Hva skjer i det islamkritiske miljøet i Norge?

Oslo 20170624. Shakeel Rehman, nestleder for Senter for Sekulær Integrering (SSI) under Sekulære norske muslimers demonstrasjon utenfor Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskéen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I de siste månedene har jeg fulgt debattene på facebooksiden til SSI, Senter for Sekulær Integrering, resett.no og diverse private facebooksider som tilhører meget seriøse mennesker som jobber iherdig mot all religiøs undertrykking og mot overgrep og krenking av sine barns integritet, og hva opplever jeg? Lederen av SSI, Shahram Shaygani, står frem i et intervju hos Minerva og ser ut til å være en klok og varm forsvarer av integrering, men hva tillater han og lukker øynene for på SSIs facebookside? Stygge, grove og krenkende påstander mot seriøse og reflekterte debattanter, utkastelser over en lav sko, blokkeringer og sletting av innlegg osv. Han har tydeligvis en annen medarbeider som gjør drittarbeidet, mens han selv toer sine hender og lar det pågå og fremstår som vennligheten selv.

Dessuten har SSI en fullstendig misforstått og forutinntatt oppfatning av resett. no. Resett gjenspeiler i realiteten kun forfatternes synspunkter, og jeg har selv hatt gleden av å publisere der. SSI påstår at Resett opptrer som et rasistisk og fascistisk medium og krenker muslimer over en lav sko. Det er fullstendig ugjenkjennelig for oss som skriver der, som overhodet ikke står for slike idiotiske meninger som vi tillegges. SSI har i realiteten blitt en organisasjon som står for splittelse, fordømmelse og nedsettende omtale av andre, som i realiteten jobber for samme mål som dem selv, nemlig integrering og frigjøring fra religiøs undertrykkelse.

En annen debattant, Ismail A. Hussain har kommet på banen, og er minst like stygg, ensidig og nedsettende i sin omtale av resett og i særdeleshet av en av skribentene på Resett, somaliskættede Shurika Hansen, som han kaller en «slavinne». Shurika har gjort seg bemerket i media som en frittenkende, frittalende og kompromissløs forsvarer av alle som opplever begrensning av sin personlige frihet og krenkende og diskriminerende handlinger, og hun har fått forbud mot å svare på nestlederen, Shakeel Rehmans tråder, jeg antar med Shayganis velsignelse, og om hun forsøker å svare på innlegg der, så blir hennes svar slettet, mens angrepene får stå uimotsagt. Hvorfor lar Shaygani dette fortsette uten å gripe inn?

Jeg kan bare trekke en eneste konklusjon av dette. Disse innvandrermennene lider fortsatt under sin bakgrunns mannssjåvinistiske kvinnesyn, reaksjonære debattmetoder og totalitære tenkemåte. De man ikke tåler meningene til, angriper man på den styggeste tenkelig måten, med grove skjellsord, man kaster dem ut, blokkerer dem og sletter deres meninger. SÅ mye frykter man den frie debatt, fri meningsutveksling og den frie tanke. Det ser dessverre ut til at det er en lang vei å gå før vi møter innvandrermenn i diskusjoner, som virkelig evner å akseptere, ja til og med prise det frie ord. Man benytter seg av de groveste hersketeknikkene man kjenner for å kneble motdebattanter. Og en fullstendig fri, somalisk kvinne, tåler man selvsagt ikke! Hun er kun en slavinne for rasistiske, norske menn. Det er visst en lang vei frem mot innvandrermenn som fullt ut aksepterer kvinner som likeverdige!

(Teksten er tidligere publisert på Facebook)


Publisert: nov 14, 2017 @ 7:40 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Sverre Avnskog

Lærer med interesse for politikk, samfunn og religion
 • forbauset

  Halvparten på sosialhjelp er innvandrere ! VG: A. Hauglie idag.

 • Balalaika

  «Og en fullstendig fri, somalisk kvinne, tåler man selvsagt ikke! Hun er kun en slavinne for rasistiske, norske menn. Det er visst en lang vei frem mot innvandrermenn som fullt ut aksepterer kvinner som likeverdige!»

  Ja, det skal være visst. Akkurat som mange har advart om i mange, mange år nå. Husk at mange av disse ‘alarmistene’ man har brunbeiset i noen tiår nå også har besøkt kulturene de skriver om på hjemmebane – og da ikke ut gjennom sotede vinduer i en ambassadebil – i tillegg til å ha lest noe annet enn MSM underveis. Disse har forlengst forstått hvorfor disse kulturene aldri blir kompatible med vårt samfunn – det handler om en totalitær ideologi som danner bakteppet for alt som ikke vil være kompatibelt og som vi aldri vil kunne endre.

  Men å beskrive fellesnevneren for det største problemet – som er årsaken også til de andre forholdene det pekes på i innlegget ovenfor – ja, det akter man seg for ser man…?

 • spirild2

  Jeg vil være i fred i Norge, med mine nordmenn.

 • spirild2

  Hvem er dette?
  En bråkmaker? Og i tillegg, en subsidiert bråkmaker

 • Fred

  Hva betyr sekulær muslim? Er det en som ikke tror på Allah og Muhammed ikke det perfekte mennneske til etterfølgelse? Betaler sekulære muslimer zakat?

 • Eirik Rogne

  Ta fra de støtten om grunnlaget for støtten viser seg ikke å være tilstede. Eneste som hjelper.

 • Per Ardua

  Det er integreringen som skal være sekulær, ikke muslimene. De skal fortsatt leve strengt i henhold til sharia.

 • Jens Arvid Andersen

  Norge greier seg utmerket uten Islam. Hvor er kristenfolket? Bør man ikke bedrive aktiv misjonering blant muslimer? Dessverre er de som representerer trosretningene humanetikk og Ateisme en bremsekloss i denne sammenheng. Snikislamiseringen er en realitet. Muslimene har ingen skyld i denne utviklingen. Bortsett fra enkelte konvertitter er de programmert fra fødselen av. Jeg må gjenta meg selv: Gjør derfor KRL- faget obligatorisk. Man må begynne med barna.

  • selma

   Kristenfolket tror jeg skriver i sine egne aviser, og de burde vi abonnere på for å gi vår støtte til aktivt troende, som nærmest er uglesett av DNK og eliten forøvrig.
   Avisa Norge i Dag, en ukeavis, koster meg litt over 1000,- /år. Her debatteres det og her er gode og dyptpløyende innlegg. Jeg gleder meg til den hver fredag.
   Men det er ikke god tone i Norge i dag å holde seg til sannheten i Bibelen. Enkelte rygger når ordet kristendom nevnes, også i kommentarfeltene på norske nettsider. Og dette selv om kristendommen har lagt grunnlaget for det Norge vi holder på å miste.
   Troen på menneskets frie vilje har gitt oss muligheten til å utvikle vårt intellekt ved bruken av forstand /fornuft, vi får slik muligheten til å forstå våre omgivelser, og dermed også løse problemer, til beste for oss selv.
   På mange måter kan man si at fornuften mangler i våre politiske lederes møte med, og omgang med, islam. Og ikke bare våre politikere, men også de mange PK- sympatisører, eller nære venner som kun ser viktigheten av godhet i sin forståelse av det scenariet som vi gjennomlever i dagens Norge.
   Vi burde aldri åpnet for islam i et lite vestlig land som Norge, og heller ikke i andre vestlige land. Det er et overgrep så stort at jeg tror de færreste av oss forstår hva det innebærer på lengre sikt.
   Og det første vi burde gjøre nå, er iallfall å ta vare på de verdiene som har gjort Norge et godt land å bo i. Men sekularismen råder, og troen på at mennesket bruker sin fornuft i sine mange valg, ser ut til å være overordnet det meste. Slik er det selvsagt ikke.

 • Leif

  Avnskog blander sammen artikler og kommentarer. Artiklene på Resett kan være så gode, balanserte, poengterte og aktuelle som bare det (og det er de, stort sett), men når kommentarene slippes løs så kommer andre og mer uforsonlige synspunkter frem. Dette vet redaksjonen i Resett, men de kan dessverre ikke stoppe det. I offenligheten blir gjerne kommentarfeltet behandlet og tolket som en del av det redaksjonelle. Det gjelder både Resett, HRS og Document.no.