Målet er regjeringsdeltagelse innen 2021

Alice Weidel, leder for AfD. / AFP PHOTO / dpa / Bernd von Jutrczenka

Den nye lederen i det innvandringskritiske tyske partiet Alternativ for Tyskland, Alice Weidel, har den tidligere britiske statsministeren Margaret Thatcher som politisk rollemodell, skriver den britiske avisen The Guardian. Weidel mener Thatcher fikk Storbritannia tilbake på føttene da landet sto overfor økonomisk ruin.

Weidel sier til Bild am Sonntag, sitert av The Guardian, at hennes mål er å få partiet med i en regjering innen 2021. Ved årets valg fikk Alternativ for Tyskland nesten 13 prosent i oppslutning og kom inn i den tyske nasjonalforsamlingen Bundestag for første gang.

Overraskende meldte den daværende partilederen Frauke Petry seg ut av partiet etter valgseieren, og startet et nytt parti «blått parti». Dermed ble Weidel ny partileder. Hun sier til Bild am Sonntag at partiet nå går i opposisjon, men at det langsiktige målet er å forme politikken gjennom regjeringsdeltagelse, og at «Thatchers erfaring i Storbritannia er en nyttig guide».

Weidel er lesbisk og sier at hennes partner og to adopterte sønner vil flytte til Berlin fra Sveits når partnerens nåværende filmprosjekt er fullført. Hun forteller at bare 18 av AfDs velgere var kvinner, og mener det var «altfor få» og at partiet trenger å tiltrekke seg flere kvinnelige velgere. Hun vil favoriserte gratis barnehageplasser og flere barnehager fordi det vil hjelpe familier.

 


Publisert: nov 14, 2017 @ 7:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Anne Haugen

  Håper tyskerne lykkest med å få et verdikonservativt flertall på plass ved neste valg og at Merkel blir parkert.

 • Profet1

  Tyskerne må være verdens dummeste folkeslag.
  De ble lurt til å starte første verdenskrig.
  De lærte ingenting av dette, så de ble lurt enda en gang til å starte andre verdenskrig.
  Og fortsatt har de ikke lært noe som helst, det tyske samfunnet er i sterkt forfall, så snart kommer sikkert en sterk tysk leder med reformeringsønsker til å få med seg folket på «reformering» igjen.