Den veloppdratte mannen jager, og la ham gjøre det

Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ja, det er noe primitivt i oss mennesker. Kroppen er styrt av kjemikalier og hormoner. Panikk, frykt, gåsehud, glede, nytelse, sorg osv. Flere ganger har jeg møtt motstand når jeg sier at i mange tilfeller er «depresjon» ikke en kronisk lidelse. For friske mennesker er ofte «depresjon» et valg man tar. Et valg som blir en vane. Men vi har også styrken til å ta oss selv i nakkeskinnet og bevisst velge en positiv tanke fremfor den deprimerende. Og det å ta valget om å tenke positivt kan også bli en vane. Å tenke positivt er en kunst.

Menn jager, og du kan unne deg selv å bli smigret og avvise tilbudet med et smil. Du kan til og med gi komplimenter som trøstepremie så det mannlige ego ikke blir skadet og slutter å jage. Vi må ikke ødelegge hverandres selvtillit.

Menn jager. Hvor mange ganger har ikke jeg tenkt kl. 02.00 på en fest at jeg «kan likeså godt dra hjem nå. Har jo avvist samtlige herrer på festen for denne gang». Rockere, punkere, hippies, politikere, nerder eller hva nå enn jeg velger å identifisere dem og huske dem som. Gentlemen alle sammen. De har akseptert mitt avslag og vil ikke prøve å overtale meg igjen, i kveld. Men neste gang de ser meg, så vil de prøve igjen – fordi menn jager. Og jeg kan trygt gjenta prosessen om utveksling av hyggelig smiger og avslå tilbudet uten å verken ta noen skade eller gjøre noen skade.

Disse mennene har lært å ta imot avslag. De har lært å respektere. De har lært å sørge for at jeg føler meg trygg. De har lært å være hyggelige. Jeg skremmer dem heller ikke. Jeg truer dem heller ikke. De er alle frie mennesker som tar respektable valg. Jeg er tydelig på mine grenser og de respekterer dem. De tar valget om å respektere. Vi tar valget om å respektere hverandre. Selvfølgelig er det lov til å spørre når vi vet at nei betyr nei.

Klart jeg har også møtt menn som har sagt ting som «ingen vil ha noe seriøst med jenter som ligger rundt». Da kan det føles nødvendig å gjøre en liten skade på egoet til mannen ved å avvise uten smiger, smil eller videre ordveksling. Jeg beslutter at  egentlig ikke mente det og har usikkerheter han må vokse av seg. Kanskje har han opplevd bedrag og trenger tid for å modne det fra seg.

Kulturforskjeller

Muslimske menn, holder jeg meg unna. De taler nedverdigende til meg. De tar det valget de har lært å ta. Og jeg er komfortabel med å verken utveksle smiger, komplimenter eller befinne meg i en situasjon hvor jeg vil bli stilt ansvarlig for voldtekt. Voldtekt er et valg han tar. Avslag kan ikke hindre det. Tildekking kan ikke hindre det. Hijab, niqab, skrik og gråt kan ikke hindre det. Han har ikke lært at jeg er et menneske. Han har ikke lært å ikke skade meg. Han har lært at det er min feil. Hans gud, religion, kultur samfunn, venner og familie sier at det er min feil at de lærer han å velge voldtekt.

Kvinner som velger hijab og kvinner som kritiserer gentlemen ødelegger for kvinner og menn som respekterer hverandre. Kvinner som bærer hijab og kvinner som kritiserer gentlemen slipper voldtektsmenn til for å ta fra alle frie kvinner friheten deres. Kvinner som hater gentlemen og kvinner som velger ansvar for voldtekt i form av hijab vil være undergangen for likestilling. Fordi de viser oss at friheten var bortkastet på dem.

 


Publisert: nov 14, 2017 @ 8:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jeanette

Nestleder i Ex-muslims of Norway
 • Martin

  Applaus!

 • bitten

  Står stor respekt for at du står frem med dette innlegget ditt her ,
  som jeg gir deg en full støtte av å lese her .

 • Joakim Karlsen

  Flott skrevet Jeanette. Du understreker den kulturen og respekten vi har i mellom kjønnene her i Norge og europa. Denne naturlige gjensidigheten man jobber på spreng for å få utslettet her i Europa gjennom islam, som paradoksalt nok feministene støtter iherdig, som den operatørvirksomheten de alltid i bunn og grunn har vært tiltenkt siden sin fødsel. En elitisk, ønsket utvikling i tråd med de pan europeiske doktrinene om et splittet og desillusjonert Europa, et voldtatt europa. Tese+antitese=syntese (nwo)

 • Karl Bedding

  Rotete og tendensiøst innlegg. Det fins da en hel del «vanlige» norske menn som ikke tar et
  nei for et nei, og ofte går langt over streken. Spør for eksempel gjerne kvinnelige ansatte i utelivsbransjen. Samtidig som det fins mange muslimske menn som oppfører seg bra i forhold til kvinner. Dette holder ikke.

  • Kjetil Salomonsen

   Det en må se på er et mønster, ikke enkelttilfeller. Selvsagt finnes det mange superhyggelige muslimer. Det finnes også mange idiotiske norske menn. Det finnes til og med noen prester som driver med voldtekt. Det er statistikken som er viktig. Sjekk voldsstatistikken i Oslo. Se på statistikk over dem som soner voldsdommer. Det er det som er interessant.

  • kosungen

   Det er ubehagelig å alltid få blikket på seg fra en innvandrer. Eller ha to-tre av de unge mennene stående bak deg mens en betaler. Å være inne på et bibliotek og den første de kaster blikket på er deg. Den hvite blonde kvinnen. Eller når hele familier stopper opp for å snakke om hva de nettopp så komme gående forbi. Eller ha en sint og oppgitt utlending i køen bak deg fordi du er kvinne og bruker for lang tid. Ja, jeg skal være ærlig å si at dette gir ingen god følelse. Alt dette skjer aldri med en nordmann.

  • Avatar

   jaja. Finnes også regndråper som «faller» oppover karl. Riktignok under helt spesielle vær forhold men de finnes jo. Kom ikke å si noe annet.

 • Ø. Fremsæter

  Godt skrevet. Jeg tror faktisk at du har forstand på menn!!

 • spirild2

  «Vi må ikke ødelegge hverandres selvtillit.»

 • Noe som har sett Paglia fra Lafayette-foredraget? 🙂
  Tro mot hennes lære denne artikkel.