger bebyggelsen ved stranda. Som vanlig er det underforstått at her menes menneskeskapte klimaendringer. Fiji er i denne sammenheng representert på klimakonferansen i Bonn der det forventes at vestlige stater skal betale avlatspenger til Fiji-samfunnet som kompensasjon for den skade vi har påført dem.

Her viste NRK hvordan havet angrep landsbyen:

Skjermbilde fra NRK.

Tidligere i år hadde NRK denne meldingen fra samme område:

Dette vitner om at øygruppen ligger i et geologisk ustabilt område. Ved nærmere ettersyn viser det seg at den øya NRK rapporterer om, Kadavu Island, ligger midt i en geologisk forkastning. Øya synker i havet. Det er ikke havet som stiger faretruende. Dette bekreftes ved å undersøke nærmeste faste målepunkt i fjæra på hovedøya, Viti Levu (den som  ofte er avmerket på kart med navnet Fiji). Fastmerket ligger en plass ved navn Lautoka og viser at øya hever seg i vest mens den sannsynligvis synker i øst.

Bilde fra Google Maps

Med andre ord, Kadavu Island med landsbyen Narikoso synker og erosjonen øker derfor. Det er absolutt ikke menneskeskapte klimaendringer som har skylden.

Fake News igjen NRK!

 

Les mer:

Fijis ‘sinking’ vunidogoloa village – victim of AGW or opportunistic at #cop23?. – Watts up with that.com

 

 

 

 

 

 


Publisert: nov 13, 2017 @ 9:33 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Steinar Jakobsen

Realist

Latest posts by Steinar Jakobsen (see all)

 • Stokke123

  Takk for oppklaring! Håper NRK leser dette!

  • Jan Petter Glendrange

   Det burde jo være en sak for Faktisk, men de finner nok noen kriterier som gjør det utopisk: https://www.faktisk.no/metode/

   • John Bilberg

    Faktisk.no er en del av propaganda apparatet til NRK, Aftenposten, Dagblaadet og VG og er ikke en uhildet aktør, slik de liker å fremstille seg.

 • DrD .

  Man kan ikke klandre NRK for å spre slik falsk informasjon, de er jo tross alt en del av propagandaapparatet som skal lære lure befolkningen om klimaendringer slik at politikerne kan innføre flere avgifter så de får mer penger/makt å rå over.

  • John Magne Trane

   Hehe. «lære lure» Hvordan klarer du få et ord overstrøket?

   • Jan Yttereng

    Det lurte jeg også på. Trodde ikke HTML koder som strike fungerte i kommentarfeltene.

 • Inger Svindahl

  NRK’s «klima» journalister har ikke lært om undersøkende journalistikk.
  Eller er de diktert av høyere «makter»?

  • kjellM

   Eriksen er sjef. Det forteller alt om løgn og sannhet.

  • Henning Nielsen

   Høyere makter, uten tvil. Men det var sikkert en fin tur til Fiji.

 • Larkange

  Målinger gjort av NASA i tidsrommet 1989-2009 viser at spekteret av årlig gjennomsnittlig stigning i havnivået ligger på 2.3–3.1 med en feilmargin på 0.2–0.5 mm og at havnivået har steget relativt stabilt i ca 11 700 år. Se så f.eks på Tangier Island og Smiths Island i USA, her er det ganske åpenbart at det er den kontenuerlige erosjonen som er hovedårsak til at øya forsvinner, ikke at havet stiger med maks 3.1 mm i året. Dette blir åpenbart for mye data og fakta for NRK-redaksjonen å vidreformidle uten at de må ha inn pustemasker og kriseteams fra rikshospitalet.

  • TitoSchipa

   Havet har steget jevnt og trutt etter at kom oss ut av siste istid, samtidig har isbreene krympet inn. Noen unntaksperioder har det vært, som f. eks. en plutselig og lang kuldeperiode i tidligste middelalder, etterfulgt av en meget varm periode midt i middelalderen, så en ny kraftig kuldeperiode fra ca 1350 og frem til tidlig 1800-tall.

   • Nasjonalstaten

    Vi må ikke glemme landhevingen i de nordlige områder. Den er så voldsom at enkelte steder rundt bottenviken sliter med havneforholdene. Jeg ser selv at strandlinjen der har flyttet seg graset, siden jeg var liten. Når det stiger ett sted, må det synke et annet sted. I tillegg har vi forflytninger av kontinenter der store landmasser skyves ut i havet, slik som riftdalen i Afrika. Eller ismassene i Antarktis som presser jordskorpen ned. I sum blir det arkimedes lov som gjelder for all nivåstigning i havet.

 • Gudrun Gremnes

  Mener å huske at det er straffbart å lyve???

  • Max Karl

   En dommer i Tingretten skulle sende meg et brev om dette for 1. å siden. Har ennå ikke mottatt det brevet. Så hun løy, da hun sa det ikke var lov til å lyve, i retten.

   • Skvatt

    Ikkje naudsynt, av di det er Herrens straffedom som ventar dei som bryt det åttande bodet, lyt eg berre nemne. Jau!

  • P54

   Da skulle vel omtrent alle politikere vært fengslet.

   • John Magne Trane

    De tok og fjernet loven mot valgflesk noen år siden… Så dagens pamper av noen broilere har det som plommen i egget.

 • Astraios

  Tenkte samme sak da NRK laget tårevåt drama om øya i Fiji – som ligger i et geologisk svært utsatt område.

  Slik går det når en lisenskanal som NRK fører ideologisk kampanjejournalistikk – og folk tror på det…

 • Gamleoslo

  Trollfabrikken kjører på med halvsannheter og løgn. Skulle nesten tro det var en gammal, rik kommunist som var sjef.

  • Tor Ole Vitsøe

   Er det ikke det, da?

  • P54

   Har ikke de sjefet Norge i lange tider.

 • Rolf Nilsen

  Bra!

  Et par flere slike artikler som skinner oppklaringens lys på «fake news» og lettvintheter og jeg skal bli månedlig sponsor av Resett.

 • P54

  Lenge før industrirevolusjonen hadde vi dinosauruser og andre store dyr som er borte nå. Vi hadde is og snø over hele Skandinavia, nord Europa og Nord Amerika. Det var palmer på Svalbard, det var store trær på Hardangervidda og der vi idag har store ørkener var det trær og planter.

  Lenge før industrirevolusjonen døde hundretusener i Europa i store flomkatastrofer og millioner druknet i Kina. Idag sitter godt betalte folk og lager klimakatastrofer forårsaket av mennesker ved hjelp av datasimuleringer hvor de forer datamaskiner med fiktive tall for å oppnå ønsket resultat.

  Var det mennesker som forårsaket tidligere tiders klimaendringer og vær katastrofer? Idag skylder man på industrien, bilene, båtene og flyene. Men hva førte til tidligere tiders store katastrofer og istider som kom og gikk? Var det alle dinosaurusene som slapp ut for mye klimagasser slik som vår statsminister hevder at kuer og sauer gjør idag og derfor anbefaler hun oss å spise mer gris?

  Forskere klør seg i hodet fordi den samme «globale oppvarming» og stormer finner sted på planeter hvor det ikke finnes mennesker. Hvorfor skylder vi da på mennesker her?

  På tide at folk flest forstår at vi rår ikke over universet, vi kan forurense luften og jorda vår, men klimaet er det andre krefter som rår over og sola er den største påvirkningskraften. Sola rår ikke vi over. Til syvende og sist er det Gud som skapte alt som har kontrollen. En gang i tiden sendte han en stor flom over jorden som utslettet alt menneskeliv med unntak av de som var i arken. Det var menneskers ondskap som brakte det over jorderike.

  «Global warming» agendaen er en stor business til en verdi av over 4 milliarder dollar hver dag. Det dreier seg om politikk, penger og makt. Spre frykt for mer sentralisering og kontroll.

 • Ingunn Hjorteset

  Bra innlegg !

 • kjellM

  Nå kommer nok fakta.no på banen…. ha ha jeg ler meg ihjel.

 • Feliciano

  Venstresiden er verdensmestere i Fake-News-fabrikasjon.
  Pussig det der, at det venstresiden anklager andre for, er de verstinger i selv.

 • Skvatt

  Orsak, men det er alltid menneskjeskapte klimaendringar som hev skulda når slikt noko skjer. Og når det er sjølvaste Rikskringkastinga som meldar um det lyt det beint fram ikkje vêre noko rom for tvil i det heile. Denna øya synk av di kvite hetrofile fonksjonsfriske menn i den vestlege verda forureinar heile jorda sitt klima med sånn ofseleg sånn CO2. Jau!

  • Argil

   Det hev allereie vorte eit illherveleg kvasst ordskifte kring klimaendringane. Me lyt ikkje i nokon høve bere fleire staur åt elden med sokalla «fakta».

 • rettfralevra

  Dette stemmer nok for det NRK ikke vet eller utelot er at FNs klimapanel for ikke lenge siden offentliggjorde en rapport der det vises til at havnivået rundt Fijiøyene er stabilt og stiger ikke.

 • Anders Vikøren

  Eg meiner NASA hadde samla samen eit stort sett målingar av jordoverflata inkl. historiske. Konklusjonen var at havet kan ha stige 1 cm sidan år 1900. Men at avviket like gjerne kunne vera pga. feilkjelde.

 • Steinar Jakobsen

  Her er en veldig bra artikkel om det samme: https://miljomytene.no/2017/11/16/sannheten-om-fiji-oyene/