Nortura betaler tilbake støtte etter kjøtteksport til Afghanistan

Foto: Paul Kleiven / SCANPIX

Nortura betaler tilbake 400.000 kroner i såkalt frysefradrag som ble gitt for sauekjøtt som senere ble eksportert til Afghanistan.

Eksporten av 102 tonn sauekjøtt til Afghanistan har skapt reaksjoner. Nå er det klart at Nortura betaler tilbake støtte etter den omstridte praksisen, ifølge Nationen. I et brev Omsetningsrådet har sendt til Landbruks- og matdepartementet går det fram at Nortura, som er markedsregulator, betaler tilbake det såkalte frysefradraget for sauekjøttet som ble eksportert til Afghanistan.

«Nortura har beklaget de negative effektene eksporten kan ha medført, og fremholder at all videre eksport til Afghanistan via selskapet eller deres datterselskaper er stanset. Dette gjelder for øvrig også eksport til andre MUL-land», skriver Omsetningsrådet i brevet.

Det presiseres at det ikke er lov å eksportere kjøtt man har fått frysefradrag for.

(©NTB)


Publisert: nov 14, 2017 @ 9:41 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

NTB

Latest posts by NTB (see all)

 • spirild2

  Hvis dere går inn på finn.no er det mange du kan kjøpe kjøtt fra som bedriver et litt bedre dyrehold og dermed kan du få litt medre samvittighet
  Dyrene våre har det ikke bra.
  De står der for å … hva, egentlig? Fort bli store og dernest dø for at DU kan..? MÅ du spise kjøttt hver dag?

  • spirild2

   Selvstendige bønder, et slags…

 • 1velger1234

  Hvorfor er kjøttet så dyrt i butikkene når bonden får så lite betalt for det han leverer? Og hvis man kan selge billig kjøtt til Afghanistan, hvorfor ikke også i Norge?