Ny fungerende SSB-direktør får de ansattes støtte

Bjørnar Gundersen (bildet) skal fungere som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå inntil videre. Foto: SSB / NTB scanpix

Bjørnar Gundersen skal fungere som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå inntil videre.

Han er i dag administrasjonsdirektør i SSB.

– Styret i SSB er opptatt av å skape ro rundt organisasjonen slik at SSB kan fortsette å levere godt på samfunnsoppdraget. Jeg er veldig glad for at Bjørnar Gundersen vil påta seg denne oppgaven, sier styreleder Morten Reymert i Statistisk sentralbyrå.

Christine Meyer gikk av som direktør natt til mandag. I forkant av dette hadde finansminister Siv Jensen (Frp) sagt at hun ikke lenger hadde tillit til Meyer.

Bekymrede ansatte

Gundersen skal fungere inntil Finansdepartementet har konstituert en midlertidig administrerende direktør.

Parat-tillitsvalgte i SSB støtter lederutnevnelsen av Bjørnar Gundersen, skriver fagforbundet i en uttalelse mandag ettermiddag.

– Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, som håper en ny leder nå i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor.

Vil skape ro

Skjæggerud omtaler endringsprosessen under Meyers ledelse som dårlig ressursbruk og som har skapt unødvendig usikkerhet blant de ansatte.

Gundersen sier hans oppgave nå blir å skape ro internt i SSB.

– SSB er nå i en meget spesiell situasjon. Min jobb nå er å bidra til å skape ro i organisasjonen og at vi jobber godt internt med produksjon av statistikk og forskning, sier han.

NTB

 


Publisert: nov 13, 2017 @ 5:27 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

  • Avatar

    Det var jo en veldig tilbaketrukken og avslappet styreleder Morten Reymert. Tar ikke stilling til hvem som er Adm dir osv. Situasjonen mellom Siv Jensen og Meyer legger vi oss ikke opp i. Er jo det samme som å si at feiden mellom vår Adm dir og Finansdep bryr vi oss ikke om?